Hamilelikte dis agrisi mahvediyor :( yardim edin bana

Sakın alkol koymayın ne kendi dişinize nede bebeklerin dişlerine! Halk arasındaki bu batıllık bilinçsizce alkol diş etini tahrip ediyor benim diş etlerimde beyaz pamukçuk rahatsızlığı oldu hamileliğimde dr hormonal değişim dedi eczaneden bir şişe serum fizyo aldırdı steril gazlı bez var tek kullanımlık küçük her gece yatmadan önce diş ve diş etlerimi sildim ayrıca diş dr una gdebilirsin uygulayabilecek tedavi varsa yardımcı olur ki belli bi aydan sonra yapılabiliyor birde süt ve yoğurt bn hergün 2 kg yoğurt yiyodum

öncelikle geçmiş olsun bende nerdeyse tüm hamileleiğimde diş sorunu yaşadım.1 bardak sirkenin içine tüm 1 tane sarisak at 5 dk kaynat ılıyınca ağzını çalkala hiç bişeyin kalmaz her ağrıdığında bunu yaptım işe yaradı.annemde bir avuç karanfili kaynattı ılıyınca suyu ile gargara yatım o zamanda ii gelmişti inş.işe yarar

Merhaba geçmiş olsun ben ilk hamileliğimde diş sorunu yaşadım. 12 . haftam geçene kadar hafif ağrı kesicilerle idare ettim. Sonrasında 19. hafta sorunlar tekrarlayınca bir dişime dolgu yapıldı onu anestezisiz hallettik. Ama diğer dişimde enfeksiyon vardı ve bebeğe daha büyük zarar verebileceği için çene cerrahı tarafından çekildi sonrasında da antibiyotik tedavisi yapıldı. Kadındoğumcunun bilgisi dahilinde iyi bir doktora git diğer yöntemler bebeğe daha çok zarar verebilir

Tesekkur ederim. Benim dislerimde sorunlar hep vardi,agrilari daha once de cekiyordum ama,hamilelik.oncesi gidip bitirmistim agizdaki eksik seyleri. .
Evet nefes bile alamamak cok dogru aglayip zirlasam da,hic bisey gelmeden elimden o agriyi cekiyorum. Yatamiyosun kalkip.oturamiyosun yiyip.icemiyosun. aglasan fayda yok.. cekeceksin gelince o agri.. cok kotu bisey
Kurtulmam lazim ama blmiyorum nasil. Yarin gidicem.disdoktoruma..

Benim agriyan disim,zaten kanal.tedavili bi dis. Yani ned3n agriyo bilmiyorum iste.. doktorum da dedi neden agriyor ki falan diye. Kaplama yapilmisti kirilinca,kaplamayi sokcek galiba bakicak. Ama ondan da korkuyorum cunku zor bi islemmis kaplama sokmek. Anestezi yapamam dedi. Korkuyorum ondan da

Acilde nasil rahatlattilar ne yaptilar igne falan mi?
Benim agriyanim zaten kanal tedavili bi dis? Kirilinca kaplama yapilmisti. Aslina bakarsak.kendi disim bile degil ,ama agriyor fena halde.
Arasina bisey mi kacti nedir hic bilmiyorum

Dişinol diye bitkisel bir ilaç var karanfil özlü. zaten buram buram karanfil kokuyor.
eczaneden alıp pamuğa damlatıp ağrıyan bölgeye koy.
gerçekten kesiyor ağrıyı

Acilde nasil rahatlattilar ne yaptilar igne falan mi?
Benim agriyanim zaten kanal tedavili bi dis? Kirilinca kaplama yapilmisti. Aslina bakarsak.kendi disim bile degil ,ama agriyor fena halde.
Arasina bisey mi kacti nedir hic bilmiyorum
Serum taktılar cnm hamilelere ondan takılıyomuş. Dr a bi görün istersen o bilir hangi diş neden ağrıyo

IMDAAAAAT!
Karanfil yagini denedm dilim mahvoldu yaaa of bu neee!!
Ne zaman gecer ki
Uyustu batiyo yaniyo resmen offf dilime geldi!!

Ayyy simdi denedm karanfil yagini dudagima ve dilime de degmis. Cok uyusuk su an dilim offf batiyo yaniyo. Duzelirim dimiii

Tabıkı duzelır panık yapma tatlım yutma yagı bırdahakıne pamuga damlatıp sadece dısının ustune koy dısıne deger degmez uyusturuyr bu hıs rahatsız edıcı olabıkır ama agrıdan ıyıdır

Ayyyy evet evet 1saate duzeldi dilim falan. Ama cok panikledim ya o neydi oyle. Ne bicim biseymis o yag
3damlacik damlatmistm pamuga,etki etti. 1damla damlatsam yeticekmis. Ama dis etlerime iyi gekdi sanirim. O an agriyi gene hissettm bi sure ama.. sonuc olarak gece rahatca uyudum kac gunden sonra... Sanirim antiseptik bi ozelligi de var ..

Ay kıyamam bende panık olurum oyle durumlarda :) bılseydım senı uyarırdım ama ıse yaradgına sevındım :)

Kizlar dun dis hekimime gittim. Kaplamami sökup tekrar takti disetin duzgun falan dedi.
MEGER ESAS AGRIYAN CURUYEN 20LIK DISIMMIS
Cok kotu bi haldeymis. Ama biraz daha dursa cekmesek 1ay dayansan dedi,curukleri temizledi birazcik,bi maddeyle temizledi. Seni bi sure idare eder insallah dedi.
Yine agrim oldu discide agliycaktim ellerimi yumruk yapip napcagni blemeden kotu bi halde agrinin hafiflemesini bekledim.

Cok zordu benim icin dun...

Hamilelikte diş ağrısı için karanfil kullanabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Doktora gidin cekmeyin bu ağrıları bu kadar siddetli ağrı Allah korusun bebek icin de riskli. Daha ilk 3 ay kritik eşikte.

Lütfen acilen doktora gidin Allah sifalar versin hamileliginize uygun tedavi vardir.

Kurtulun da saglikla bebeginizi büyütün. Allah sifalar versin.

Disinol vardi karanfil esansli uyusturuyordu agriyan yeri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…