İlk ölçüldüğünde b12 83 civarı bir şeydi. İğneden sonra 1500 lere çıkmıştı ama o da gerçekçi bir sonuç değildi doktor bunu söylemişti ilaçtan dolayı diye. Sonrasında yine düştü ama alt referans değere daha yakın örneğin 187 olması gerekiyorsa 163 çıktı en son tahlilde.
Evet demir eksikliği de vardı oğlumda buna bağlı olarak. Alt değer 21 olması gerekirken oğlumda 10 civarıydı. Ama zamanla yükseldi. Çünkü et yemeye başladı. Haftada en az bir defa balık yiyor. Bir de doktor demişti ki vitamin değerleri yükseldikçe iştahı da artacak. Yani aslında hepsi birbiriyle bağlantılı şeyler.
Ben o ilk süreçte iştah açması için kara dut özü kullanmıştım. Her sabah kahvaltıdan önce bir kaşık vermeye çalışıyordum. Oğlum yeni tatlara çok kapalı bir çocuk. Bu tarz takviyeler verirken de çok zorlandım istemedi tükürdü çoğu zaman. Ama zamanla bir yeme yüzeni oluştu takviyelerin etkisi oldu mu bilmiyorum. Şu an et ve meyve çok seviyor fazla fazla tüketiyor. B12 için en önemli kaynak et demişti doktorumuz.
Benim bildiklerim ve uyguladıklarım bu şekilde. Keşke size yardımcı olabilsem daha fazla. Kaygınızı o kadar iyi anlıyorum ki. İnşallah en kısa sürede çözüm bulunur