Hamilelikte dis agrisi mahvediyor :( yardim edin bana

Lutfen yardim edin bana :KK43:
Hamileligimin 10.haftasi icindeyim. Disim agriyor. Kaplama yapilmisti hamilelik oncesinde,hatta haberim yokmus hamileymisim bile yapildiginda. Iste o disetim mi agriyor,kanal tedavili oldugu halde disim mi agriyor bilemiyorum.
1haftadan fazladir agri cekiyorum ama son 2gundur mahvediyor beni. Ilac icmemeye calisiyorm zorda kalirsam parol aliyorum. Aglayip duruyorum bugun.
O disim agrimazsa 20lik alt ust 2disim agriyor. Ne oluyor anlamiyorum. Ne yapmaliyim?
Basina bu durum gelmis olan var mi?
Bebege bi zarari olcak diye ilactan kaciyorm ama aglamak tepinmek uyuyamamak nefes alamamak agridan,daha kotu.. :KK43:
Merhaba hamileyken kalsiyum çocuk çektiği için diş ağrısı oluyo arkadaşım hamileyken dışı ağrısına öğünlerde çok süt içiyordu. ağrısı duruyordu. zararı yok dene istersen

Oyy kuzum benim bende cektim aynisini... Allah şifa versn insallah. 2hafta sık disini hemen doktoruna gt snra sana kagt yazsn kaselesin dis cekimi yada mudahale icin...benim ilk ay disim curudu ve 2ay cektm dusunun agrisinu...beynim zonkluyodu yururken bile yavas adim atiodm Allahim kmseye vermesn...cocuk calcium ceker diyen oluodu oha ozaman bu cocuk calcium ceke ceke 32 dişli dogcak heralde diodm :confused:

Lutfen yardim edin bana :KK43:
Hamileligimin 10.haftasi icindeyim. Disim agriyor. Kaplama yapilmisti hamilelik oncesinde,hatta haberim yokmus hamileymisim bile yapildiginda. Iste o disetim mi agriyor,kanal tedavili oldugu halde disim mi agriyor bilemiyorum.
1haftadan fazladir agri cekiyorum ama son 2gundur mahvediyor beni. Ilac icmemeye calisiyorm zorda kalirsam parol aliyorum. Aglayip duruyorum bugun.
O disim agrimazsa 20lik alt ust 2disim agriyor. Ne oluyor anlamiyorum. Ne yapmaliyim?
Basina bu durum gelmis olan var mi?
Bebege bi zarari olcak diye ilactan kaciyorm ama aglamak tepinmek uyuyamamak nefes alamamak agridan,daha kotu.. :KK43:
Dış doktoruna ve kadın dogm.uzmanına gidip tedavi yolu bulun. Parol almakla bu durum düzelmez

geçmiş olsun, ben de yaşadım böyle bir durum.
zaten bebiş vücuttan kalsiyum aldığı için ilk dişler sıkıntı yapıyor.
senelerdir beni süründüren 20lik dişim 3 aylık hamileyken yine apse yaptı. jinekoloğum gereksiz ilaç kullanımından kaçınan bir doktor olmasına rağmen, eğer dişimde iltihap varsa o iltihabın kana karışmasının alacağım antibiyotikten daha zararlı olduğunu söyledi. diş hekimine gittim ve antibiyotik kullandım. beni tanısanız, antibiyotiğin gereksiz kullanımına şiddetle karşı çıkan biriyimdir. çocuğuma kan tahlili yapmadan, doğru düzgün muayene etmeden, yüzüne bakıp antibiyotik yazan kaç doktorla kavga ettim. ama o zaman kuzu kuzu içtim çünkü gerekiyordu.
dediğim gibi, iltihap antibiyotikten daha çok zarar veriyormuş bebişe, lütfen diş hekimine gidin. zaten hamile olduğunuzu söylediğinizde ona göre hareket edecektir. mesela benim durumumda röntgen şarttı ama hekim "doğumdan sonra gel" dedi.

Hamilelikte dis etleri cok hassas oluyor kizimdada bundada boyleydi fakar eger bi enfeksiyon soz konusuysa hemen tedavi edilmesi gerekir bebege cok zararli. Cogu antibiyotikler hamilelikte kullaniliyor ayrica ben bu hamileligimde 6 haftalikken dolgu yaptirdim uyusturdugu ilac hamilelikte zararli degil lokal anestezi. Bence bi disciye gorun

Cok tesekkur ederim yardimlariniz icin.. ne yaparsam yapiyim gecmiyor :KK43:
Dis doktorumu aradim,anestezi yapamam ,bir sorun varsa simdilik anestezi olmadan halletmeye calsirz gel bi bakalim dedi.
Kaplama yapilan disimden dolayi agri cektigimi soyleyince,muhtemelen arasina birsey kacmistir dedi ama,ben temizliyorum elim rahat durmuyor agri baslayinca,kurdann dis ipi,firca ne bulursam girisiyorum. 2 disimin arasinda baya buyuk bi bosluk var orasi aciyor ozellikle de..Ama iste bu zamana kadar hic bir disimde sorun yoktu.birden bire basladi.
Bu agrimasa 20liklerim tutuyo.. karanfil anca dilimi uyusturuyo,disime hic bisey yapmiyor. Sakizla.ustunu kapatiym diyorum olmuyo. Hava alsn acik kalsn desem olmuyo. Sirke agzimi mahvediyor. Hersey dis agrisindan elbette daha iyidir ama..
Ne zaman gecer ki bu durum :KK43:

Aynı dert bende de var cnm malesef.. ilk aylarda ağrı olunca hemen süt içiyordum geçiyodu.ama artık süt de geçirmiyo geceleri iyice azdı ağlar oldum resmen ağrıdan.. geçen gün doktoruma gittiğimde sordum hiç sakıncası yok riskli bi durumun yok senin yaptırabilirsin dedi yaptırmamda bi sakınca olmadığını belirten imzalı bi kağıt verdi dişçiye gittim o da bi sakıncası olmadığını be gerekiyosa yapabileceğini söyledi çelik yelek giydirip film çekiyolarmış kanal tedavisi uygulamamız gerekiyo dedi ama ben kimseye güvenmiyorum dayanabildiğim kadar dayancam yaptırmadan döndüm ☺ ağrıyan dişin üzerine karanfil koyuyorum yarım saat sonra diş uyuşuyo hiç bişey hissetmiyosun tavsiye ederim
Benim disim kendi disim de degil,kaplama..sabit protez yani. O yuzden ustune koysam karanfili ise yaramiyo. Anca onune arkasina koyuyorm o da bitek dilimi uyusturuyoo :KK43:

Bende ilk gebeliğimde çok çekti. Diş hekimine gitmiştim belli bir haftaya kadar müdahale edemeyeceğini söyledi. Kaç hafta çektim 3 aylık olunca gittim tedavi oldum rahatladım. Allah başa vermesin bu sefer hamile kalmadan önce gidip bütün diş kontrollerimi yaptırdım. Süttü yoğurttu.. rahatım diş konusunda bu sefer şükür:halay:

Guya ben de tum dislerimi bi elden gecirmistim. Gec kalmadan kirilan disimi.kaplama yaptirdim,kanal tedavilerim bitmisti... 20likler sikinti yapmadigi icin cektirmemistm gerci..
Simdi kanalli kanalsiz 20lik,hepsi agrimaya duruyor :KK43:

Diş ağrısı normal olarak bir işkence gibi zaten. Bide hamile olunca arkadaşim allah yardımcın olsun.
Canm kekik varya hani onu suyun içine atıp biraz ocakta tıkırdat sonrada ılınsın. Ilınınca çay süzgecinden geçir. O suyu ağzında ağrıyan dişinin tarafında tut. İyi geliyor genelde.
Dışarı çıkma imkanın falan varsa aktardan kekik yağı alıp kulak çubuğuyla ağrıyan dişin üstüne de koyabilirsin. Ama onda dikkat et dudağına falan dökülmesin canm.
Rabbim tez zamnda acil şifa versin inşiallah..

Kekik duymamistim tamam deniycem. Tesekkur ederim.
Cok agriyo of :KK43:
Dun gece yine uykumdan uyandm uyuyamadm sabaha kadar..

Iyi gunler gebe degilim ama agri sekliniz ayni benimki gibi.kanal yaptirdigim disim yirmiliklerim arka dislerim hangisinin agridigini anlayamiyordm.agri baslayinca yuzumun bi tarafini hissetmiyordum.doktora gittim butun dislerimin saglam oldugunu kanalin cok guzel yapildigini soyledi.problem disetlerindeymis.ilac ve gargara ile gecti sukur.bi de dis tasi temizligi yapti.ilac bazli gargara verebilir belki yutulmuyo sonucta.doktora gorunun bence.parolu da cok icmeyin bence ilac sonucta.gecmis olsun

Benim de sanki disetimle alakaliymis geliyor bana da..
Kaplama olan disimle dgerinin arasi biraz ayrik oldu. Bosluk var yani. O disetimle oynayinca cok degisik hissediyorum. Kasintili bi aci boyle..
Oynamak istiyorum rahatliyor gibi oluyorum,sonrasinda ama daha siddetli agri geliyor. Belki benim de diseti kaynaklidir agrim..
20likler de iyce sacmaladi zaten. Etin icine gomuluyo geri cikiyo yanlardan etlerim bi garip olmus dilime geliyo sanki sarkmis gibi..
Dis tasi ,1.5ay once falan discideydim,gerek yok dislerinde fazla bisey yok ama biraz daha sert fircala demisti..
Siz gargara olarak ne kullandiniz. Listerine is gorur mu ki? Sirke vs isime yarar mi ya da?

Benim disim kendi disim de degil,kaplama..sabit protez yani. O yuzden ustune koysam karanfili ise yaramiyo. Anca onune arkasina koyuyorm o da bitek dilimi uyusturuyoo :KK43:
Arada boşluk var demişsin oraya koyabilirsin bide kanal tedavili diş ağrımaz cnm sinirler alındığı için.

Arada boşluk var demişsin oraya koyabilirsin bide kanal tedavili diş ağrımaz cnm sinirler alındığı için.
Kanal yaptrali 1yili gecmisti hem de. Sorun yoktu. Kaplamayi yeni yaptrdm disim kirilinca.. sorun gene yoktu,yeni yeni cikti iste :KK43:
Yoksa ben de diyorum zaten,sinirler alinmis,dis kendimin bile degil sabit bi protez..daha neresi agriyo diye..

X