Hamilelikte ev isi / kocasi kedisinden cok tuy dokenler

Ev küçük olunca temizlik kolay oluyor evet ama cabuk da kirleniyor. Benim ev de ufak tr nin o avlu gibi evlerini özledim valla:)
Eşyaları azaltmaya bakın ve hel minik eşyalar tutun zaten göreceksiniz gerçekten fazla şeylere ihtiyacımız yok. Odanız yok sanırım ama kasalı koltuklar tercih edebilirsiniz. Eşya gitti mi toz azalıyor, kıyafetler için bir gün ayarlayın yıkanıp, yerleştirilmesi tek gün alırsa tozlanma daha az olur. Günlük süpürürseniz iş yapmanın daha kolay geldiğini görürsünüz. Biriktirip yapmak her zaman zorlar. Bir de bunlar hep hormon:) çok takmamaya evde fazla zaman geçirmemeye çalışın. kolay gelsin.

Stüdyo ev için mi bu kadar üzüntü. Kv gelmezse gelmesin takma kafana. Ayrıca 25 haftalık gebeyim 140 mt kare ev tuttuk hay akılsız kafam şimdi haftada bir süpürürsem ne ala. Boşverin tadını çıkarın.

Eşinizle ortak yapın işleri. Evim epey büyük. Sağolsun eşim 2 gün tatilinde camları sildi, perdeleri yıkadık astı. Koltukları çekip süpürüp sildi. Kalan bikaç iş daha var onları da yaparım dedi sağolsun. Balkon yıkamak falan hep onda zaten. Eğilerek iş yapınca bende felç gibi kalıyorum çok kötü o bel ve sırt ağrısı. Ben sizi çok iyi anladım. O elektrikli süpürge bile eziyet geliyo, ne kadar olsa eğilmeniz gerekebiliyo güç veriyosunuz falan hemen bel ağrısı başlıyo. Ağrı da değil çıldırtan bi şey ama dinlene dinlene 1 saatlik işi 3 4 saatte yapıyorum. Siz de bi şekilde idare etmeye bakın yapıcak bi şey yok.

Dip bucak temizlik bu kadar mi önemli yahu? Etrafı silip supurdukten sonra bırakın bi yerde kirli kalsın. Bebeginizden sizden daha mı önemli ?

34. haftadayım ben de, açıkçası pek zorlanmadım şu aşamaya kadar. 9-6 çalışan bi memurum yemeği de yaparım temizliğimi de. Ha marifet mi, değil tabi ki ama mizaç meselesi. Eşim hiç istemiyor bişey yapmamı, bi yardımcı tut gelsin diyor ama bırakmamaya çalışıyorum ben kendimi. Hafta içi ben, hafta sonu eşim yapıyor toz alıp silme süpürmeyi böylece heryer tertemiz kalıyor.

Bir dikey süpürge bir de ucuna tek kullanımlık bez takılan mop size yeter de artar. Hiç eğilmeden tozdan, tüyden kurtulursunuz.

Aynı dertten bende muzdaribim ve ben şimdiden iş yapamıyorum halsizlik baş dönmesi son zamanlarımi düşünemiyorum bile tavsiyeleri bende okuyacagim

Benim ev 4 oda 200mydi hamileyken hiiç sallamadim.bütün gün disari cikiyodum zaten bulantim son güne kadar sürdüğü için akşamdan akşama geliyodum eve.yemek zaten yapmiyodum hep disardan ki çogu zaman bulantim oluyodu.tek 1 gün çamasir bulasik yapiim aylardir hiç evde yokum ilgilenmiyorum dedim.o gece işleri bitirdim bebek geldi:) senmisin iş yapan diye çok kızdım kendime

Evim 4+1,bende 29 haftalık hamileyim,üstelik birde arkasını topladığım bir kızım var.
Bende zorlanıyorum yalan yok ama olduğu kadarıyla idare ediyorum ki benim eşim asla temizlik vs yapmaz. İstesem der ki tamam çağır temizlet. Ağır falan kaldırtmaz,ne yemek varsa yer sorun etmez ,asla şunu yap bunu yap demez ev işime karışmaz,kendi giysilerini asar,kirlilerini sağda solda bırakmaz,giyinme odasını kendi düzenler ama asla eline süpürge alıpta ev temizlemez. Ben öyle kabul ettim eşimi.
Ha cağıriyorum 2 haftada bir evi temizletiyorum çünkü cam,kapı,dolap vs silmiyorum. (Önceden de silmezdim) Haftalık al diyor eşim ama oda beni yoruyor,akşama kadar pert oluyorum ayakta oda oda gezerken,ne kadar iş yapmamak için çağırsam da yine yorucu oluyor benim için.
Ramazan bitene kadar kendim hallederim diye düşünüyorum,ramazandan sonra büyük temizlik yaptırırım,sonra zaten doğum yaklaşıyor.
Kendi adıma hafif işler yapıyorum,Bugün koltuk vs cekmeden evi süpürüp viledayla sildim,klozeti yıkadım,hatta lavabo ve lavabo tezgahını ciflemedim,temizlik icin ıslak mendiller varya onlarla sildim geçtim,bu kadar.
Öyle dip köse girmiyorum yani.
Olduğu kadarıyla hallediyorum.
Sizde kendinizi yıpratmayın,kimseyi de örnek almayın bu konularda. Çok titiz insanlar vardır muhakkak ama sosyal medyada genel anlamda herşey gösteriş. Kime ne faydası varsa onuda anlayabilmiş degilim o boy boy temizlik fotoğraflarının.

Her gebelikte egilip yer silmek sikinti. Ayrica bende elimde yikiyrm aynen makinem yok. Banyoyu sik temizleyemiyrm tabiki. Eve supurge ceksem seviniyrm o derece:))) sen bence biraz takip iyice uzulmussun. Cok dert etme. Hamilelgn tadini cikar. Ayrica kv gormce gelin farktmz bana gore kimse kimsenn evini temzlemeye mecbur degl. Yaparsa hayir olur tabiki ama yapmasa dert degl. Birak gelmesnler. Bunlari da dusunme. Esin evi dert etmiyosa sende gorunen yerleri temizleyeblyrsan yeter. Dogumdan once esinle toplu bi girersinz yetrr. Bulasik supurge wc yeter. Yapamiyosak yapamyrz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…