Hamilelikte dis agrisi mahvediyor :( yardim edin bana

lightpinklady

Bslngc:74.7 Gncl:63.2 Hedef:62 12ay
Kayıtlı Üye
4 Mart 2016
3.084
2.810
Lutfen yardim edin bana
Hamileligimin 10.haftasi icindeyim. Disim agriyor. Kaplama yapilmisti hamilelik oncesinde,hatta haberim yokmus hamileymisim bile yapildiginda. Iste o disetim mi agriyor,kanal tedavili oldugu halde disim mi agriyor bilemiyorum.
1haftadan fazladir agri cekiyorum ama son 2gundur mahvediyor beni. Ilac icmemeye calisiyorm zorda kalirsam parol aliyorum. Aglayip duruyorum bugun.
O disim agrimazsa 20lik alt ust 2disim agriyor. Ne oluyor anlamiyorum. Ne yapmaliyim?
Basina bu durum gelmis olan var mi?
Bebege bi zarari olcak diye ilactan kaciyorm ama aglamak tepinmek uyuyamamak nefes alamamak agridan,daha kotu..

Pamuğa alkol döküp ağriyan dişinizin üstüne koyup çenenizle sıkın
Veya
Buz kompresi uygulayın yanağınızın üzerinden
Geçmiş olsun...

Diş ağrısı normal olarak bir işkence gibi zaten. Bide hamile olunca arkadaşim allah yardımcın olsun.
Canm kekik varya hani onu suyun içine atıp biraz ocakta tıkırdat sonrada ılınsın. Ilınınca çay süzgecinden geçir. O suyu ağzında ağrıyan dişinin tarafında tut. İyi geliyor genelde.
Dışarı çıkma imkanın falan varsa aktardan kekik yağı alıp kulak çubuğuyla ağrıyan dişin üstüne de koyabilirsin. Ama onda dikkat et dudağına falan dökülmesin canm.
Rabbim tez zamnda acil şifa versin inşiallah..

Hamilelikte bebiş sizden beslendiği için güçsüzleşiyor diş etleriniz ,ağrı nasıl geçer bilmem ama bol bol peynir süt yoğurt tüketin dr vitamin ilacı verdiyse düzenli kullanın geçmiş olsun

Çok agrıyorsa alkol koyun. Ben kolonyağı koyuyordum dayanamadığım zaman. Geçmiş olsun.

Gebelikte diş Ağrı'sı çekilecek dert deil çok iyi bilirim ..tecrübe etmiş biri olarak diyorum ne yaparsan yap yaptığın her şey geçici çözüm olacak ve anlattığına göre ağrı devam edecek ..o yüzden vakit kaybetme ve dişçiden randevu al zaten hamile olduğunu söyledikten sonra sana ona göre tedavi uygulayacaK buna ilaçta dahil ..

Iyi gunler gebe degilim ama agri sekliniz ayni benimki gibi.kanal yaptirdigim disim yirmiliklerim arka dislerim hangisinin agridigini anlayamiyordm.agri baslayinca yuzumun bi tarafini hissetmiyordum.doktora gittim butun dislerimin saglam oldugunu kanalin cok guzel yapildigini soyledi.problem disetlerindeymis.ilac ve gargara ile gecti sukur.bi de dis tasi temizligi yapti.ilac bazli gargara verebilir belki yutulmuyo sonucta.doktora gorunun bence.parolu da cok icmeyin bence ilac sonucta.gecmis olsun

18 haftalik hamileyim dis tedavisi yapilmasina 16.haftadan sonra izin verdi dr um ilk 3 ay kabus gibiydi karanfilin cok faydasini gordum.karanfil yagida kullandim.bu hafta yaptiricam insallah 4.5.6. Aylarda izin veriyolar tedaviye.agri geldignde cok siddetli degilse soguk sutte rahatlatiyodu beni.Rabbim yardimcimiz olsun insallah.

Aynı dert bende de var cnm malesef.. ilk aylarda ağrı olunca hemen süt içiyordum geçiyodu.ama artık süt de geçirmiyo geceleri iyice azdı ağlar oldum resmen ağrıdan.. geçen gün doktoruma gittiğimde sordum hiç sakıncası yok riskli bi durumun yok senin yaptırabilirsin dedi yaptırmamda bi sakınca olmadığını belirten imzalı bi kağıt verdi dişçiye gittim o da bi sakıncası olmadığını be gerekiyosa yapabileceğini söyledi çelik yelek giydirip film çekiyolarmış kanal tedavisi uygulamamız gerekiyo dedi ama ben kimseye güvenmiyorum dayanabildiğim kadar dayancam yaptırmadan döndüm ☺ ağrıyan dişin üzerine karanfil koyuyorum yarım saat sonra diş uyuşuyo hiç bişey hissetmiyosun tavsiye ederim

Benımde cok agrıdı aldırdım bişey olmadı doktor aldır demıştı zaten .

kadın doğum uzmanınız izin verdikten sonra hamilelikte diş tesavisi yaptırabilirsiniz..çok zorda kalınmadıkça önerilmez ama sürekli de ağrı çekiyorsanız bir görünün.. zaten riskli bir durumunuz varsa doktorunuz da izin vermez müdahale edilmesine..

Buradan ne soylesek bos siz hemen bir dis druna gidin hamile oldugunuzuda soyleyin ona gore tedavi uygular gecmis olsun

Bende çok sıkıntı çektim hamilelikte iltihaplanmıştı o zaman gittim doktora dolgumu çıkardı temizledi geçici dolgu yaptı çocuğuda sanada zarar verirdi dedi ilaç falan kar etmiyor bir dönem sonra hiç Çekme hemen doktora git iltihaplanması daha kötü, doğumdan sonrada kanal tedavisi yapıldı. Allah şifa versin .

Ben dişim ağrıdığında dişimi fırçalama dışında çok etkili bir yöntem olarak siyah zeytin basma yöntemini uygularım :) %90 çalışıyor. Biraz sabırlı olmanız lazım hem yiyin hem de zeytini çiğneyip ya da 2 ye bölüp ağrıyan dişinize koyun. Allah'ın izniyle geçer bir süre sonra uyuşuyor çünkü o bölge. Alkol neyin karıştırmayın bence zeytin gayet etkili.

Bende ilk gebeliğimde çok çekti. Diş hekimine gitmiştim belli bir haftaya kadar müdahale edemeyeceğini söyledi. Kaç hafta çektim 3 aylık olunca gittim tedavi oldum rahatladım. Allah başa vermesin bu sefer hamile kalmadan önce gidip bütün diş kontrollerimi yaptırdım. Süttü yoğurttu.. rahatım diş konusunda bu sefer şükür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…