• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelik ve RAMAZAN ORUCU yorumlarınızı bekliyorum

aynelhayat

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2009
142
1
96
Çanakkale
Arkadaşlar ben 29+3 günlük hamileyim, malumunuz üzere; Ramazan ayı geldi hamd olsun oruç tutma ile ilgili düşüncelerinizi merak ediyorum da. Ben şahsen tutmak istiyorum ama işin aslı bazende korkuyorum bebişime bir zararı olur mu diye, bu konu ile ilgili yorumlarınızı bekliyom...

Oruç tutmak güzel olurdu ama ben şahsen bu riske girmem. ıbadet edeceğim diye bana emanet edilen bir canın hayatını riske sokamam. kaldıki bebek için hayati önemi olan su tüketimi ve kan basıncı kan şekeri çok önemli. 6 öğün olan beslenme altüst olmazmı?
Ben önermiyorum. Doktorum bana destek vitamin verdi 6 öğün yeterli gelmediği için.
Ben böyle düşünüyorum. CADIARZU

hamile iken oruc tutulurmu be guzelim,sevap edeceginimi saniyosun,cocugunu ac birakarak en buyuk gunahi islersin,lutfen yapma,,,:olmaz:
hepimiz isteriz oruclu olalim,ama hamileyiz ,bunun bi gunahi yokki,,

insan hevesleniyor 1 gün de olsa oruç tutmaya, seni anlıyorum. ama Allah kolaylık vermiş gebelikte farz değil bize, onun sağladığı bu kolaylıktan güzellikten faydalanmamak olmaz Onun bize lütfu orucun bize farz olmaması. ben de 33 haftalık hamileyim, 1 gün olsun tutmayı isterdim ama arkadaşların da dediği gibi bizim aç kalmamaız gerekiyor,şahsen benim hemen tansiyonum düşüyor. onun yerine bol Kuran okuyabilir bir de teravih namazına erken gidip orda camide dua onumayı düşünüyorum bebeğim doğmadan o kokuyu, hissi yaşasın diye. Allah Peygamber ahlakından nasip almış evlatlar nasip etsin hepimize.

Annem her hamileliğinde Ramazan'ın tamamını oruçlu geçirmiş ama ben doğru bulmuyorum. 3, 4 saat yemek yemeyince tansiyonum düşüyor, midem bulanıyor bayılacak gibi oluyorum. Bebek gelişemeyebilir. Riske girmenin manası yok. Doğumdan sonra iyice toparlanıp tutulabilir. Gerçi nette doktorunuz izin verirse tutabilirsiniz yazıyor. Herkes benim gibi değil demek ki.

Son düzenleme:
arkadaşlar bende 20 haftalık hamileyim bende doktoruma sormadım ama galiba tutmuycam sonuçta o herşeyden önemli allah izin verirse orucu sonrada tutabiliriz

ben yaklasik 11 haftalik hamileyim ve daha kücük bisiy olmaz diye komsularima sordum tutsam ne olur diye..birisi dediki ben 2 cocugumdada tuttum ama cok büyük bir hataydi sakin yapma ben bilmedim tuttum sakin dedi...cocugu ac birakcaz sonucta hic bisiy yemesek onlarin suya bile ihtiyaclari var...hadi acliktan düstün bayildin o esnada bebise bisiy oldu...herseyi düsünmek lazim tutma allahimda bizi biliyor zaten...illaki ibadet istiyorsan fakir doyur giydir ne bilim....

kızlar ilaç alıyorsanız rahatsızsanız veya 2-3 saat arayla

yemek yemesseniz benim gibi kendınızı çok yorgun bitap

hisseidyorsanız elbette bebişinizi tehlikeye atmamak için oruç tutmamanız lazım

çünkü orucu rabbimize bir sorumluluk olarak tutuyoruz fakat karnımızdaki de

Allah ın bir emanetidir bunun için ramazan orucunu kazaya bırakıp

bebek doğduktan sonra tutmamız gerekiyor.Tabii emzirme süreci de var

hepsi yoluna girdikten ve lohusalıktan çıktıktan sonra tutmamız lazım.

sonucta oruç üzerimize farz bir ibadet ve oruç tutmamızı engelleyen durum ortadan kalkar kalkmaz

orucumuzu tutmamız gerekiyor.Araştırabilirsiniz ama durum dosdoğru şekliyle aynen böyledir.

Bende bebişim doğduktan ve emzirme süreci yoluna koyulduktan sonra kazaya bıraktığım

ramazan orucumu tutucam Allah ın izniyle.

Sevgiler... :CüvCüv:

bu konuda cok yoruma gerek yok canım bellı bırsey varkı hamıleler ve emzıren anneler oruç tutmayabuılır gunahıda yok............gunler bu ramazan cok uzun ............tutmamak daha uygun ılk bebegımde kısa gewlmıstı çok rahattım tıutmuştıuım..........ama yaz ve sıcak zaten ızınde var.........ınş doguraklım saglıkla sonra tutarız...............bol bol dua edelım bu gunler..........

bu konuda cok yoruma gerek yok canım bellı bırsey varkı hamıleler ve emzıren anneler oruç tutmayabuılır gunahıda yok............gunler bu ramazan cok uzun ............tutmamak daha uygun ılk bebegımde kısa gewlmıstı çok rahattım tıutmuştıuım..........ama yaz ve sıcak zaten ızınde var.........ınş doguraklım saglıkla sonra tutarız...............bol bol dua edelım bu gunler..........

güzel demişsiniz de yanlış cümle kurmuşsunuz a.s

hamileyken oruç tutmamak günah değildir demek yerine

risk veya hastalık ortadan kalktıktan sonra tutmak şartıyla ramazanda

oruç tutmamak günah değildir olmalı

takdir edersiniz ki yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermemek lazım hele ki dini meselelerde

saygılar :CüvCüv:

bende 20 haftalık hamileyim. malesef bu sene ramazande ben de oruç tutamıycam. ama benim merak ettiğim konu şu. acaba günlük bir kişiye doyuracak kadar para vermemiz gerekiyor mu? bu konuda bilgisi olan varsa cevaplarızı bekliyorum. bol bol dua edelim, allahım hepimizi seneye ramazana ulaştırsın.

farz kılınmamış bir durumda oruç tutmak bana çok anlamsız geliyor arkadaşlar.Yüce Allah bizlere bu durumda izin vermiş.Demekki O da biliyor zararlı olacağını.O sizlere böyle bir lutufta bulunmuşken,siz "aman ben tutarım ne olacak" diyip de o yavrucağı aç bırakamazsınız.bunun bünyeye ve bebeğe eziyet olduğuna inanıyorum.Tamam ibadetin mutluluğu büyük ama bu durumda bence çok zararlı.

kızlar bu şahsi bi karar sonuçtaa ilk 3 ay kesinlikle tutulamaz :olmaz: zaten şeker ve tansiyon problemi olmıyanlar tutabilir benim annem kayınvalidem her çocuğunda tutmuş ama hastalık ve rahatsızlık oluyorsa zorlamak günah olurr emzirme döneminde oruç utmanın daha güç ılduğunu biliyorum etrafımdakilerden çünkü su ihtiyacı daha da yükseliyor ben elimden geldiğince tutmaya çalışıcam hiç olmazsa 1 gün tutup bi gün tutmam birbirimizi yargılamamalıyız bence eğer bu konuda doktordan bilgi almak gerekirse bu sayfayı ziyaret edin

Gebelikte Oruç Hamilelikte Oruç Tutma,Lohusalıkta Emzirirken Oruç Beslenme,Ramazanda Cinsel İlişki Cinsellik

kıslar bende 5+3 um gunde 4 kere ılac bırkerede ıgne oluyorum 8 saatte bır alıyorum hapı tutmayı dusunmuyorum yanı tutamam ılac aldıgım ıcın

kıslar bende 5+3 um gunde 4 kere ılac bırkerede ıgne oluyorum 8 saatte bır alıyorum hapı tutmayı dusunmuyorum yanı tutamam ılac aldıgım ıcın

Aynen bende ilaç+ iğne kullanıyorum. Onları birakıp oruç tutarsam ve bebeğe birşey olursa KÜRTAJ dan farkı olmaz gözümde. Öyle bir günah işleyemem zaten uzun süreli bir tedaviden çıktım. Verilen hediyeyi iade etmek gibi birşey...

19 haftalık hamileyim...

allah izin verirse tutacağım allahın yardım ettiğini düşünüyorum o bi kolaylığını verir.....

kızlar bende aranıza yeni katıldım.daha 6 haftalık gebeyim.bende kara kara bunu düşünüyorum kaç gündür.tusam mı bebişe zararı olur mu diye

benımde 12+2. hem seker war bende hem hamıleyım normal zamanda bıle tutmakta cok zorlanıyodum sekerım dusunce elım ayagım bosalıyodu sımdı hıc tutamıcam :( allah bılıyo ya ne kadar ıstıyorum ama bebegımı dusunmelıyım su an cok sık acıkıyorum bu durumda mumkun degıl :(

Back