- Konu Sahibi aynelhayat
-
farz kılınmamış bir durumda oruç tutmak bana çok anlamsız geliyor arkadaşlar.Yüce Allah bizlere bu durumda izin vermiş.Demekki O da biliyor zararlı olacağını.O sizlere böyle bir lutufta bulunmuşken,siz "aman ben tutarım ne olacak" diyip de o yavrucağı aç bırakamazsınız.bunun bünyeye ve bebeğe eziyet olduğuna inanıyorum.Tamam ibadetin mutluluğu büyük ama bu durumda bence çok zararlı.
Aynen bende ilaç+ iğne kullanıyorum. Onları birakıp oruç tutarsam ve bebeğe birşey olursa KÜRTAJ dan farkı olmaz gözümde. Öyle bir günah işleyemem zaten uzun süreli bir tedaviden çıktım. Verilen hediyeyi iade etmek gibi birşey...
Yaa arkadaşlar ne kadar ilginç yorumlar gelmiş, aman yarabbi bu şiddet bu ne celal, ben sadece fikirlerinizi almak istedim. Kızmanıza gerek yok, herkesin kendi bileceği bişe isteyen tutsun istemeyen tutmasın kimsenin kimseyi yargılama gibi bir lüksü yok...Neyse size şimdiden hayırlı Ramazanlar diliyorum.
farz kılınmamış bir durumda oruç tutmak bana çok anlamsız geliyor arkadaşlar.Yüce Allah bizlere bu durumda izin vermiş.Demekki O da biliyor zararlı olacağını.O sizlere böyle bir lutufta bulunmuşken,siz "aman ben tutarım ne olacak" diyip de o yavrucağı aç bırakamazsınız.bunun bünyeye ve bebeğe eziyet olduğuna inanıyorum.Tamam ibadetin mutluluğu büyük ama bu durumda bence çok zararlı.
bende 20 haftalık hamileyim. malesef bu sene ramazande ben de oruç tutamıycam. ama benim merak ettiğim konu şu. acaba günlük bir kişiye doyuracak kadar para vermemiz gerekiyor mu? bu konuda bilgisi olan varsa cevaplarızı bekliyorum. bol bol dua edelim, allahım hepimizi seneye ramazana ulaştırsın.
ay_se canım gerçekten çok doğru söylüyosun hiç basit bişey gibi görmemeliyiz bencedesonuçta allahın bize vermiş oluğu en büyük mucize bi damalacık meniden bi bebğin dünyaya gelmesi....onu ramazanda zikretmeyecez de ne zaman yapacaz tutabildiğimiz kadar tutalım tutamadığımızı sonradan kaza ederizOruç ergenlik çağına gelmiş sağlıklı her insana farzdır.Ramazan süresinde tutamayacak
rahatsızlığı bulunanlar ilaç alanlar hamile olanlar vs bunlar sağlıklarına kavuştukları
zaman tutmak şartıyla 30 gün ramazan orucunu kaza ederler ve hastalık hali hamilelik hali
geçtikten sonra tutabilirler günahı yoktur.Zira Allah ın emaneti o
sabii yi aç bırakmamamız gerekir.riske atmamamız gerekir.
hemşirem Ramazan ayında oruç tutamayanlar tek bir şartla bir insanın günlük yiyeceği
tutar ödeyebilir (ki buna fidye denir.) Eğer bir daha asla sağlığına kavuşamayacaksa
ömrü boyunca bir tedavi görecek bir ilaç kullanacak asla bunları bırakmaması gerekiyorsa
her ramazan oruç tutması gereken her gün için bir kişiye o günlük karnını doyurması için para
verebilir.Fakat dediğim gibi Asla sağlığına kavuşamayacaksa geçerlidir bu.ama
hamilelik geçici bir süreçtir ve ömrümüz yeterse diğer zamanlarda kazaya bıraktığımız
ramazan orucunu tutmamız gerekir.
kızlar son olarak şunu söyleyim biz şu anda bütün sabrımızla ve şefkatimizle Allah ın
halifem dir dediği insanın yavrusunu taşıyoruz karnımızda Allah 99 isminden biri olan
Rahim ismini verdiği rahmimizde taşıyoruz.Çektiğimiz her sancıda günahlarımız
dökülürken ve Doğum yaparken ölen kadın şehit sayılırken hamileliği doğumu nasıl küçük görebilirz.
Onlar bize Önce Allah ın sonra eşlerimizin emaneti en güzel şekilde korumalı büyütmeli
Hamilelik hali geçtikten sonrada orucumuzu tutmalıyız.İçiniz ferah olsun sağlığımıza
kavuştuktan sonra tutmak şartıyla ramazan orucunu kazaya bırakmak günah değildir.
Rahat olan tutabilir isterse ama o bebeği riske atmamız caiz değildir.
Biz bunları öğrendik yıllarca ilahiyat fakültesinde içiniz rahat olsun.
yani tek kelimeyle azım açık kaldı turcam oruç diyenlere bu kadarda cahili olmayın ya tutmanın sevabınımı alcanızı snıyosunuz hiç doğurmayın o zaman çocuk taşıyosunuz yahu siz ona böylemi sorumluluk taşyosunuz pes pes pes baka söze gerek yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?