Hamilelik Psikolojisi mi Yoksa Gerçekten Kayınvalidem Sinir Bozucu mu?

misssunshine86

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2011
477
525
merhaba kızlar, size danışmak istediğim bir konu var. Kayınvalidem her zaman parayı seven biri olmuştur. Ev hanımı olmasına rağmen kayınpederimin getirdiği paradan yaptığı birikimleri aileye benim param benim birikimim olarak lanse eder. Ben çalışan bir kadın olmama rağmen daha bir kere benim param dememişimdir. Kendisi mala mülke çok düşkün, sürekli ev değiştirelim, borca girelim mal alalım, dolar alayım altın bozayım, bu kafada bir kadın. Ama son zamanlarda olanlar iyice sinirimi bozmaya başladı..
Benin inşallah yakın zamanda doğumum olacak. Özel hastanede yapacağım doğumu.. zaten kendilerinden bir beklentimiz yok maddi anlamda, bu arada farklı şehirlerde oturuyoruz. ancak geçenlerde onlara gittiğimizde doğum parasını öğrenince ooo çokmuş sen buraya gel burada bulalım hastane daha ucuza, nasılsa doğummuş, büyün işi ben yapacakmışım o kadar para verilir mi vs diye zırvalamaya başladı. Ben de tabii ki hayır olmaz ne işim var onca zaman senin evinde anne dedim. Ben rahat edemem dedim kestirdim attım. Sonra diyor ki bizde de olsa da yardım etsek.. fakst yanımda köşede 10.000 dolarım var diye bahsetmeyi biliyor. Bardağı taşıran son damla da şu oldu, dün telefon etti eşime, neymiş artık televizyonundan sıkılmış daha büyük ekran curve hd 55 inç tv istiyormuş onu alacaklarmış. Ne kadara peki? Tam 6.000 tlye.. kayınpederim beni aradı kızım gerek var mı bunca paraya ikna edemiyorum ben bu kadını dedi. Bu bir.. diğer konu biz kiradayız ve onların da kirada bir evleri var. Dedikleri bu şehirde yaşasaydınız o evi size verirdik siz otururdnz. Bu bana samimiyetsiz geliyor. Ben de geçen dedim ee madem öyle kirasını bize verin anne biz de kendi evimizde oturur gibi olalım. Oo yok öyle olmazmış sonuçta oradan nakit geliyormuş vs.. benim oturduğum ev de eski püskü bir ev, kadın 500.000 tllik evde oturuyor şu anda ama hala memnun değil, 750.000 tl lik ev istiyormuş kocası ona onu alacakmış, o genç kadınmış daha.. ben de şikayet ettikçe ev küçük eski diye, bana dediği neyse olsun idare ediver artık.. ben bu davranışları gördükçe kadından iyice soğudum.. ben mi abartıyorum sizce?

Bardağı taşıran son damla dediğiniz kadının yeni televizyon istemesi, onu da sizin paranızla almayacak. Bardak dolana kadar anlattığınız kısım da aslında sizlik durumlar değil, kadının kendi kendine görgüsüzlüğü, paracıllığı, gelin güvey olmaları... Doğum masraflarına yaptığı yorum saçmalık elbette, özelle devletin imkanları bir değil, doğum da sadece bebeği dışarı çıkarmakla bitmiyor, sonrasında bebeğin ve doğum yapmış kadının bakımları, tetkikleri var, imkanınız varsa bunlar neden daha iyi şartlarda olmasın? Ama genele bakınca bana abartıyorsunuz, değmeyecek, aslında sizi ilgilendirmeyen şeyleri çok kafaya takıyorsunuz gibi geldi.

Bosver çocuk doğunca başka dertlerin olacak tatlı ve yorgun dertler o zaman en önemli şeyin bebeğin olduğu için diğer dertler ıvır zıvır gibi gelecek.

Kimseden bisey beklemiyorsun eminim de kv den hiç bekleme onu da öyle kabul et geç kafaya takma kocası bile çaresiz kalmış baksana adamcagiza o düşünsün napacagini yazik dibinde o yaşıyor.

Elalemin hesabı ve parası kimseyi ilgilendirmez. Hastane seciminize karışma hakkı yok. Lafını etse kestirip atın. Insanlar birbirlerinin hesaplarini neden başkalarına acar, neden konu olur hiç anlamıyorum. Herkes kendi cebine sahip çıksın yeter.

Sen abartıyorsun. Kadın kendi parasını evet kendi parasını yiyor. Kayınpederin çalıştığı kazandığı parayı diye birşey yok kendi parası o. Herkesin bir zevki var o da demek tutmus parasını bugüne kadar biriktirmiş ki şimdi yiyebilsin diye. Sen de yap, yaparsın.
Ama bekleme beklenti her zaman sinir bozar.

Hastane konusunda karıştırmadığınız için sorun kalmamış.
Kadının yeni tv istemesi, istemesi falan boşverin.
Laf olsun diye söylediklerinden beklentiye girmeyin bence.

merhaba kızlar, size danışmak istediğim bir konu var. Kayınvalidem her zaman parayı seven biri olmuştur. Ev hanımı olmasına rağmen kayınpederimin getirdiği paradan yaptığı birikimleri aileye benim param benim birikimim olarak lanse eder. Ben çalışan bir kadın olmama rağmen daha bir kere benim param dememişimdir. Kendisi mala mülke çok düşkün, sürekli ev değiştirelim, borca girelim mal alalım, dolar alayım altın bozayım, bu kafada bir kadın. Ama son zamanlarda olanlar iyice sinirimi bozmaya başladı..
Benin inşallah yakın zamanda doğumum olacak. Özel hastanede yapacağım doğumu.. zaten kendilerinden bir beklentimiz yok maddi anlamda, bu arada farklı şehirlerde oturuyoruz. ancak geçenlerde onlara gittiğimizde doğum parasını öğrenince ooo çokmuş sen buraya gel burada bulalım hastane daha ucuza, nasılsa doğummuş, büyün işi ben yapacakmışım o kadar para verilir mi vs diye zırvalamaya başladı. Ben de tabii ki hayır olmaz ne işim var onca zaman senin evinde anne dedim. Ben rahat edemem dedim kestirdim attım. Sonra diyor ki bizde de olsa da yardım etsek.. fakst yanımda köşede 10.000 dolarım var diye bahsetmeyi biliyor. Bardağı taşıran son damla da şu oldu, dün telefon etti eşime, neymiş artık televizyonundan sıkılmış daha büyük ekran curve hd 55 inç tv istiyormuş onu alacaklarmış. Ne kadara peki? Tam 6.000 tlye.. kayınpederim beni aradı kızım gerek var mı bunca paraya ikna edemiyorum ben bu kadını dedi. Bu bir.. diğer konu biz kiradayız ve onların da kirada bir evleri var. Dedikleri bu şehirde yaşasaydınız o evi size verirdik siz otururdnz. Bu bana samimiyetsiz geliyor. Ben de geçen dedim ee madem öyle kirasını bize verin anne biz de kendi evimizde oturur gibi olalım. Oo yok öyle olmazmış sonuçta oradan nakit geliyormuş vs.. benim oturduğum ev de eski püskü bir ev, kadın 500.000 tllik evde oturuyor şu anda ama hala memnun değil, 750.000 tl lik ev istiyormuş kocası ona onu alacakmış, o genç kadınmış daha.. ben de şikayet ettikçe ev küçük eski diye, bana dediği neyse olsun idare ediver artık.. ben bu davranışları gördükçe kadından iyice soğudum.. ben mi abartıyorum sizce?
Benim kv boyle üstüne kendini arındırıp bizden para ister sürekli en iyisi siz onun alıp biriktirdiklerine karışmayın ve maddi bir şey beklemeyin o da size karismasin

Bardağı taşıran son damla dediğiniz kadının yeni televizyon istemesi, onu da sizin paranızla almayacak. Bardak dolana kadar anlattığınız kısım da aslında sizlik durumlar değil, kadının kendi kendine görgüsüzlüğü, paracıllığı, gelin güvey olmaları... Doğum masraflarına yaptığı yorum saçmalık elbette, özelle devletin imkanları bir değil, doğum da sadece bebeği dışarı çıkarmakla bitmiyor, sonrasında bebeğin ve doğum yapmış kadının bakımları, tetkikleri var, imkanınız varsa bunlar neden daha iyi şartlarda olmasın? Ama genele bakınca bana abartıyorsunuz, değmeyecek, aslında sizi ilgilendirmeyen şeyleri çok kafaya takıyorsunuz gibi geldi.
Bu aralar çok fazla oldu da ondan aslında. Kendilerinin durumu benim ailemden kat kat iyi olmasına rağmen, daha 3 aylık hamileyken “bak bebeğin beşiğini annen alacak, o kız annesinin görevi” demesi, geçen yine konuşurken “düğünde takılanları da size verdik ama biz de şimdi bize gelenlerin düğününe gidiyoruz borç ödüyoruz, bu düğün takılarının da bir anlamı yok” demesi, altın da pahalılanmış vala bir bileziği zor yaptırdım dedikten sonra aa neden bilezik yaptırdın ki diye sormama cevaben “küçük oğlan hani olur da birini bulursa geline takarım” demesi, akabininde bana doğum hediyesi olarak tüm ailenin 1 cumhuriyet aldığını öğrenmem.. çok gözüme batmaya başladı özellikle bizim de masraflarımızın arttığı bir süreçte biraz destek olalım demeleri hoşuma giderdi ama olmayınca olmuyot işte..

Aman bosver ne yapiosa yapsin, ister sacsin ister biriktirsin aslinda direk seni baglayan bir konu yok, sen bebise odaklan
Evet haklısın canım, ama bu kadar paraya düşkün oluşu da çok sinirimi bozuyor..ağzında hep bir siz müsrifsiniz ben ev hanımı halimle sizdrn zenginim var..
Kayınvalidenden feyz al.
Ben aldım mesela.
evet sineğin yağını hesaplar, gösteriş etmeyecek hiçbir şeye para vermez. Gider komşular görecek diye tüm beyaz eşyayı en kalitesinden alır, ama üzerine doğru düzgün giyecek birşeyi yoktur. Dışarıda 1 çay içmez mesela, birlikte alışverişe çıktığımızda açlıktan ölürüm, kızım sen de acıktın mı demez, giderim ben alırım bir simit yerim, varsa yoksa ev araba arsa..

Maddi beklenti içindesin ama beklediklerini bulamayacaksın belli. O yüzden hiçbir şey bekleme.
Haklısın, hep lafta dedikleri.. benim annem bizim mutfak alışverişimize kdr alıyor yanımızda kalırken şimdi, kv min daha bir kere kasada hadi bu da benden olsun dediğini görmedim. Ama evin en lüksünü beğenir, yazlığın dubleksini ister.. aman ne bileyim dediğiniz gibi naparsa yapsın..

Ev hanımı olmasına rağmen kayınpederimin getirdiği paradan yaptığı birikimleri aileye benim param benim birikimim olarak lanse eder.
Yukarıdaki cümlede haksızsınız çünkü kayınpederiniz bunca yıl dışarıda çalıştıysa kayınvalideniz de o evi çekip çevirmiş yani evi çekip çeviren eşin de emeği var erkeğin kazandığı parada o yüzden "ev hanımı olmasına rağmen benim param diyor" diye birşey yok o para zaten kayınvalidenizin de parası. Ve evet yaptığı birikimler onun birikimi. :)

Bu konu dışında söylediklerinizde haklısınız doğum konusuna karıştırmamanız iyi olmuş. Ayrıca kv bana göre de biraz müsrif ve düşüncesiz geldi ama sonuçta kp ve kv nizin kendi parasını nasıl harcadığı bizi ve sizi ilgilendirmez. Siz kendi harcamalarınıza karıştırmayın yeterli olur. Ayrıca kendileri destek olursa ne ala ama onlardan bir beklentiye girmezseniz daha mutlu olursunuz :)

Yukarıdaki cümlede haksızsınız çünkü kayınpederiniz bunca yıl dışarıda çalıştıysa kayınvalideniz de o evi çekip çevirmiş yani evi çekip çeviren eşin de emeği var erkeğin kazandığı parada o yüzden "ev hanımı olmasına rağmen benim param diyor" diye birşey yok o para zaten kayınvalidenizin de parası. Ve evet yaptığı birikimler onun birikimi. :)

Bu konu dışında söylediklerinizde haklısınız doğum konusuna karıştırmamanız iyi olmuş. Ayrıca kv bana göre de biraz müsrif ve düşüncesiz geldi ama sonuçta kp ve kv nizin kendi parasını nasıl harcadığı bizi ve sizi ilgilendirmez. Siz kendi harcamalarınıza karıştırmayın yeterli olur. Ayrıca kendileri destek olursa ne ala ama onlardan bir beklentiye girmezseniz daha mutlu olursunuz :)
Nedense benim aldığım maaş gözünde oğlunun da parası oluyor ama:) mesele orada :) ama oğlunun kazandığı para söz konusunolunca neyse zeytinin maaşı var oradan alır diyor :)

Ben bir sorun göremedim. Kocasıyla kazandığı ortak para oradan harcıyor. Sizden birsey beklemiyor. Herşey olması gereken gibi. Bardak nerede taştı
Allah ellerine düşürmesin zaten :) mantalite çok hatalı geliyor bana, özellikle benim ailemden sürekli bişiler almaları beklenirken..

Havan kime diyesin geliyor da diyemiyorsun degil mi? :))
Bosver deme zaten. Dogumu surekli kontrole gittigin doktorunla ve hastanede yap rahat edersin. Gel diyenlere son zamanlar yolculuk yapamiyorum de gec. Yardim etmek isteyen senin evine gelip yardim etsin.

X