Hamilelikte kan pıhtılaşması

canım merhaba
gecmıs olsun oncelıkle
benımde faktır 5 heterozıgat ama dr um ıgneye gerek olmayacagını hamıle kalırsam coraspının yeterlı gelecegını soylemıstı
ayrıca bır arkadas vardı ıgne kanı fazla sulandırdıgı ıcın dusuk yapmıstı
artık bızde ne dusunecegımızı sasırdık
hakkımızda hayırlısı

merhaba arkadaşlar.bu kadar korkmayın doktorunuz ne diyorsa onu yapın.herkesin kanındaki pıhtı oranı değişik bilemezsiniz yani.bende şu anda clexane 0.4 ve coraspirin kullanıyorum.iğnemide göbekten kendim yapıyorum.şu anda herşey güzel gidiyor.önce allah sonra doktorunuza güvenin.

bu arada seda ve güzin nerelerdesiniz.hiç yazmıyorsunuz.merak ettim sizi.

arkadaşlar merhaba..ben de sizinle aynı sorunları yaşadım.iki tane düşük yaptım.benimde kan pıhtılaşması sorunum var..sizler neler yaptınız bana da anlatırsanız sevinirim.diğer sayfaları okudum zaten ama beni de bilgilendirir misiniz???

Merhaba ben araniza yeni katildim.hamileligim 7ayda kan pihtilaşmasi nedeniyle sonlandi.ilk gebeligimde düşük yapmiştim onlar 6haftalikken düştüler hemen ardindan ikinciler 7aylikken öldü iki gebeligimde ikizdi.simdi aradan 2ay gecmesine rağmen ruhsal çöküntüdeyim doğumum sezeryanla oldugu için hemen hamile kalamiyorum.bebeklerim kan pihtilasmasi nedeniyle ölmüş ama ben henüz bir test yaptirdim.bana önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler

canım allah sabır versın..................inş yenıdenn hamiş olur ve bebişlerine kavuşursunn canımmmmmmmmmm.....

Umarim canim en kisa zamandaolur.bugün iki doktora gittim aklim karisti biri hemen tüm testlerin yaplsin dedi digeri gege kaldiktan sonra test istedi.bende saşirdim.bir öneriniz varmi siz hangi aşamalardan geçtiniz
simdi ne yapacağima sizlerin tavsiyesi ile karar vereceğim

Aysberg canım çok geçmiş olsun Allah sabır versin. seni çok ii anlıyorum bende bebeğimi 26 haftalıkken kaybettim. pıhtılaşma sorunu olduğu bilinmiyordu. şimdi 1 yıl geçti ondan sonra hamile kaldım o da boş gebelik olmuş. şimdi zamanın geçmesini bekliyoruz. çok zor günler biliyorum ama kendini en kısa zamanda toparlamaya çalış.Üniversite hastanesine ben tam tektik yaptırdım. genetik testlere bakıyorlar. homozigot yada heterozigot mutasyon çıkabiliyor. buna bağlı olarak iğnenin dozu ayarlanıyor. onun için hamile kalmadan bu testleri yaptırki ne olduğunu bil. hamile kalınca iğneye başlayıp başlamayacağına karar versinler. Allah en kısa zmanda sağlıklı ve hayırlı bir evlat nasip etsin inşallah. tekrar geçmiş olsun

çok geçmiş olsun benimde üçtane ikisi düştü biri kürtaj oldum çok zkötü bir durum allah kimseye yaşatmasın bu acıyı allah hepimize sabır versin ki kendimizi toparlayalım yeniden hamile kalalım dua edelimki bu acıları birdaha yaşamayalım

mrb arkadaslar bnm kanımda pıhtılasma var innohep igne oluyordum ama artık uretılmıyor bnm gıbı olupta ıgnesız kalanlar varmı suan elımde son 20 tane var farklı ıllere bıle baktık ama bulunamıyr ne yapıcagımı sasırdım ve bnm doguma kadar olmam sart lutfen bnmgıbı olanlar varsa yardımcı olabılırlermı?

canım peki tedavi veriyorlarmı hamilelikten önce.tabii testlerin sonucuna göre olacakta bu sende nasıl oldu merak ettim.

arkadaslar ben doğumumu sezeryenle yaptım 3ay oldu ama tekrar hamile kalmak istiyorum.siz ne dersiniz

öncelikle herkese merhaba
ceyda ben clexane iğnesi oluyorum. senin iğne sorunu çözüldü mü?
aysberg tebrikler güle güle büyüt bebişini. ne kadar ara vermek gerektiğini doktoruna bi sor istersen. sende de iğne var mıydı?

ben de anne olmayı çok isterim. iki kere denedim. biri 9 diğeri 7 haftalıkken alınmak zorunda kaldı. o kadar üzüldüm ki tekrar hamile kalmaya cesaret edemiyorum. tahliller sonucunda homozigot factor v leiden ve protein s aktivite düşüklüğü bulundu. damar tıkanıklığı açısından yüksek riskli gruba giriyormuşum. clexane kullanmak zorundaymışım hamileyken. doktorlar iyi bir tedavi olduğunu söylüyorlar ama ben bunu yaşamış birisinden duymak istiyorum. iğne ile hamileliği yürütmek nasıl bir duyguydu? herşey sağlıklı gitti mi? hiç aklına kötü şeyler geliyor muydu? benimle paylaşırsan sevinirim. bi de sendeki mutasyon homozigot muydu heterozigot muydu?

merhaba aftabru yazını okudum cevap yazamadan edemedim çok tedirginsin ve haklısında ama bence kötü düşünme canımya bendede aynı sorun var artı bende bide genetik problem var eşimle benim kötü genlerimiz çakıyormuş bunu yeni öğrendim oysa ben elimde pıhtlaşma tahlilinle doktor doktor gezdim en son memorial hastanesine gittim orada doktor tahlilime baktı ve bu hikaye dedi bu nedir ki bir iğne ile sorun çözülür dedi bu basit şey dedi bu yüzden içini rahat tut sen tekrar hamile kalmaya bak canım ben bile tekrar deniycem oysa benim ki otomozal resesif geçişli bişeymiş tekrarlama riskim %25 ama rabbim hayırlısını nasip etsin bir evladımı kaybettim hemde 1 yaşında idi allah her şeyin mükafatını verir banada fragmin diye bi iğne yapacaklarmış bakalım artık hayırlısı ama inaki korkma senin çok tatlı çok sağlıklı bir bebişin olacağına inanıyorum.

Bayaği oldu nete girmeyeli arkadaslar hamilelikle ilgili herşeyi unutmak istedim bayaği vahim durumdaydim anlayacağiniz.bazi seyler deneyim oluyor insan için.insallah bundan sonrasi güzel olur.yarin testlerimi yaptirmaya karar verdim.

Arkadaşlar benim de haziran başında 24 hafta 3 günlük bir kızım oldu. maalesef 5 gün küvezde kaldıktan sonra kaybettim yavrumu. tabiki bir süre hiçbirşey yapamadım. fakat şimdi araştırmalrım yapıldı benimde genimde tromboza eğilim (yani kanda pıhtılaşma) çıktı. bir momozigot bir de heterozigot mutasyonum var. şimdilik 3 ay boyunca bebe aspirini ve folbiol kullanmamı söyledi. hamile kalır kalmaz da tekrar kan testleri yapacağını ve onun sonucunda da tedaviyi belirleyeceğini söyledi. Allahım inşallah bir daha böyle acıları yaşatmaz ve sağ salim bebeklerimizi kucaklarımıza almayı nasip eder.
pıhtılaşma sorunu olup hamileliğinde problemi olmayan veya olan arkadaşlar desteğinize ihtiyacımız var. yardımlarınızı bekliyoruz.

canım cok üzüldüm ya benimde 28 haftalıkken öldü bebeklerim.gördüğümde cok etkilenmistim 3ay oldu hala üzülüyorum ama yapacak birsey yok.ben sezeryen oldum 1yıl bekle dediler sen normal doğummu yaptın

merhaba lad öncelikle allah sabırlar versin çok üzüldüm arkadaşım seni çok iyi anlıyorum çünkü benimde bebeğim 35 haftalık doğmuştu 1 yaşına kadar yaşadı hipotonik bebekti sen bilirsin böyle bebekleri ne ağlıyordu ne düzgün beslene biliyordu 1 sene çok uğratım ama iyi edemedik yarumu fizik tedaviye falan götürüyordum ama olmadı bunun yanında solunum sıkıntısıda fazla oluyordu sürekli hastaneye yatmak zorunda kalıyorduk yani çok zor günler geçirdim benim bebeğim doğunca ağlamamıştı senin bebeğinin durumu nasıldı doktorlar ne dedi bebeğin için cevaplarsan sevinirim ben yine gebelik düşünüyorum ama yakınımda bir arkadaş var bende yeni tanıştım ondada aynı pıhtılaşma sorununu varmış hatta ilk gebeliğinde bebeği üç aylıkken kalp krizi geçirmiş bu yüzden bebeğini kaybetmiş oysaki kan pıhtılaşması için hergün iğne oluyormuştu ama doktoru kanı fazla sulandırmış galiba şimdi ikinciye hamile doğumuna 10 gün var bu sefer hemetoloğa gtmiş 5.ayından itibaren iğnelere başlamış bu yüzden önemli olan kadın doğum uzmanı değil asıl önemli hematolog çünkü kanını takip altında tutuyorlamış ben şimd prf. gidiyorum bana coraspin vermişti hamile kalınca fragmine başlayacaktı ama arkadaşın durumunu görünce iyi bir hematolojie gitmek istiyorum onlar daha iyi anlarlar herhalde çünkü yanlış bir şey yapılama
sını istemem bu seferde fazla falan sulandırırlar buda plesentada kanama yapabiliyormuş yani durumumuz aslında ciddi bu yüzden kadın doğumcu ve hemetolog birlikte takibe alıyorlarmış artık hakkımızda hayırlısı

Merhaba,ben de aranızda yeniyim. 5 sene evvel hamileliğimin 31. haftasında plesenta dokolmeni geçirerek iç kanamayla bebeğimi kaybettim. Bense,yoğun tedaviyle çok şükür büyük bir hayati tehlike atlattım. Hamileliğimin 4. ayında preeklampsi çıkmıştı. Bebeğimde gelişme geriliği vardı.Doktor bebe aspirini ve gebelerin kullanabileceği düşük doz tansiyon hapı vermişti, fakat pek işe yaramadılar ve sonuç malesef çok üzücü oldu.
Uzun süre gebelik bile düşünemedim. Sonra bir cesaret ,geçen sene doktor turları yapmaya başladık. Bir tanesi beni iğretiyle dinledi ve asprin kullan, hamile kalınca da gel diyip başından savdı. Olmayan umudumu iyice kırdı. Diğer doktor turları da umut verici değildi.( Ortada acayip bir durum var ve neden olduğuna dair hiç bir görüş bildirilmedi!) Son bir kez de şansımızı riskli hamilelik konusunda uzman bir doktor da deneyelim dedik. Hikayemi dikkatle dinledi ve benden genetik testler istedi. Sağolsun genelde bu testler ancak 3. kayıptan sonra akla gelirmiş. Doktor seçimi ne kadar da önemli! Ve tabi tahliller sonucunda Factor 5 Leiden- Heterezigot, Protrombin 2- Heterezigot iki gen mutasyonu taşıdığım ortaya çıktı.
Doktorum bana günde 1 draje Bemix ve haftada iki gün Folbiol verdi. Bunları 1 yıldır içiyorum.Kısmetse hamilelik gerçekleşince de iğneler başlayacak.İki ay önce de Haşimatom olduğu ortaya çıktı. Şimdi bunlara eutrox troid ilacı da eklendi. Kısmetse bu ay çalışmalara başlayacağız. Yaşım artık 34 ,bebek için çok bekledik ve istedik, umarım kısmetimizde vardır. Bu forumda birbirimizden destek alabilmek ve deneyimlerimizi paylaşabilmek çok güzel. Allah isteyen herkese sağlıklı,hayırlı çocuklar versin inşallah.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…