Hamilelik ve RAMAZAN ORUCU yorumlarınızı bekliyorum

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis
o kadar haklısın ki bu konu da, duygularıma tercüman olmuşsun, yüce Rabbim bize farz kılmamış orucu, biz ondan daha mı iyi biliyoruz ki minicik bebeklerimizi aç bırakmayı göze alıyoruz...
bizler şu anda sadece kendimizden sorumlu değiliz, o minicik bebeğin sorumluluğu da bizde, bu çok büyük bi sorumluluk...
Yüce Rabbim'in bizim tutacağımız oruca ihtiyacı yok, ama bebişlerimizin bize ihtiyacı var...
tabi herkesin kendi bileceği iş ama benim inancıma göre Rabbim bize bu kolaylığı vermişken bunu tartışmanın hiç bir manası yok...

evet canım 4 sene sonra kavustum yavruma ALLAHIM KORUSUN YAVRULRIMIZI

benimde şu günlerde ramazan yaklaştıkça en büyük sıkıntım bu...ilk çocuğuma 7 aylık hamileydim o zaman tam tutmuştum orucumu ama o zamanlar günler kısaydı,günler kısa olduğu halde akşamı zor yapıyordum.sanırım bu hamileliğimde tutamıcam çünkü günler çok uzunmafoldumben

hamileyken oruç tutulmaz diye biliyorum.ayrıca oruç tutmayınca günah olmuyor.el kadar bebeği aç bırakmayın kızlar.

Yaa arkadaşlar ne kadar ilginç yorumlar gelmiş, aman yarabbi bu şiddet bu ne celal, ben sadece fikirlerinizi almak istedim. Kızmanıza gerek yok, herkesin kendi bileceği bişe isteyen tutsun istemeyen tutmasın kimsenin kimseyi yargılama gibi bir lüksü yok...Neyse size şimdiden hayırlı Ramazanlar diliyorum.

kım kızdı canım benım aşkolsun ne kızması kendı aramızda laflıyoruz surda kımsenın kımseye kızdıgı yok :teytey: hepımız hamıleyız pek bı alınganız hehe :dance::dance::dance:

ay ne tutması

2-3 saat birşey yemezsem herşeyim düşüşe geçiyor kanım, şekerim, tansiyonum mazallah düşer bayılırım ben:bbo: aklımın ucundan bile geçirmedim hele bu sıcakta :bbo:

Şu hamileliğini hiçbir rahatsızlık yaşamadan geçirenlere hayranım buyrunnnnnnnnn

ya böyle bir soruyu bile arkaşım kusura bakma ama nanılmaz cahilce buldum.yahu bunun ne gibi bir düşüncesi olabilirki hiç bir can taşırken ve ona karşı sorumluyken oruç tutulurmu bu dinin bile bir açıklaması yok.

arkadaslar bende 38 haftalığım 15 günüm var doğumuma bende tutmak isterdim ama malesef birde benim diyabetim var aç kalırsam şekerim ne olur siz düşünün onu yerinde tutamassam bebeğim zarar görür doktorumda izin vermiyo zaten diyet yapıyorum günde 6 kez sekerimi ölçüyorum allahın izniyle kurtulalım sağlıkla inşlh o zaman tutarız.

hamile olduğunu bile farketmeden 40 hafta geçirenler var ya işte onlardansanız doktorunuza gidin izin veriyosa tutun. ben 7 haftalık hamileyim, bulantı, istifra herşey mevcut. ağzıma en geç bir saat arayla birşey atmam gereikiyor yoksa resmen kriz gelior. dolayısıyla tutmıcam tabi

ben de 5,5 aylık hamileyim ve tutmayı düşünmüyorum.normalde zaten tansiyon ve kalp sorunum olduğu için, az tutuyordum.ama hamile ve emzirenler tutmaz diye biliyorum.sağlığımız ve bebeğimiz sağlığı için .

Oruç ergenlik çağına gelmiş sağlıklı her insana farzdır.Ramazan süresinde tutamayacak
rahatsızlığı bulunanlar ilaç alanlar hamile olanlar vs bunlar sağlıklarına kavuştukları
zaman tutmak şartıyla 30 gün ramazan orucunu kaza ederler ve hastalık hali hamilelik hali
geçtikten sonra tutabilirler günahı yoktur.Zira Allah ın emaneti o
sabii yi aç bırakmamamız gerekir.riske atmamamız gerekir.

hemşirem Ramazan ayında oruç tutamayanlar tek bir şartla bir insanın günlük yiyeceği
tutar ödeyebilir (ki buna fidye denir.) Eğer bir daha asla sağlığına kavuşamayacaksa
ömrü boyunca bir tedavi görecek bir ilaç kullanacak asla bunları bırakmaması gerekiyorsa
her ramazan oruç tutması gereken her gün için bir kişiye o günlük karnını doyurması için para
verebilir.
Fakat dediğim gibi Asla sağlığına kavuşamayacaksa geçerlidir bu.ama
hamilelik geçici bir süreçtir ve ömrümüz yeterse diğer zamanlarda kazaya bıraktığımız
ramazan orucunu tutmamız gerekir.

kızlar son olarak şunu söyleyim biz şu anda bütün sabrımızla ve şefkatimizle Allah ın
halifem dir dediği insanın yavrusunu taşıyoruz karnımızda Allah 99 isminden biri olan
Rahim ismini verdiği rahmimizde taşıyoruz.Çektiğimiz her sancıda günahlarımız
dökülürken ve Doğum yaparken ölen kadın şehit sayılırken hamileliği doğumu nasıl küçük görebilirz.
Onlar bize Önce Allah ın sonra eşlerimizin emaneti en güzel şekilde korumalı büyütmeli
Hamilelik hali geçtikten sonrada orucumuzu tutmalıyız.ıçiniz ferah olsun sağlığımıza
kavuştuktan sonra tutmak şartıyla ramazan orucunu kazaya bırakmak günah değildir.
Rahat olan tutabilir isterse ama o bebeği riske atmamız caiz değildir.

Biz bunları öğrendik yıllarca ilahiyat fakültesinde içiniz rahat olsun.

Son düzenleme:
selam kızler benilk bebeğimde tuttum ve bebeğim beslnmeyecek diye işte ilaç kullanacam diye tereddüte girmedim ve bebğim nerdeyse 4 kilo doğdu ama hamileliğimin son zamanlarıydı 8. ayımdaydım şimdki hamileliğimde ise daha 5 haftalıkramazana kadar 6 haftayıbitiririm gücüm yettiği kadar tutmayı düşünüyorum dayanamadığım zaman bitkin düşersem eğer tutamayacam malesef ama taibii k oruç üzerimize farz değil belki ama sonradan tutmak farz mutlaka tutmamaız gerekli inanın sonradan tutmak daha zor oğlumda 5 gün tutammıştım çok zor oldu tutmak

ay_se canım gerçekten çok doğru söylüyosun hiç basit bişey gibi görmemeliyiz bencedesonuçta allahın bize vermiş oluğu en büyük mucize bi damalacık meniden bi bebğin dünyaya gelmesi....onu ramazanda zikretmeyecez de ne zaman yapacaz tutabildiğimiz kadar tutalım tutamadığımızı sonradan kaza ederiz

ben ilk gün deneyecem bakalım kendimi zorlamayacam dewam edemeyeceğimi anladığım anda bırakırım ama çok şükür bir rahatsızlığım yok umarım bir problem olmaz sonuçta seneye de kısmetse emzireceğimiz için o zaman hiç tutamayız. bu sene 30 gün seneye 30 gün her sene zaten üstüne geliyo bakalım nasip :sinifsinif:

ben 24+3 teyım...eşimle anlaşamadığımız bı konu bu..tutmamı ıstemıyo fakat ben istiyorum..
araştırdım,denılıyor kı ılk 3 ay ve son 3 aya gıren anne adayları tutmamalı,,arada olanlar ise doktor kontrolunde tutabılır...eger çalışmıyosanız ve sıcakta kalmıyosanız bebeğe zararlı olcağımı duşunmuyorum ama tam karar vermış değilim...ılk gunler bır deneyıp karar verıcem devam edıp etmeyeceğime.

7 haftalık hamleyim doktor tutma dedi. bende tutmak isitoyrum ama açlığa dayanamıyorum

yani tek kelimeyle azım açık kaldı turcam oruç diyenlere bu kadarda cahili olmayın ya tutmanın sevabınımı alcanızı snıyosunuz hiç doğurmayın o zaman çocuk taşıyosunuz yahu siz ona böylemi sorumluluk taşyosunuz pes pes pes baka söze gerek yok

arkadaşım herkesin fikrine saygı duyulmalı hakarete varan cümlelere gerek yok...
herkes içinde taşıdıgı canı canından çok düşünüyor merak etme sen..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…