iyi akşamlar arkadaşlar yorumlarınızı okudum.. bende de aynı sorun var. ilk hamileliğimde böbrek büyümesi oldu yaklaşık 13-14 haftalarda sağ böbreğimde. başta önemsemedim üşütüyorum falan diye düşündüm.. dr da hiç söylemedim..haftalar geçtikçe ağrılarım arttı. dr söyledim hemen böbreğe bakıyoruz dedi. ozaman 25 hafta hamileydim.. böbreğimde ciddi büyüme olmuş sınırıda geçmişti hemen stent (tel) takılmalı ürolojiye acil git dedi.. gittim 28 haftayı doldur takalım dedi ama böbreğim hiç ağrı yoktu o zaman... hadi taktıralım bebeğe bi zararı olur belki dedik.. takıldığı gün tam bi cehennemdi sanki takıldığı anda böbrek ağrısını size anlatamam yok böle ağrı ne yatabiliyorum ne kalkabiliyorum.. bende ağrıdan tansiyon fiırladı bir kusma size anlatamam aynı gün çıkartmak zorunda kaldık.. dr demesin mi biraz daha dursaydın doğururdun diye :) arada çektiğim acı doğum sancısıymış rahim acılma yapmış.. yani takıldığı gün çıkarttırdık.. ben böle böbrekle 38 haftaya kadar dayandım son haftalarda zaten bebek döndüğü için biraz rahatlamıştı... doğumda sonra kontrole gittik böbreğin iyi dedi dr sorun yokmuş..
şimdi 2. hamileliğimi yaşıyorum 11 haftalık hamileyim ve sağ böbreğim hafifce ağrı yapıyor... yine sınıra ulaşırsa tel.stent,katedral denen şeylerin hiçbirini taktırmayı düşünmüyorum...
tavsiyem araştırmadan bir şey yapmayın...
şimdi 2. hamileliğimi yaşıyorum 11 haftalık hamileyim ve sağ böbreğim hafifce ağrı yapıyor... yine sınıra ulaşırsa tel.stent,katedral denen şeylerin hiçbirini taktırmayı düşünmüyorum...
tavsiyem araştırmadan bir şey yapmayın...