Hamilelik sebebiyle horlamada artış, eşimin yatağı terketmesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba arkadaşlar, ben hamileliğimin başından beri arada sırada, bazı günler horluyormuşum ama son aylarımda istisnasız her gün horluyormuşum ve eskisine göre çok daha sesli horluyormuşum eşimin dediğine göre. Eşim de uyku problemi olan biri, çok hassas uykuya daldığı sırada en ufak bir kıpırtıda uyanıyor ve dalması çok uzun sürüyor. Kaç kere doktora gitmesini söyledim ama gitmedi. Evliliğimizin başından beri böyle, eline mi değdiniz uyurken hemen uyanır, değdiğiniz için kızar. Neyse son zamanlarda da horlamam arttığı için uykuya zor daldığını ve uyuyamadığını söyledi, bir kaç kere uyandığımda yatağı terkettiğini farkettim, başka odada uyuyup uyku sırasında wc filan gitmek için kalkarsa geri yanıma geliyor fakat yine de üzücü bi durum. En sonuncusu da bugün oldu. Hep ondan sonra uyumamı istiyor ama onun uykuya dalması uzun sürdüğü için o kadar süre dayanamıyorum ve uyuyakalıyorum, yine uyuyakaldım ve o an sinirlenip sertçe yataktan kalktı, söylene söylene eline yastığını alıp oturma odasına gitti yatmaya. Ben de çok üzüldüm açıkçası. Hem çok uykum olmasına rağmen geri uyuyamadım, hem de utandım. Elimde değil ki horlamak, doğumdan sonra geçer diyorlar. Gün içinde de çok yorgun oluyorum. Uykusuz oluyorum. Uykumu alamıyorum ama beni anlamıyor.
Çok üzüldüm senin adına. Gitsin nerde yatiosa yatsın. Ne demek onun uyumasini beklemek. Bence sen biraz nazlan. Sırtım ağrıyor masaj yap falan de. Bazı kadınlar hamileyken her işi yaparım normal hayatıma devam ederim tarzı yaşıyor. Erkekler de hamileligin özel ve yorucu bı dönem olduğunu görmezden geliyor. Sağlıklı doğumlar dilerim.

Bende uyku konusunda hassasim goren isine geldiginde oyle der ama bana sorun, yorgunlugun bir siniri, uykusuz gecirdigim saatler her sey etkileyebiliyor ayri yatmak cok problem degil sirtim tutuldu 10 gun koltukta dik yattim yanimda biri otursa canim aciyordu esim beli agridigi zaman yer degistirir, gece vardiyasi bittiginde ertesi gun 5te uyanir kacardi hic anlayamazdim halbuki ne kdr basit birseymis siz bebege odaklanin keyfinize bakin bunlar cozulur yeterki uzulmeyin

Uykusu hassas diye doktora gidilir ?mi? Gidilmez. Horlayan kişinin gitmesi lazım.
Ben hamilelikten horluyorum. Ama onun bildiğin uyku problemi var, horlayan gidiyor da uykusu hassas olan niye gitmesin, uykusu hassas olanlarında altında yatan sebepleri var bilmiyorsanız konuşmayın o zaman.

Bende uyku konusunda hassasim goren isine geldiginde oyle der ama bana sorun, yorgunlugun bir siniri, uykusuz gecirdigim saatler her sey etkileyebiliyor ayri yatmak cok problem degil sirtim tutuldu 10 gun koltukta dik yattim yanimda biri otursa canim aciyordu esim beli agridigi zaman yer degistirir, gece vardiyasi bittiginde ertesi gun 5te uyanir kacardi hic anlayamazdim halbuki ne kdr basit birseymis siz bebege odaklanin keyfinize bakin bunlar cozulur yeterki uzulmeyin
Eşimin işi çok ağır bir fabrika işi değil, kendisi devlet memuru, uykusuzluğunun çoğu sebebi psikolojik ve kafeini ve sigarayı çok tüketmesi. Gün içerisinde demlik demlik çay iç, uyumadan önce sigara içmeden uyuma, uyumadan önce karnını doyurmadan uyuma, sonra da uykusuzluktan uykuya dalamamaktsn şiksyet et. Hiçbir sağlık sorunu için doktora gitmez, her gün başı ağrır, kafasına göre ağrı kesicileri alır içer, belki bir sağlık sıkıntısı var, kanında bir eksiklik veya fazlalık var, belki çok stres ve aşırı takıntılı olduğu ve uyurken hep birşey düşündüğü için uyuyamıyor, yani bir çok sebebi var ve bunun için de doktora gitmesi şart! Doğum sonrası geçmezse benim durumum bi kbb uzmanına gider tedavimi olurum, kendş sağlığımı düşünürüm ama o düşünmez. O anca uyuyamıyorum diye laf eder doktora gitmekten çekinir.

Eşimin işi çok ağır bir fabrika işi değil, kendisi devlet memuru, uykusuzluğunun çoğu sebebi psikolojik ve kafeini ve sigarayı çok tüketmesi. Gün içerisinde demlik demlik çay iç, uyumadan önce sigara içmeden uyuma, uyumadan önce karnını doyurmadan uyuma, sonra da uykusuzluktan uykuya dalamamaktsn şiksyet et. Hiçbir sağlık sorunu için doktora gitmez, her gün başı ağrır, kafasına göre ağrı kesicileri alır içer, belki bir sağlık sıkıntısı var, kanında bir eksiklik veya fazlalık var, belki çok stres ve aşırı takıntılı olduğu ve uyurken hep birşey düşündüğü için uyuyamıyor, yani bir çok sebebi var ve bunun için de doktora gitmesi şart! Doğum sonrası geçmezse benim durumum bi kbb uzmanına gider tedavimi olurum, kendş sağlığımı düşünürüm ama o düşünmez. O anca uyuyamıyorum diye laf eder doktora gitmekten çekinir.

Ben gece calistigini anladim gece calismiyormu?
19 - 7 demissiniz

Bu durum baska sizin probleminiz cok daha derin
Butun olarak ele almalisiniz
Donemsel olarak ayri yatabilirsiniz hayati birbiribinize zorlastirmayin cozum odakli olun uyku problemi olan biri icin gece uyumamak ztn basli basina problem ondan siz istediklerinizi soyleyin ama ona da cozum sunmus olun orta noktada bulusamazsaniz o zmn daha gur sesiniz ciksin
Hem belki Baba olmak onada iyi gelir bu problemini asmaya baslar
Ama o uyku problemini çözmek için adım atmıyor ki. Diyorum doktora gidelim bak bazı vitamin eksiklikleri veya kanda olan bazıı şeyler uyku bozukluğuna yol açabiliyormuş, ayrıca çok takıntılısın, herşeyi kafaya takıyorsun, çok düşünüyorsun, çok sigara ve çay içiyorsun bunlar da psikolojik olarak seni etkileyip uykunu bozuyor olabilir diyorum farkında ama gitmiyor doktora. Bazen diyor psikiyatriye gideyim ilaç alayım ama gitmiyor. Ben ayrı yatsam bana kızar ama kendisi kalkıp gider canı isterse.

Merhaba arkadaşlar, ben hamileliğimin başından beri arada sırada, bazı günler horluyormuşum ama son aylarımda istisnasız her gün horluyormuşum ve eskisine göre çok daha sesli horluyormuşum eşimin dediğine göre. Eşim de uyku problemi olan biri, çok hassas uykuya daldığı sırada en ufak bir kıpırtıda uyanıyor ve dalması çok uzun sürüyor. Kaç kere doktora gitmesini söyledim ama gitmedi. Evliliğimizin başından beri böyle, eline mi değdiniz uyurken hemen uyanır, değdiğiniz için kızar. Neyse son zamanlarda da horlamam arttığı için uykuya zor daldığını ve uyuyamadığını söyledi, bir kaç kere uyandığımda yatağı terkettiğini farkettim, başka odada uyuyup uyku sırasında wc filan gitmek için kalkarsa geri yanıma geliyor fakat yine de üzücü bi durum. En sonuncusu da bugün oldu. Hep ondan sonra uyumamı istiyor ama onun uykuya dalması uzun sürdüğü için o kadar süre dayanamıyorum ve uyuyakalıyorum, yine uyuyakaldım ve o an sinirlenip sertçe yataktan kalktı, söylene söylene eline yastığını alıp oturma odasına gitti yatmaya. Ben de çok üzüldüm açıkçası. Hem çok uykum olmasına rağmen geri uyuyamadım, hem de utandım. Elimde değil ki horlamak, doğumdan sonra geçer diyorlar. Gün içinde de çok yorgun oluyorum. Uykusuz oluyorum. Uykumu alamıyorum ama beni anlamıyor.
Çocuğunuz dünyaya geldiğinde geceleri ağladığında eşiniz ne yapacak çok merak ediyorum :işsiz: evi falan terk eder herhalde bu gidişle..
Çok rahatsız oluyorsa gitsin başka odada yatsın sürekli, bu şekilde size tavır alması çok yanlış. Hamilesiniz bu tarz şeyler yaşanabiliniyor hamilelik süresince. Biraz anlayış yahu

O kadar hassar bir uykusu var ise çocuk olduktan sonra eşiniz evi terk eder. Bu huyundan vaz geçmesi gerekir yoksa işiniz zor.

Aynı sorun bendede oluyor bazen sol tarafına yat canım sırtına ve bacak arana birer yastık koy rahat edersin hemde horlamassın

Canim benim , kocaman sarilasim geldi sana ne derse ne yaparsa yapsın boşver utanılacak birşey varsa oda kendi yaptığı
Karnında can taşıyorsun kolay mi

Aynı sorun bendede oluyor bazen sol tarafına yat canım sırtına ve bacak arana birer yastık koy rahat edersin hemde horlamassın
Yapıyorum ona rağmen burnum tıkalı. Birde vicks filan sürüyorum burnuma, okyanus suyu ile de temizliyorum ama yok.. Uyku sırasında yine tıkanıyor.

Ben hamile değilken de horluyormuşum burnumda but var. Kocam da sizin kocanız gibi en ufak temasta seste uyanır ve gerilir. Hamileyken nazikçe beni yan çevirirdi. Evliliğin ilk zamanları tabi, meğer ne çok öfke biriktirmiş içinde adam ajsjsj. Atmış içine hep hamileyim diye.

Geçtiğimiz aylarda uykudayken böyle sertçe dürtüldüm kafamdan. Gözlerimi bereltip uyandım. "horluyorsun" dedi. O elini alır sana monte ederim, insan ol biraz dedim ve yataktan gittim. Bir daha da öyle dürtmedi. Kırılıp üzülmek de bir seçenekti ama böylesi daha etkili oluyor ahshsh.

Tabi adamın elinde değil uykusu hafif ve de uyanınca geriliyor. Anlıyorum bunu. Ancak horlamak da horlayanın elinde değil. Çözümü pek yok bu işin ama diğer odada uyuması sizi rahatsız etmesin. Dünyanın sonu değil, evlilik yukılmıyor da. Yarın öbürgün çocuk doğduğunda mecbur o narin uykusu defalarca bölünecek ağlama sesiyle. Benim koca hafif uykusu ve uyanma gerginliğine rağmen sıpa her ağladığında benden önce uyanır bakardı. Memesi olsa emzririrdi de, süt kaynağı bende olduğundan "oy babası babası nasıl acıkmış" deyip izlerdi. Dert etmeyin bu kadar. Baba olunca pamuk olur.

Evet gece çalışıyor. Polis kendisi.

Gece hic birsey yapmasa da uyumamak insan anatomisine ters sizin isiniz ztn zor ilac alsa gece nasil ayakta kalacak dr cozumunuz mumkun degilki uyuyabilecegi geceler icebilecegi duzensiz bir ilac olurmu cay kahve kafein onun icin vazgecilmez
Burda iki tarafta 1 noktaya takilmis tum cerceveyi gormuyor ne diyimki bu cozumsuz bir konu degil su an ev isi, poset tasima cok daha onemli
Sizi gectim cocugunada tasitiyor resmen

Horlamadan çoğu insan rahatsız olur anlıyorum da, verdiği tepkiler çok üzücü. Ne demek benden sonra yat. Dese ki güzelce uyuyamıyorum uykumu alamıyorum ben içeride yatcam o da yok

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X