Hamilelik ve Yatılı Misafir

Minorin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2021
193
429
33
Merhaba Hanımlar,
Burada yeniyim. Umarım düzgün bir şekilde meramımı anlatabilirim.

Henüz daha çok yeni hamileyim. İlk hamilelik ve 7 haftalık. Kanamam olduğu için Progestan kullanıyorum. Doktorum istirahat verdi.
Bu süreçte eşimin 1 günlüğüne şehir dışına çıkması gerekti, aynı şehirde yaşadığım bir akrabam(çok değerli bir aile büyüğümüz) yalnız kalmamam için bize geldi.
Sağolsun düşündü kendi teklif etti. Ama 10 gün oldu ve gitmek bilmiyor. Boyuna oğlundan kıyafet istiyor. Üstelik bu halimle yemek bulaşık temizlik hepsi bende. Eşim sağolsun yardım ediyor ama misafir gözüme batıyor çok sevdiğim biri olsa da. Yardım etmediği yetmezmiş gibi bir de yemeğe burun kıvırıyor, bize emirler veriyor. Kendi evinde geliniyle yaşıyor gelininden beklediğini benden istiyor. Eşime de rahat vermiyor. İşinden izin alıp onu hastaneye götürmesini istiyor. Gerçekten cinlerim tepemde. Stresten bebeğime bir şey olacak Allah korusun.

Ne yapabilirim? Çağırabileceğimiz misafir yok maalesef yani çağırsam yine sıkıntı çekeceğim. Sadece evimde huzurla dinlenmek yavrum için beklemek istiyorum. Tıkandım kaldım. Annemi kaybettim, soracak kimsem de yok.

Bir fikir verebilir misiniz?

Tamam suç benim de ben gel demedim ki. Ben geleyim yalnız kalma gece dedi. Gerek yok zahmet olur dedim. Olmaz olmaz dedi. Geliş o geliş.
Alt tarafı 1 güncükmüş, keşke gelme deseydin. Koca kadınım teyzem 1 gece yalnız kalamıyor muyum noluyo yalnız kalsam deseydin. Allah sana sabır versin, lohusayken çocuğa bakmaya yardıma geleyim der aklında bulunsun bugünler. Vallahi çok çok ayıp şok oldum.

size iyi geldiğini, destek olduğunu düşünüyor olabilir, bence de tatlı dille ihtiyaç olursa çağıracağınızı söyleyip yeterli geldiğini söyleyin, kırmak istemediğiniz birisiymiş bi de.

Yardım etse anlarım da yani yardım da etmiyor ne demeye gelmiş peki yanınıza... Benimde sizin gibi kanamam oldu sürekli yattım annemle eşim halletti her işimi sağolsunlar.

Ama bence açık açık konuşun yani stres yapmamanız gerekiyor bu zamanda. Konuşamıyorsanız da görümceniz veya kayinvalideniz falan yok mu onlarla bir plan yapsanız. Onlar gelecek artık seni daha fazla yormayalim falan deseniz gider belki...

Tamam suç benim de ben gel demedim ki. Ben geleyim yalnız kalma gece dedi. Gerek yok zahmet olur dedim. Olmaz olmaz dedi. Geliş o geliş.

Daha sert olmayi öğrenmelisin. Bebek olduktan lohusaliğin zehir olur yoksa. Bu kadin en basit tekrar gelmeye çalişir, sürekli bunu yap, şunu yap der, yada kendisi yapmaya kalkar.

Pasifliğini kabul edeceksin. Kadin seni kullaniyor ve halen "kirimirmi" diye soruyorsun. Kadin senin icin aynisini düşünüyormu? Bu kiz rahatmi? Hayir! Hiçbirini düsunmuyor. Sadece kendi rahatini düşünüyor.

Bir daha çok net ve keskin bir şekilde "Hayir biz başbaşa kalmak istiyoruz, kesinlikle misafir kabul etmiyoruz" diyeceksin. Gerekirse 10 defa tekrarlayacaksin. Ha yine yüzsüz bir sekilde gelirse, surat as ve sifir hizmet yap. Gör bak ertesi gün gider. Kirilirsa kirilsin. Önceliğin hep kendinde ve çekirdek ailende olsun.

Progestanı fitil gibi aldıktan sonra 1 saat yatıyorum. Az önce yanıma geldi. Doktorlar abartıyor korkutuyor kalk ayağa bir şey olmaz dedi. Bir ton laf anlattım riskli diye. Daha ne kadar kalmayı düşünüyorsun gerçekten sana zahmet oldu. Sen dön evine bak sen de dinlenemiyorsun dedim. Tövbe gitmem sen annenin emanetisin bak riskli diyorsun dedi. Şaka gibi. Gerçekten şaka gibi. Sinirden ağlıyorum. Gerçekten gerek yok bakın strese giriyorum diyorum. Bir şey olmaz ben yanındayım diyor. 27 yaşımdayım ben böyle iş görmedim. Görmedim.

Eşin gelince onun yanında acil gitmemiz lazım desin yarın seni bırakacağız desin soru sormadan net bir şekilde ay sinirden ağlama yazık değil mi canıns

Teyze gidiyonmu polismi çağrim deyin en son çare

Kayınvalidemle bu kadın çok iyi anlaşıyor. İkisi de aynı haltın laciverti. Kayınvalidem geldi mi 20 gün kalır zaten. Üstelik geldiğinde kalırken bana sormadan bu akrabayı da çağırıyor.

Ay bi de dr ları dinleme kalk bişey olmaz diyomuş bu kadın resmen gelininden kaçmış, size sığınmış, hamile halinizle 10 gündür evinizi otel gibi kullanan yatılı misafir, içim daraldı, tansiyonum düştü bu kadın iyilikle gitmez ben size söyliym, ya kötü olursunuz, ya şehir dışına çıkıyoruz diye yalan söylersiniz, ya da kadının oğlunu gelinini arar lütfen götürün ben zorlanıyorum dersiniz, ama lütfen kaç yaşına gelmişsiniz bu kadar pasif bu kadar ezik olmayın, annenizin emanetiyseniz yardımcı olsun, yemek yapsın, ev işi yapsın? Resmen kendi evinden kaçmak için gelmiş, sizi kullanıyor, aklınızı başınıza alın izin vermeyin daha fazla

Oha ya! Bu kadar yüzsüzlük hic görmedim! Pilini pirtisini toplasin gitsin kadin. Cinnet gecir bisey yap! Vefat etmiş anneni kullaniyor ya kendi keyfi icin!!

Cok sinirlendim ya! Bu kadin bir damla iyimserliği bile hak etmiyor! Çatir çatir yüzüne de artik, eşimle yanliz kalmak istiyorum. Artik gitmeni istiyorum. Bavulunu topla, eşim seni götürür diye konuş. Ve bu kadinla tüm bağlantini kes. Çok ciddiyim. Ne hakla bunu hamile kadina yapiyor, ağlatiyor ya.

Tüm güç ve özgüvenini topla ve bu kadini kov! Çocuğun için yap bunu. Kendin içinde. Terbiyesiz kadin!

Kanamam var, dr. kalkmamam gerektigini soyledi, kusura bakma ama yatarak dinlenmem lazim, ya da biz tatile gidiyoruz kari koca , seni gelip alirlar mi, biz mi birakalim

Ay ben gerildim vallahi. Belliki lafta dinlemeyecek. Sen kendimi iyi hissetmiyorum falan de yat. Doktor bir tek tuvalete kalkacaksın dedi de. Yemekte temizlikte yapmayacağım artık de en fazla 1 gün dayanır bence. Sen hizmet ettiğin için duruyor, düşündüğü için falan değil

Yardimci bile olsa istemem tepemde kaynana gibi, ona buna agiz büken birini

Kayınvalidemle bu kadın çok iyi anlaşıyor. İkisi de aynı haltın laciverti. Kayınvalidem geldi mi 20 gün kalır zaten. Üstelik geldiğinde kalırken bana sormadan bu akrabayı da çağırıyor.
Kardeşin falan da mı yok o gelecek de uydur yani. Yinede gitmezse kardeşin gelsin 2-3 gün kalsın onu gonderince yine gider...

Yalnız ben olsam bu kadını net yollarım sonra da kv ye geldi gitmek bilmiyor ben evinde bu kadar süre bir insanla rahat edemiyorum derim

Ay Allah razı olsun şu halde beni güldürdünğz Allah da sizi güldürsün. İnşallah sizin önerinizi deneyelim, daha da olmazsa ben tükendim. Anahtarı verelim o kalsın.
Amin.
Tam olarak neyiniz oluyor
Oğlunu, kızını yada eşini arayın çağırsınlar kadını ya bu ne hadsizlik. Gelini evde keyifi yerindedir, gönderdim kv deyi doğuma kadar gelmez inşallah diye keyif kahvesi içiyordur ben söylim

Tamam lafın sonunu da getirin beni ztn sen strese soktun iş yapmaktan dinleyemiyorum gitmeni istiyorum diyin

Kardeşin falan da mı yok o gelecek de uydur yani. Yinede gitmezse kardeşin gelsin 2-3 gün kalsın onu gonderince yine gider...
Kardeşim teyzemizi aradı, Allah razı olsun teyze ben işten izin alıp ablamın yanına geleceğim sen zahmet etme dön evine dedi. Gel gel evleri geniş beraber bakarız ablana diyor. Kardeşim de abla babamın tüfeğini alıp geleceğim bu ne böyle dedi. Herkesin söylediği şeyler o kadar mantıklı ki. Hepsi çok doğru. Ben başta iyi davranarak hata yaptım ama inanın bu kadar olacağını tahmin edemedim. Oğlunu aradım eşim, biz iyiyiz kırılır diye bir şey diyemiyoruz, evine dönsün isterseniz getirelim diye. Aşk olsun o sizin için orada deyip kapatmış. Sanırım kavga ile gidecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…