• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte B12 vitamini almak zararlı mı?

Bluegreenworld

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2022
1.245
299
53
Bugün pıhtılaşma testi için hastaneye gittim. Demirim ve B12 çok düşük müş. 5 haftalık hamileyim. Demir ilacı verdi hamilelik boyunca kullan dedi çok düşük dedi. Ama sakın B12 kullanma biz önermiyoruz dedi doktorlar yazacak olursa alma isteme dedi.halbuki B12 de düşük çıktı. Bunu söyleyen hematoloji uzmanı. İnternetten de bakıyorum B12 eksikliği bebekte kötü anormalilere yer açıyor diyor kafam çok karıştı neden kii

Bugün pıhtılaşma testi için hastaneye gittim. Demirim ve B12 çok düşük müş. 5 haftalık hamileyim. Demir ilacı verdi hamilelik boyunca kullan dedi çok düşük dedi. Ama sakın B12 kullanma biz önermiyoruz dedi doktorlar yazacak olursa alma isteme dedi.halbuki B12 de düşük çıktı. Bunu söyleyen hematoloji uzmanı. İnternetten de bakıyorum B12 eksikliği bebekte kötü anormalilere yer açıyor diyor kafam çok karıştı neden kii
Multivitamin lere sanırım 12.haftada başlanıyor
Ama yine de kesin birşey diyemem
Benim de düşük
Sizin kaç çıktı b12

189 ama dediki asla hap verirlerse alma. Son 3 ay belki gerek görülürse iğneyle yapılsın dedi sizinki ne kadar siz aliyomusunuz B12 vitamini
İlk üç ay folik asit kullanıyoruz sadece onun içeriğinde de genelde d vitamini b12 ve folik asit oluyor. Her doktorun yorumu farklı ben bu şekilde kullandım genel olarakta böyle öneriliyor

189 ama dediki asla hap verirlerse alma. Son 3 ay belki gerek görülürse iğneyle yapılsın dedi sizinki ne kadar siz aliyomusunuz B12 vitamini
225 ti benim de hamile kalmadan önce.
12.haftaya kadar folik asit kullandım sonra da multivitamin verdi. İçine bakmadım ama vardır mutlaka b12.

İlk 3 ay çoğu doktor folik asit dışında vitamin vermiyor. Benim kan değerim düşüktü ama kullanma dedi. 12.hafta sonrası multivitamin,aspirin, d ver ve demir ilacına başladım folik asiti bırakıp. 28.haftamda bunlara ek olarak b12 dil altı hapı ve magnezyuma başladım. 32.hafta itibariyle de magnezyumu bir hafta kullan 1 hafta kullanma şeklinde aralıklı, aspirin ise tamamen bitti, multivitamin, d vit ve demir ise her gün şeklinde kullanıyorum.

Yaaa canimm kac yildir bekliyorsun nasil gebe kaldin sorunun neydii pekii bende 1 yildir deniyorum henuz oluşmadib
femara ile hamile kaldım
Profilime tıkla
Mesajlarım a tıkla
Açtığı konular de
Oradan son 2 başlıkta uzun uzun neler yaptım nelerden geçtim anlattım
Burda ayaküstü eksik anlatmak istemem.
1,5 sene sonra oldu gebelik
İnşaAllah sana da en yakın zamanda olaun sağlıkla ♥️

femara ile hamile kaldım
Profilime tıkla
Mesajlarım a tıkla
Açtığı konular de
Oradan son 2 başlıkta uzun uzun neler yaptım nelerden geçtim anlattım
Burda ayaküstü eksik anlatmak istemem.
1,5 sene sonra oldu gebelik
İnşaAllah sana da en yakın zamanda olaun sağlıkla ♥️
İnsallahh canim bnmm

Canimm yaaa okudum simdii bende pko var ovulasyonla hic deenemedim denemek istoyorumm
Ovülasyon testi dene ama eşin de kendine baktırsın. Bazen biz kızlar sorun hep bizdeymiş gibi davranıyoruz ama yanılıyoruz. Eşin de sperm testi vermediyse versin bence.

Aa bende osende 2m aldım folat ve b12 hatta b12 daha agırlıklı bırakayım mı o zaman aklımı karıstırdınız b12 ım hızla dusuyor doktorunuza nedenını sormadınız mı mantıklı bı acıklama vardır

Benim de düşüktü. Dahiliyeci dil altı hap veya sprey kullan dedi. Onu yazdı. Hap veya iğne vermiyorlar gebelikte ama onun dışında takviye almakta yarar var. B12 normal çıkıyor şu an ben de başından beri dil altı sprey kullanıyorum hiç bırakmadım

Back