Hamilelikte Aşı

Yagmurun_kizi

Çocuklarım benim herşeyim...
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2015
6.602
8.284
148
Hamilelik döneminde bilinenin aksine aşı yapılmaktadır. Hamilelikte aşı yapılmasının nedeni; anne adayını ölümcül olabilecek hastalıklardan koruyabilmektir. Hamilelikte yapılan aşılar aynı zamanda anne karnındaki bebeği de ilk aylarda koruyucudur.

Hamilelikte aşı yapılmasının bilinen herhangi bir zararı yoktur. Hatta emzirme dönemi doyunca da aşı yapılmasının herhangi bir zararı yoktur. Hamilelikte hangi aşılar yapılmalı sorusunun cevabını merak ediyorsanız, aşağıda yer alan aşı takvimi bölümümüzü inceleyebilirsiniz.

Hamilelikte aşı takvimi

Hamilelikte Tetanoz aşısı:

Önceden yapılmamışsa; hamileliğin 2. ve 3. 3 aylık dönemlerinde 2 doz tetanoz aşısı yapılır. İlk aşıdan 6 ay sonra 3. doz verilir. Yenidoğan döneminde bebekte gelişebilecek tetanoz ölümcül olabileceğinden, hamilelikte tetanoz aşısıyapılması gereklidir.

Hamilelikte Hepatit B aşısı:

Taşıyıcı annelerin bebeklerine doğumda hastalık bulaştırmamaları için bebek doğar doğmaz ilk 12 saat içerisinde yapılmalıdır. Eşi hepatit B taşıyıcı olan anne adayları ise bu döneme kadar aşı yaptırmamışsa hamilelikte mutlaka aşılanmalı.

Hamilelikte Grip aşısı:

Hamilelikte grip aşısı yaptırmanın herhangi bir olumsuz etkisi yoktur. 3-9. aylar arasındaki anne adaylarına gerektiğinde grip aşısı yaptırmaları önerilir.

Böyle yanış bilgileri nasıl veriyorsunuz anlamıyorum!

Hamilelikte yapılan grip aşısının bebekte ilerleyen yıllarda otizm ve şizofereni riskini arttırdığı düşünülüyor. Grip aşısının içinde civa var. Ayrıca oluşan antikorların bebeğe geçip onun hızla gelişen sinir hücrelerine zarar verdiği düşünülüyor.

Ben hamile iken hiç bir aşıyı olmadım. Hamile değilken de olmadım. Verem ve karma hariç aşısızım. Hamileyken iş yerimde domuz gribi salgını oldu. Dip dibe oturduğum, beraber toplantılara girdiğim arkadaşlarım hastanelik oldu. Bana hiç bir şey olmadı. Ayrıca hamile iken domuz gribi olan arkadaşım da oldu. 1 hafta raporluydu. Çok şükür o da bebek de iyi.

Tetanozu hiç bir hastane doktor önermiyor siz nasıl öneriyorsunuz?
Kötü koşullarda doğum yapacaksa anne, örneğin tarlada doğurup bebeğinin göbek kordonunu taşla kesecekse yapılabilir evet.

Back