Arkadaşım öncelikle çok geçmiş olsun. Hamileliğinin kaçıncı ayındasın? Ilk hamilelikmi? Allah kimseye yaşatmasın gerçekten çok zor bir rahatsızlık. Doktor bana taktığı stendi doğuma kadar çıkarmadı çünkü hidronefrozu 4. ay gibi çok erken bi zamanda yaşadığım için sonrasında ara bir zamanda çıkarmak erken doğumu kesin kılar diyerekten..doğumum 32. Haftada başladı fakat, kadın doğum doktorumun verdiği bir ilaç sayesinde doğumu 37. Haftaya kadar beklettik...ve sezeryanla birlikte stentde çıkmış oldu.. Çok şükür herşey biranda bitiverdi umarım sende zamanında sağlıkla,sağlıklı bir evlat getirirsin dünyaya..,
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
çok sağol canım..şimdi her şey yolundadır umarım. kuzunla sağlıklı bir hayat dilerim.
ben 32. haftamdayım. 19. haftamda bu rahatsızlığım saptandı. 10. haftamda bakıldığında yoktu demekki o arada oldu.
benim ilk andan itibaren stent takılcak boyuttaydı ama dr um erken doğum riskine karşı beni de bebeği de düşünerek her hafta kontrollerle 32. ye kadar getirdi beni. en son 25 mm de ameliyata karar kıldı. dr uma minnettarım erken taksaydı bebek çok küçüktü henüz. böbreğimi de kurtardı. gerçi eskisi gibi olmayacakmış asla ama olsun. sezaryen olmam gerekirmiş ben de sezaryende çıkarttırcam.
kısaca bahsedeyim yaşayacak olanlara klavuz olsun. çünkü ben hiç bir şey bilmeyerek girdim.
anestezi almadan yapılan bir işlem çünkü bebeğe zarar verebilir.
toplamda 5 dk sürüyor. ağrılı bir işlem ama dayanılmayacak gibi değil. sadece sinir bozucu. benim gözlerimden yaş geldi ama sanırım sinirlerim yıprandığı için. asıl sorun ameliyat sonrası çekilen ağrılar. her ameliyatta olan şeyler ama insan gebeyken daha hassas oluyor. ben cuma ameliyat oldum hala mesanemde hiç bitmeyen ağrı, idrarda yanma ve acı var. kolay değil bir sürü alet giriyor oraya. operasyon sonrası nst de sancılar çıkınca 20 dk ya bir doğum geciktirici ilaçlar verdiler. çünkü cidden doğum sancısını başlatıyor işlem.şimdi daha iyiyim şükür.
ama dediğim gibi yavrularımız için katlanılır kızlar. çok nadir bir hastalık bu. her dr meslek hayatında 3-4 vaka görüyor. ikinci gebeliklerde de kesin görülüyor.
siz siz olun ihmal etmeyin aksi halde böbreği kaybettiren bir rahatsızlık. tamamen gebeliğe bağlı ortaya çıkıyor.
benim kuzum inş erken gelmez şu an en büyük endişem o.
Son düzenleme: