Hamilelik ve RAMAZAN ORUCU yorumlarınızı bekliyorum

herkesin kendi kararı kimseye zorla birşeye ikna edemezsin

Bazı arkadaşlar sınırları fazla zorluyo sanırım, lütfen herkes yerini ve haddini bilsin ve ona göre yorum yapsın...ne benim ne de başkalarının kimseye cahil vs...deme gibi bir lüksü yok...

hamilelik döneminde tutacağınız oruçtan sevap alacağınızı sanıyoranız bencede yanılıyorsunuz yüce rabbimin size verdiği mucize bebeği aç bırakarak zor duruma düşürerek belkide doğduğunda birsürü probleme yol açtırmaya hakkınız yok sadece bebeğe eziyetten başka bişey yapmamış olursunuz bu durum ciddi sakatlığa kadar hatta ölüme kadar giden olaylar biliyorum susaden arkadaşıma katılıyorum kesinlikle oruç tutulmaması gerekir daha sonra tutun

arkadaslar herkesın fıkrıne saygım var ben hamışım ama tup bebek ılac kullanıyorum fıtıl kullanıyorum onun için oruc tutamayacagım ben soyle bır mantık dusunuyorum Allah oruç tutmak sevap demış islamın sartı olmuş bebegını kım ol dedı de oldu Allahu teala demı neden Allahın dedıgını istedıgını yaparken neden bebegıne bırsey olsun eger Allah ısterse ona zarar gelir her cocuk sakat dogmaz canım her dogan cocukta kusur olmaz canım kusur sonradanda olur yanı Allah ol derse olur sonuçta karnımızdakı o muthiş organızasyonu hıç dusundun mu ne kadar ılgınc bunu kım yaptı ALLAH o zaman mutlaka onu besleyende Allah sen merak etme derım sizin dusuncenizede saygım var canım ben bence dedım.

annelik en güzel ibadet insan yavrusunu aç bırakarak sevaba nasıl girer dinimiz kolaylık dini herseyin bir usulü var rabbim bizi zorlamıyor ama kendine zarar vererek ibadet etmeyide onaylamıyor..oruc tutanların oruclarını allah kabuletsin ..

bencede böyle bir konuda hakarete gerek yok...sadece fikir almak için açılmış bir konu ve bu konunun banada çok yardımcı olduğunu söyleyebilirim...zaten herkes taşıdığı bebeği fazlasıyla düşünüyorlmaz:

Bende 9 haftalık hamileyim ve orucumu tutmak istiyorum ancak aç kalınca aşırı bir mide bulantısı oluyor birde geçen hafta düşük tehlikesi ile 10 gün kadar hastanede müşahade altında kaldım.Şimdi tereddütlüyüm açıkcası kendime pek güvenemiyorum.Ama tutmayı çok istiyorum Bebeğime zararı olur mu herhangi bir fikrim yok.Tecrübeli bayanlar varsa bende bir aydınlatma bekliyorum.

Aç kalınan süre 15 saat olacağı için tutmamak daha iyi. Ayrıca Allahın verdiği bir kolaylığı yerine getirmemek pek hoş değil. örneğin yolcu iken yolcu namazı kılmak gibi. ama ben kendimi iyi hissediyorum tutarım diyenlere diyecek sözümüz olamaz. ancak ben hem ilaç kullandığım hemde aç kalmamam gerektiği için tutamayacağım. süt verme zamanım geçince tutarım inş.

merhaba, ben de 19 haftalık hamileyim. geçen haftaki kontrolümde doktoruma sordum ve tutma dedi. hem senin hem de bebeğin sağlıklı gelişimi için dedi. bebeğin sağlığı diyince akan sular duruyor. tercih sizin....

bunun cahıllıkle alakası yok herkez fıkır alıyor tamam bu sıcak havada tutulmaz vucudun bol suya ıhtıyacı var vs kendıne ve bebege zarar vere bılırsın dr danış gıbı yorumar yapmak varken yok cahılmıs yok agzın acık kalmış gıbı laflar soylemek cok ayıplmaz:ben tutamıcam tansıyonum cok dusuk elım ayagım tıtrıyor ac kaldımı havada cok sıcak helekı antalya allahım bılıyor ınsallah ılerde oderım kendıne guvenen varsa tutar oda 1gun cok uzun sure ac kalamaz bence ıcınde can varken eskıden tutuluyormuş ama gunler kısaydı havalar serındı tutanada tutmayanada saygım var hayırlı ramazanlar herkeze

dinimizde kurallar bellidir...tartışmaya gerek varmı?
bencede Allah bir kolaylık vermişse bunun sebebi vardır..neden bundan faydalanmıyoruz da işleri yokuşa sürüyoruz

Son düzenleme:
bunun fikrini alıp üstüne ısrarla ben oruç tutcam diyen biri sence çokmu bilinçlidir.burda kimseye hareket etmiyorum.sadece kızıyorum .fikir almıyorki arkadaş tutcakmış kendisi bu cahalet dildirde nedir sizin cehalet anlayışınızmı farklı acaba ali-ye hanım .başka bir yerde tutcanı söylemiş tutarsa tutar kendi bedeni vicdanı bebeği ama burda böyle cahalet fikirlerine sizin bile ters bakmanız izin vermemeniz gerekir ken fikrini söylüyor die savunuyorsunuz.burda bir çok konu var hepmiz fikir alışverişinde bulunuyoruz ama bilinçsizce tavırlara o insanların iyiliği için onları savunmak yerine hatalı olduklarını vurgularsak bence bir daha güsel olur.

Susaden hanım, sizin kimseye kızma ya da kimseye akıl verme gibi bir hakkınız yok. Herkesin aklı kendine yeter siz o güzel aklınızı kendiniz için kullanın...

saol şekerim aklımın güsel olduuğnu biliyorum farkındayım belli ediyorum kendimi .sende kendi fikrini kendine saklasaydında millete fikrini sorunca bozulmazdın:)sana iyi oruçlar :)

kendimi bildim bileli oruç tutan biri olarak bu sene orucumu tutamayacağım için çok kötü hissediyorum kendimi. ama herşey bebeğimin sağlığı için hem dinimiz kolaylıklar dinidir sonradan kaza etme imkanımız bulunmaktadır bu yuzden bu yıl orucumu tutamayacam. tutacak olanların Allah orucunu şimdiden kabul eylesin ve hepimizin Ramazanı mübarek olsun bzi tutamayanlarda bol bol dua edelimki bebişlerimize sağlıcakla ve hayırlısı ile kavuşalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…