Hamilelikte iç sıkıntısının sebebi ne olabilir?

hilalakay

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2014
228
47
73
37
Hanımlar, 2. Bebeğime 7 haftalık hamileyim. İsteyerek hamile kaldım. 2 yıl önce ilk bebeğimi dünyaya getirdim, adeta hiç hamile değilmişim gibi normal seyirde hayatımı devam ettirdim ve sorunsuz bir normal Doğum yaptım. Ama şimdiki hamileliğimde resmen paranoyak oldum! Sanırım vücut yapımdan dolayı daha ben hamile olduğumu öğrenmeden karnım şişmeye başlıyor, içimde öyle bir şişlik hissi var ki nefesim tıkanıyor, sanki 7 aylık hamileymişim gibi normal oturamıyorum, göğsüm sıkışıyor, kaburgalarım ciğerlerime batıyor sanki, geceleri zerre kadar uyuyamıyorum, düz yatamıyorum, yan yatamıyorum, daha şimdiden 3 yastıkla destek yapıp yatıyorum. Yine de uyuyamıyorum. İlk hamileliğim olsa şımarıklık derdim ama hamile olduğumu bile anlamamıştım 9 ay boyunca. Bunda daha 7 haftalık minicik bişey taşıyorum sanki 7 aylık hamile gibi fizyolojik belirtilerim var. Çocuğu emzirmeyi kesince göğüslerim de şişti iyice, patlıcak gibiyim! Bir de karnımın hemen büyümesine alıştım artık ama sanki 4 aylık hamileymişim gibi karnım çıktı ki daha öncesinde diyette olduğum için yine diyetisyen kontrolünde besleniyorum, yani kilo alma değil, karnım şişiyor gerçekten de... midem açlıktan kazınıyor gibi ama hiç iştahım yok. Hani insan bi şeye çok üzülür de tıkanır, bişey yiyemez ya, öyleyim. Çikolata bile tatsız geliyor bana. Doktoruma anlattım, Bi problem yok dedi. O da çok şaşırdı 2. Hamilelik olmasına rağmen böyle hissetmeme.. nedir bu iç sıkıntısının sebebi, çözümü? Bilen var mı? Hiç olmazsa bir duası yok mu bunun?

Benim ilk simdi 8 hafta çok zor hamile kaldim cok istedim ama benimde psikolojim bozuluyo 3 kilo verdim yemek yiyemiyorim falan bıkmis gbiyim allah korusun hormonlardan mi anlamadim nasil bisey

Cok normal hormonlardan. Bol bol kendinizi okuyun Nas Felak Ayetel Kursi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…