• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelik ve RAMAZAN ORUCU yorumlarınızı bekliyorum

bunun fikrini alıp üstüne ısrarla ben oruç tutcam diyen biri sence çokmu bilinçlidir.burda kimseye hareket etmiyorum.sadece kızıyorum .fikir almıyorki arkadaş tutcakmış kendisi bu cahalet dildirde nedir sizin cehalet anlayışınızmı farklı acaba ali-ye hanım .başka bir yerde tutcanı söylemiş tutarsa tutar kendi bedeni vicdanı bebeği ama burda böyle cahalet fikirlerine sizin bile ters bakmanız izin vermemeniz gerekir ken fikrini söylüyor die savunuyorsunuz.burda bir çok konu var hepmiz fikir alışverişinde bulunuyoruz ama bilinçsizce tavırlara o insanların iyiliği için onları savunmak yerine hatalı olduklarını vurgularsak bence bir daha güsel olur.

canım benım bızde zaten tutma dıyoruz yazdıklarımı dıkkatle okuu guzel bır dıle sen gıbı cahılıkle suclamıyoruz laflarınıza dıkkat etmenız ıçın uyarıyorum kımsenın kımseye hakaret etmeye hakkı yok hadınızı bılın susanden hanım

Ben şunu anlamıyorum. Neden ille ucu dine dayanan bir konuda hep kavga edecek potansiyelimiz var? Nedir yani oruç tutacak mısınız tutmayacak mısınız bunun dini yorumu belli, kişisel tercihi belli ne kavga konusu oluyor onu anlamıyorum ben.
Ben tutmayacağım. Çalışan bir hamile annenin 15 saat aç kalabilmesi bana ağır geliyor. Ama sabaha kadar oturup 2'ye 3'e kadar yatan nice tanıdığım var onlar tutabileceklerini düşünüyor ki mantıklı. Herkesin şartları ve bünyesi farklı. Din bi kolaylık vermiş tartışmayalım kullanalıma.s

Son düzenleme:
Ben şunu anlamıyorum. Neden ille ucu dine dayanan bir konuda hep kavga edecek potansiyelimiz var? Nedir yani oruç tutacak mısınız tutmayacak mısınız bunun dini yorumu belli, kişisel tercihi belli ne kavga konusu oluyor onu anlamıyorum ben.
Ben tutmayacağım. Çalışan bir hamile annenin 15 saat aç kalabilmesi bana ağır geliyor. Ama sabaha kadar oturup 2'ye 3'e kadar oturan nice tanıdığım var onlar tutabileceklerini düşünüyor ki mantıklı. Herkesin şartları ve bünyesi farklı. Din bi kolaylık vermiş tartışmayalım kullanalıma.s

:lepi::lepi:alkisalkisalkisalkisalkisalkis

Herkese Hayirli RAMAZANLAR..
bende bebegim için tutmamaya karar verdim ama bu gun niyet ettim ins..
bir gun tutup bir gun tutmamaya karar verdim. kendimi iyi hissetmessem tutmam.
ama iyim çok sukur havalar fazla sicak degil burda. sahurda taze havuc, prtakal ve yesil elmanin suyunu SIKTIM buyuk bir bardak içtim onunda faydasi var galiba.
Allah tum ANNE adaylarina buyuk sabir versin ins..
Saglikla alin ins bebeciklerinizi kucaklariniza..

ablam hamile ve doktora bir de sağlık ocağındaki ebeye sorduk , konuştuk...ikisi de her gün

olmamak şartıyla tansiyonu, şekeri normal olan, ağır işte çalışmayan birinin bol bol dinlenerek ve

imsak ve sahurda her öğün gurubundan alması gerekenleri alarak oruç tutabileceğini söyledi... .kimseyi

burda " bebekleriniz aç kalır" diye korkutmayalaım lütfen..

.bebeğinizin sahurda düzgün

beslenirseniz aç kalması söz konusu değilmiş tabi çoğul gebelikler, şeker, tansiyonu olanları ayrı

tuttu. 1 gün öğlene kadar niyetlenmeden denedi ablam baktı iyi gidiyor gün aşırı veya 2-3 günde bir

tutmayı düşünüyor. bebekte maşallah hala çok iyi kilo artımı devam ediyor.

Yani aldığım bilgilerle orucu birazda olsa tutmak istiyorum diyen sağlıklı hamileler varsa doktorunuza

sorun ve arada bir kaç gün dinlerek niyet etmeden öğlene kadar tutmayı deneyin zaten olmuyorsa size

o hak verilmiş devam etmezsiniz....Allah herkese sağlıklı doğumlar ve bebekler nasip etsin inşallah...

ben 30 haftalık hamileyim ve çalışıyorum. sabah 7 de kalkıyorum işe dolayısıyla tutmam imkansız ki zaten bebeğimide böyle bi riske atamam o benim en kıymetlim allahın bana bi lütfu. ama krdi arkadaşımızın dediği gibi sahurda yatıp 2 ye 3 e kadar uyuyanlar var isterlerse onlara kolay gelebilir. ben pazar günleri bile öğlene kadar uyumamaya dikkat ediyorum bebeğim için bişeyler yiyiyim die sıvı şeyler alıyım die. kendimi bu gelişme sürecinde güçsüz bırakırsam bebeğime yansıycağını bildiğim için oruç tutmuyorum die kendimi kötü de hissetmiyorum. Seneye bebeğim emmeyi bırakırsa tutarım yani.

Bu oruç meselesini tartışmak hakkaten yersiz. Tutan arkadaşların aslında içleri pek rahat değil ki tartışmaya açıyorlar. Ben oruç tutmuyorum ama tutuyor olsam kimseye sormam kimseye de gerek olmadığı sürece oruçluyum die söylemem. Dayanan insan zaten tutar. Bir de kalkıp oruç tutmak istiyorum tutsam mı die sorulursa tabi ki çoğu insandan oruç tutmak hamileyken bebeğe zarar verir yorumu gelecektir. Çalışıp da dayanıp oruç tutanları da alkışlıyorum bu arada. Gerçekten zor iş

ben de istiyorum ama bu sıcaklarda tutmak çok tehlikeli. bebegimi boyle bir tehlikeye atmama gerek yok. o ufacık canlı biz nasıl beslenirsek oyle besleniyor. bu yuzden son derece beslenmemize dikkat etmeliyiz.

ben ilk gün tuttum. çok fena oldum. zaten hiçbişey yiyemiyorum. bide susuzluk daha beter yapıyor. 4 ayrı doktora sordum. bebeklerin özellikle suya ihtiyaçları varmış. annelerimiz zamanında tutmuşlar ama ezan şimdi 8 de okunuyor. Hiçbir hamileninde dayanabileceğini sanmıyorum. Zaten bize Allahımız bir hak vermiş. Bence herkes bu hakkı kullanmalı. Sonradan kaza etmeli.

Ben ilk gün tutabildim sadece. Oruç açana kadar herşey yolundaydı. Ama 15 saat aç durup da bir anda yiyince midem allak bullak oldu. saatlerce kendime gelemedim. O kadar hevesle beklemiştim ki ramazanı, olsun dedim sahura kadar yerleşir midem, yarın tutarım orucumu..Sahurda kalktım, hala kabıma sığamıyorum. Yediklerimi sindirememişim, bulantım da var. O zaman gözüm korktu.
Çok istememe rağmen bugüne kadar tutamadım orucumu. :sinifsinif: Hafta sonu doktor kontrolüm var.. Doktora danışıcam. Tutabilirsin derse tutcam..

çok ilginç olmuş bu konu
herkes birbirini yargılıyo

tutmak isteyen tutar istemeyen tutmaz
kimseye tutmuyo diye günaha giriyorssunuz da denmemiş, kimse oruç tutup sevap kazanmam gererek te dememiş

bir gerçek varki hamileler ve emzirnler durumlarına göre oruç tutmayabilirler oruç tutmadılar diye onlara günah yazılmaz ama tutabileceğine güveniyorsan niye tutmayasın bi sorurnun yoksa hap kullanırsın sağlık sorunun vardır tutmazsın tutma zaten
ama tutanada karışmayın yani

zaten bebekler yiyeceklerini bizden karşılayabiliyorlar besin olarak çok da bir sorun yok bebek için sorun sadece su olur dayanabilen kendine güvenen tutar
doktorlarda BİR SORUN YOKSA EĞER VE DAYANABİLİYORSAN 2 gün üst üste olmamak şartıyla ve o günkü su ihtiyacın oan 3 lt de iftar ve sahur arası içmek şartıyla tutabilirsin diyorlar

Back