kızlar merhaba benimde dün çıkan tahlillerimde kan pıhtılaşması çıktı. benim faktör V normal sadece MTHFR(C677T) 'de heterozigot mutant çıktı. birde antitronbin III aktivitesi 80 - 120 aralığında olması gerekirken benim 123 çıktı. sanırım. benim genlerin sadece bir tanesinde yarı bir değişim olmasından ve değerim çok yüksek olmadığndan olsa gerek igneyi gerek görmedi. hamile kalır kalmaz hemen coraspin iğne başlamam gerektiği söyledi. birde folik asit verdi. vitamıin falan vermedi. artı progeston hormon hapıda kullanmanın gereksiz olduğun söyledi. düşük olayını asla engellemezmiş genelde o hormonu tüp bebek yapan hastalara veriyorlarmış bu hormon düşüklüğünde hamile kalınamıyomuş ve hamile kalan kadındada bu hormon yeterince olduğundan destek olmasına gerek yokmuş. zaten sağlıksız olan bebek bu desteklere rağmen düşermiş. bunu söyleyen gaziden mehmet erdem hoca. siz neler düşünüyosunuz kızlar acaba 3. bebekte dr. dinlemeyip her ihtimale karşı günde bir tane proğeston hapı kullansanmı acaba. benim düşükler kahverengi lekelenme ile başlıyo hoş geçen ki düşüğümde progeston kullandım ama faydası olmadı biraz geçmi başladım diye düşünüyorum şimdii. off kızlar yaa bu konuda bilgisi olan varsa ve yazarsa sevinirim.