Hamilelikte Görümcenin ve Kaynananın iç çamaşırlarını yıkaması!

Aşırı abartmışsınız ben sizi haklı bulamadım. Gerçi siz kendinizi epey haklı görüyorsunuz sizi eleştiren herkese bir yorumunuz var. Profil adınız bile atarlı hamile biraz sakin olun dünyada ilk hamile kalan siz değilsiniz. Neden sürekli eşinizi aracı tuttuğunuzu da anlamadım. Kendi ağzınız var değil mi kendi sıkıntınızı neden kendiniz ifade etmiyorsunuz? Kirli sepetinde ne varsa o yıkanır eminim kayınvalide meraklı değildir sizin çamaşırlarınıza. Ek olarak konuşmadan etmeden pat diye kapıyı kilitlemeniz çok saygısızca. Bebek doğduğunda birisi bebeği oyalasın da beş dakika banyo yapayım diye beklediğiniz günler olacak. İnsanları bu şekilde kırarsanız kapınızı çalan olmaz. Şahsen kendimi kayınvalidenizin yerine koyuyorum kaldığım evde ev sahibi oda kapısını kilitleyip gitse o an çeker giderdim.

Keşke biri de gelip benim donlarımı yıkasa , yatağıma örtse hediye alırım.
Çocuk doğduktan sonra öyle pejmürde oluyor ki insan gözü hiçbirseyi görmüyor.
Ben doğum yaptığımda hiç unutmam görümcem banyoya gelip beni yıkamıştı çağırmadığım halde.
Allah bin kere razı olsun hiç unutamam iyiliklerini.
Şimdi hamilesin ama doğurunca anlayacaksın . Hele sezeryan olursan çok ihtiyaç duyacaksın birilerine.

Siz burada bahsetmişsiniz eşim önerdi isterse gelsinler diye ben de kabul ettim diye. Haftada bir kadın almak düşkünlük anlamına gelmiyor ki. Tam tersi birisi sizin evinize geldiğinde işleri yapmasını istemiyorsanız çağırırsınız olur biter.

Herkes senin kirli iç çamaşırlarına çok meraklı gibi davranmışsın. Ne emmeye ne gömmeye geliyorsun. Hem yardıma gelsinler okey hem çamaşırlarda ellediler de kirlide vs. İstemem yan cebime koy. Kusura bakma ama ortada art niyetli kötülügüne yapılan bir durum yok. Bir kirli dona da bu kadar anlam yüklemek ne biliyim. Problem sensin zannımca.

Yardima cagirmissiniz yardim etmisler haksizsiniz donunuza kadar yikayip yerlestirmisler daha ne istiyosunuz? Ayrica odaya girme meselesi nekadar abartiliyor ya ben burda gordum girsin ne var kiyafetini vitrinemi koydurdun pes?? Haksizsin esinde hakli adami rezil ettin niye yardima cagirdi ki onu yapma bunu yapma

sızın tavrınız yanlıs olmus konu sahıbı
camasırları makınaya esım atsın dıyebılırsınız mesela kapı kılıtlemek yerıne
ya da yardım etmelerını ıstemıyorsanız sız veya esınız cıkarıp verecek lazım olan seyı

mesafeyı sızın belırlemenız lazım onlara bırakıp sonra da sıkayet etmıssınız o yuzden olmamıs bu

Ya bir de olaya şöyle bakın!
Biri benim kirli sepetindeki donumu yakıyorsa demek ki değer veriyor, hamile bu kız yardımcı olayım niyetindedir. Yoksa kim kimin donunu yıkar ya?
Benim görümcem epey büyük ama kızkarının yaşları yakın. Bende kaldıklarında yenge eşofman verir misin yenge şunu verir misin? Kızım gidin alın gardıroptan derim. Yani onları sevdiğim için batmaz bana.
Bence siz görümcenizi sevmiyorsunuz. Sevmediğiniz için batıyor.
Yoksa dediğim gibi giyilmiş kirliye atılmış çamaşırı yıkayıp kurutup dolaba herkes kolay kolay yapmaz.

Adı kayınvalide-görümce olunca böyle batıyor işte göze şaka gibi.
Kimse kimsenin iç çamaşırını yıkamak istemez bence emin olun o insanlarda amann bakayım donları nasılmış diye mıncıklamıyorlardır.
yardım etmeseler, siz akşam geldiğinizde hem temizlik hem çamaşır hem yemekle uğraşsanız bu sefer de yapmayıp bütün gün oturmaları sorun olacaktı. Ya da yorganları hala daha salonda olsa bir dolaba koyamamışlar olacaktı. Görümceniz ilk yardım ettiği için kötü oldu, sonra gezip tozduğu için. Kayınvalideniz de baştan ofsayt zaten emrivaki yaptı.

Farkına varın görümcenizi eşiniz çağırdı, kayınvalideniz siz arayıp sormuyorsunuz diye sitem ettiğiniz için geldi. Allah razı olsun diyeceğinize kapı kitlemişsiniz.
ağır bir hamilelik geçirmiyorsanız bile koca insan olarak sağ ol anne Allah razı olsun ama en azından çamaşırları Yıkamasan olur mu suya yazık biraz biriktiriyorum ben deseniz çatlarsınız çünkü. Sonuçta gerçekten kayınvalide, kalbi yoktur ve hep sinsidir di mi?

Ayrıca sonradan ben çağırmadım yardıma haberim yoktu diyorsun da baya baya evet olur demişsin kendi yazdığın yazı bu ben yazmadım.
** Hamileliğimin ilk aylarında çok ısrarlarım olmamasına rağmen aşırı bulantı yaşadığım için eşimin kız kardeşim gelsin(il dışında yaşıyorlar) hem yardımcı olur şeklinde ki önerisine evet olabilir gelebilir demiştim. **

Annem, kvmin bir üst modeli. :)
Kvm sessiz yapıyor en azından, annem ise bir yandan da söylenir: Çocum hiç mi benden bir şey görmedin sen? diye. Ben de "Gördüğüm için böyleyim ya" derim. Klasik.

Kapıyı kilitlemek değil de önce teklif ettikleri yardımı kabul edip sonra bundan rahatsızlık duymanız problem. Bir de görümcenizden rahatsız olup onu gönderdikten sonra kayınvalidem neden hiç beni arayıp sormuyor diye trip atıyorsunuz. Sonra o da yatıya gelince rahatsız oluyorsunuz.

Ayrıca yatılı gelen kim olursa olsun neden kıyafetleri için kendi dolabınızda yer açtınız? Bana gelen tüm yatılı misafirlerim eşyalarını valizlerinde tutuyor, sadece bir kez kayınpederimin gömleklerini asmıştık dolaba ve o zaman dolap yatak odamda değildi, ayrı bir giyinme odamız vardı. İşin özü sınırlarınızı net çizememişsiniz. Yatak odasına girmelerini istemiyorsanız ilk geldiklerinde dolapta yer açmamalıydınız. Çamaşırlara dokunmalarını istemiyorsanız ilk yaptıklarında bu konuyu açıp "anne/görümce siz lütfen zahmet etmeyin. Çok teşekkür ederim hem bu hem diğer yardımlarınız için ama çamaşır konusunda benim belli bir düzenim var onu sürdürmek istiyorum. Siz zaten yeterince uğraşıyorsunuz bari o bana kalsın" diyebilirdiniz.

Yardım için gelen insanların çamaşırları yıkaması çok normal aslında. Rahatsız olduğunuzu belirtseydiniz yıkamazlardı. Keşke kapıyı kilitlemek yerine konuşsaymışsınız. Kendi evleri gibi davranabilecekleri rahatlığı vermişsiniz baştan, sonra rahatsız olup nasıl tepki vereceğinizi bilememişsiniz. Evet abartmışsınız.

Annem, kvmin bir üst modeli. :)
Kvm sessiz yapıyor en azından, annem ise bir yandan da söylenir: Çocum hiç mi benden bir şey görmedin sen? diye. Ben de "Gördüğüm için böyleyim ya" derim. Klasik.

Hahaha sanki benim annem ve kv'dem. Annem bide sorar "bunu niye buraya koydun, su niye oradaa?" Söylene söylene yapar. Sanirsin ki ilk defa evime geliyor, beni 30 küsür yildir tanimiyor. Ben daginik bir insanim ve asiri titiz olan annem bunu halen kabullenmedi.

En büyük hata sende. Ne bilio musun?
Kayinvalideni arayipta sitem etmen. Beni bir kez bile aramadınız demen. Öyle dersen gelir tabiki.
Yuzgoz olmamak icin kapıyı kitleyecegine once boyle konuşmalar yapma bence. Ne munasebet mesela bende hamileyim beni niye arasınlar?
Naziniz kocaniza gecmiyor bide onun ailesinden ilgi bekliyorsunuz hayret.

Ha bide su mesele var burda cok görüyorum hamileyim annem yardıma geldi kaynanam yardima geldi ama su oldu bu oldu ne mana Allah aşkına?
Kocaniz zaten işgüzar biri belliki akli sira size iyilik yaptigini zannedip kardesini çağırmış isten kacmak için .
Maddiyatiniz varsa haftada 1 yardımcı alırsınız utunuzu de yapar. Evinizi de temizler.
Yoksa da kocaniz evde bi makina çalıştırır bir yemek yapar bir supurge tutar halledersiniz.
Bu kadar basit.
Size bisey demiyorum belki hamileliginiz ağır geciyordur ama bu kocalar ne ise yarıyor?
Kocamin Kötü huylari vardir (her insanda oldugu kadar) dun 2 oldu hem yemek yaptı hem kahvaltiyi hazirladi tost.. köpeği hep o gezdirir. Bazen camasir asar. Evime temizlikci geliyor gelmeden de yerleri süpürürdü mesela hamile kalmadan önce. .
Yapacak yani mecbur bu işler böyle..

Annem bana gelip 1 ay kaldi surec icerisinde surekli odamiza gidip havalandirdi. Camasirlar yikadi nolur yapma dedigimiz halde her gun evi topladi yemek yapti. Camasiri gidip camasir yerimize yerlestirdi. Esim anne aradigimi bulamiyorum yatagin ustune birak sen cik dedi, hem cidden bulamiyordu hem anneme is yaptirmis gibi uzuluyordu. Annemde kaldigi sure boyunca ayni sekilde devam etti. Cunku calisiyoruz ve yoruluyoruz bit anne zaten evlatlarina kiyamaz. Esimin anneannesi rahatsizlandi bit donem kardesi evde calismamasi diye bizde kalmasin teklif ettim, biz isten gelmeden yemek yapmaya girismis odasini toplamis dusunu almis oluyordu. Neredeyse ayni seyleri hem kendi annemde hem esimin ailesiyle yasadim icin sizi haksiz buldum ben. Ozel seyleri acikta birakmazsin olur biter. Camasirini koklamiyo ki bh insanlar hamilesiniz diye yikiyorlar. Bende gorumceme hep kullanmasini soylerim cunku kullanabilir neden esyama zarar versin kullanir koyar diye dusunurdum gorumcemle 10 benefit tasiniyoruz 2 yas buyuguz esimle ondan. Ben isteyken odama grip giyinme tarafindan Benim ojemi parfumumu kullanir. Ben onlara gittigimde odasina cikar bende alirim. Ayni aileden insanlariz komsunuz gelmis gibi hissettiriyorsunuz,hamilelik hormonlarindansa eger bence kirmayin birbirinizi bebek dogunca her Turlu destege ihtiyaciniz olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…