Hamilelikte ev isi / kocasi kedisinden cok tuy dokenler

Sismankofte

Üye
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2018
95
169
8
31
selam bayanlar basliktan da anladiginiz uzere benim sorunum evin temizligi. Suan 30 haftalik hamileyim ama gorseniz az sonra dogum yapacak zannedersiniz. Ilk 5 ayim kilo vererek ve hicbirsey yemeyerek, surekli hastahanede serumla beslenerek ve mecburi yatarak gecti. Sonraki surecte de istahim hic olmayacak kadar acildi ve su zamana kadar 9 kg aldim.
Vucudumda birtek belim kalinlasti, kalan bolgeler ayni ama gobegim devasaaaaa sisti. Bu da benim egilip kalkarken denge sorunu yasamama, surekli bel ve sirt agrisi cekmeme sebep oluyor. Gunluk ev islerimi cok aksatir oldum mesela tezgahta yemek yapiyorum bulask mak yok elimde yikiyorum topluyorum ama is egilip firini temizlemeye, yerleri supurup silmeye gelince yapamiyorum ve bu beni deli ediyor.
Evim studio flat yani tek bir odam var mutfagim banyom ayri. Biz eve tasinirken herseyi yeniledik bastan sona ama kalorifer petekleri mesela degistirilemedi ve icleri toz bulutu seklinde cami actiktc heryer toz zAten normalde de heryer bembeyaz toz ingilterenin havasindan diyorlar kadinlarinncogu sikayetci. Bir de kuveti temizlemek tuvaleti temizlemek artik cok zor geliyor yikayamiyorum cunku banyoda gider yok mecbur silmem lazim.
Biraz uzun oldu kizlar kusura bakmayin ama cok doluyum soyle anlatiyim mesela mutfagi 1 gun silmeyince yerler fayans su izlerine tozlar yapisiyor yerlere birseyler dusuyor yapisik olarak kaliyor yasa banyoda ayak havlusu seriyorum 5 dk sonra top top tozlar oluyor, bir de evin heryerinde kocamin yuvarlak ve siyah sac vucut killari geziyor ama heryerde heryerde. Resmen evin bitki ortusu gibi heryer kil doluyor. Kendi evimden tiksinir oldum.
Esim 6 gun calisip 3 gun izin yapiyor izin gununde de ancak supurup siliyor baska birsey yaparsa oflayip pufluyor sonra da pisman oluyor tekrar ise baslayinca izin gunumde yapicam diyip gonlumu aliyor sonra yine ayni.
Kaynanam karsida oturuyor bir de 16 yasinda gorumcem var ama evi bu zamana dek hic temizlemeye gelmediler, kaynanam bende birsey yiyip icmiyor yemege cagirinca kendi evinde yiyip geliyor, genelde biz gidiyoruz ve ben artik hic cagirmiyorum. Evimden tiksindigini dusunuyorum.
Bir de afedersiniz biraz egilip kalkinca akintim oluyor doktor tansiyon dusuklugum de oldugu icin yapma diyor icim el vermiyor ben ne yapacagim
Bilmiyorum
Bir de camasir sorunumuz var esim cok kiyafet degistiriyor 30 litrelik koca sepet en fazla 2 gunde agzina kadar doluyor hava yaniyor bizimki lahana bebek gibi kat kat giyiniyor ben deli oluyorum
Sosyal medyada hep goruyorum kadinlar evleri tertemiz her ise kosusturuyor hem de hamile ben neden yapamiyorum evim niye boyle uzuluyorum
Suan durumum musait olmadigi icin temizlikci de alamiyorum psikolojim cok bozuldu
Biraz uzun oldu kusura bakmayin

1. Si sosyal medyayainanmayın. Ev temizken çekip sonra farklı günlerde atıyorlar fotoğrafları yada evin en temiz köşesinde çekiyor diğer yerleri bok götürüyor. Yardımcı tutun haftada 1 gün yapsın temizliği ne siz ne eşiniz bebek olduktan sonra yorulmayın.

bende 27 haftalık hamileyim. ilk 3 ayım cok zordu hiç bir iş yapmadım ayda bir kadın geliyordu. gözüm hiç bir şey görmüyordu zaten. kendime gelince haftada 1 almaya başladım. sadece çamaşır yıkıyorum onun dışında giç bir şey yapmıyorum. neden kendinizi bu kadar yoruyorsunuz? yazık gğnah değil mi?

aynı şeyden muzdariptim her taraf kıl minik minik
sulu süpürgelerden aldım memnunum şimdi en azından dip köşe süpürünce bi kaç gün tüyleri görmüyorum

Ben de 34 haftalık hamileyim aynı dertten muzdaribim. Yavaş yavaş yapabildiğim kadarını yapıyorum. Hafifletebildiğim işleri hafifletiyorum mesela ramazan dolayısıyla eşimin de işinin hem benim anneme hem kayınvalideme yakın olmasını avantaja çevirdim kendimce. Yemek yapmıyorum bi gün onun annesinde bi gün benim annemde yiyoruz. Her şeyi ütülerdim şimdi her şeyi ütülemiyorum sadece eşimin ve benim dışarıda giydiğimiz şeyleri ütülüyorum. Evin küçük süpürme işini yapabilirsin diye düşündüm. Diğer işleri hafifleterek başka işlere zaman ayırabilirsin. Eşin de yardımcı oluyormuş surat yapsa da yardım iste mutlaka. Kayınvaliden belki de takıntılı bir kadındır yalnızca hamilelik döneminde temizlik anlamında biraz koyvermişlik yüzünden evinde yiyip içmemesi mantıksız geldi. Ya evveliyatı vardır ya da takıntılıdır. Boşver, yemesin siz onda yiyin bu süreçte.

yanlış anlamayın da 1 oda için mi bu kadar söyleniyorsunuz.
bir elektrikli süpürge iyisinden ama bütün kıl tüy toplar. bir de vileda bitti gitti.
ben sizin abarttığınızı düşünüyorum.

ben 8-17 çalışıyorum hamileliğimde de kronik bir başağrım vardı. ama 3+1 evimi temizlerdim de yemeğimi de yapardım.
evet her hamilelik bir değil ama yine de abartı buldum

Ev küçük olunca çok çabuk kirleniyor. Hamileliklerimde ben de çok kilo almıştım ve göbeğim kocamandı. İş yapamıyordum pek. O yüzden de evin pisliğini pek takmıyordum. Eşim süpürür silerdi bazen. Yemek hiç yapamadım zaten bulantılardan. Öyle böyle atlatılıyor 9 ay. Benim eşimin de her yerde kılları olurdu eskiden. Ki kendisi vücut bakımına çok önem verir, göğüs, sırt vb. yerlerini sürekli alır. Ama bacak ve kollardan çok kıl dökülürdü. Artık pek yok. Neden bilmem. Belki de var da benim gözler görmüyor artık :) Aman, umursama, sağlıkla doğumunu yap, az kalmış zaten. Her hamilelik aynı olmaz, kimisi çok rahat geçirir, kimisi de 9 ay yatar, hiç kalkamaz. Sen ayakta olduğuna şükret. Bugünler de geçecek. Sosyal medyadaki kadınlara da fazla inanma, çoğu gerçek değil onların!

yahu eviniz stüdyoymuş onu da temizleyemiyorsanız yuh gerçekten. eşiniz silip süpürüyormuş. iki kişinin bulaşığını da bi zahmet yıkayıp kaldırın. her gün küvet silmek zorunda değilsiniz. 15 günde bir temizlikçi alın çok rahatsızsanız. 16 yaşındaki görümceniz gelip sizin evinizi temizlemek zorunda değil. neden bu yardım beklentisi.? ablam 3 senedir evli. taşınma harici evini temizlediğini hatırlamıyorum ki bir de 2 yaşlarında yeğenim var. evi 3+1. o bile ablam olmasına rağmen benden yardım istememişken sizin lise çağındaki görümceden yardım beklemeniz çok ilginç.

Zaten camasir, utu isi oldugu gibi bende ufak tefek isler de cikiyor her hamilelik maalesef bir degil normalde canim cok pektir, kolay kolay sikayet etmem yatmaktan bos bos durmaktan hic hoslanmam ama yapamiyorum iste
Supurge de koseleri almiyor mecbur basligini cikarip egilip tozu ve killari toplamak gerekiyor

Beklentiler karsilikli iste ben onlarin her isine kosustururken suan yapamayacak durumdayim yardimci olsalar kimse birsey kaybetmez zaten yapabilsem 1 2 gunde heryer piril piril olur
buraya evlendikten sonra tasindim cok fazla arkadasim yok ve suan maalesef maddi olarak bir temizlikci alabilecek durumda degilim
Zaten birini alsam kimseden birsey beklemem

Tek göz oda bir mutfak evi temizletmenin maliyeti ne kadar ki?
Bir ay başka şeyden arttırıp yaptırın yahu. Yaşadığınız strese değmez.

Benim de doğuma yakın ablamlar gelip yaptılar maddi olarak imkan yok diye. Ama şimdi düşünüyorum da ne kadar büyütmüşüm gözümde. O para her şekilde bulunurdu..

Dikey süpürgeniz varsa gün içinde açıp çektirin gözünüze batmaz. Hem fiziken sizi de yormaz eğilmeden yaparsınız. Eşiniz gelince de silsin. Arkasından toz alın idare eder işte.

siz de onların her işine koşmak zorunda değildiniz ki. ayrıca iyilik içten gelerek yapılır, karşılık bekleyerek değil ki. temizlikçi alamıyorsanız eşinizle daha adil bi iş bölümü yapabilirsiniz.

Bebek dogunca ne yapacaksiniz hele ki 1+0da?

Bebegin besigini koymak icin kutuphaneyi ve yemek masamizdaki 4 sansalyeyi kaldiriyoruz ama yine de sadece besik icin yer var, Buradaki sistem biraz farkli evi degistirecegiz ama ne kadar zaman surecegi bilinmez belki 1 belki 2 3 sene
Haziran ayinda dogumu planlamak icin randevum var kosullar uygun olursa zaten sezeryan olup biran once toparlamak istiyorum hem kendimi hem evi ruh sagligim acisindan
Bir de yanimda annem babam olmadigi icin de icimde burukluk oluyor dogum yapan arkadaslarimin, komsularimin yanlarinda anneleri oluyor yine iyi kotu toparliyorlar benim oyle bir imkanim danyok

Sezeryandan sonra toparlanmak dağ zor asıl normal Doğumda daha çabuk toparlanırsın. Annen baban gelmesin zaten boşver öyle anne baba gelse bile seni daha çok strese sokar sen eşin bebeğin bir düzen kurarsınız. Temizlik yada maddi şeyler için üzülme olduğu kadar de geç. Sağlıkla kucağına almanı diliyorum bebeğini en önemlis o eşya temizlik ev hepsi boş hatta anne baba da boş kendi çocuğun olunca anlıycaksın. Kimse senden ve bebeğinden değerli değil herşeyi yapabilirsin istedikten sonra

Yanlis yazmisim normal dogum diyecektim
Cok tesekkur ederim desteginiz icin

Ben de 30.haftamdayim. Ilk 3 ay kanamayla gecti. Temizlik yapmam hala yasak .Çalışıyorum 17.30 da ancak geliyorum isten .Sadece yemek yapabiliyorum gelince. Ama her gun uyandigim zaman gözüme batan bir seyi duzeltiyorum ,kaldiriyorum .Cubuk supurgeyle oturma odami mutfagimi süpürüyorum dinlene dinlene.Wc yi yikiyorum .Esim haftasonu tepeden tırnağa temizliyor .Ha 4 4 lük olmuyor evet ama hic umrumda degil .Ben bu bebegi cok bekledim .Kv gelip temizlemedi diye sitem etmiyorum .O gelmek istese ben istemem .Bayramdan sonra annem gelip temizleyecek doğuma hazırlık.
Siz de cok takılmayın gözünüze çarptığı anda temizlerseniz is cogalmadan hallolur .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…