Gebeliğe Hazırlık Hamilelik öncesi ve sonrası hazırlıklar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Hayatt123

Üye
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2017
120
25
25
Kızlar merhaba bebek isteyen ve hamile olan arkadaşlar belirtilerinizi ve hamilelik öncesi hazırlıkları dikkat edilmesi gereken şeyleri merak ediyorum daha yeni çalışmaya başladık ilk ayimiz hepinizden yeni şeyler öğreneceğime inanıyorum daha ilk ay olmasına rağmen çok sabırsızlanıp ister istemez heyecan yapıyorum hem bilinclenip hem zaman geçirelim istedim

Merhaba İlk. mesajı açılışı ben yapayım ben henüz denemelere başlamadım ama ufak ufak düşünüyorum Yakın zamanda ameliyat oldum korunma süremin bitişini bekliyorum. Hamilelik düşünürken bazı takviyeler almak gerekiyormuş sanırım folik asit vs. Onları okuyorum ben de önce bir miktar kilo da vereceğim Bol şans sana ne kadarlık evlisin?

Merhaba geçmiş olsun canım ters birşey yok insallah başladığınız gibi gelir bebişin inşallah canım 5 buçuk aylık evliyim canım korunmayı bu ay bıraktım sen ne kadarlık evlisin

Merhaba geçmiş olsun canım ters birşey yok insallah başladığınız gibi gelir bebişin inşallah canım 5 buçuk aylık evliyim canım korunmayı bu ay bıraktım sen ne kadarlık evlisin

14 aylık evliyim ben canım düğün öncesi rahmimde myomlar olduğu görüldü evlendikten sonra bir yıl izledik büyüyünce artık alalım dedi doktorlar ameliyat olalı 4ay oldu 2ay daha korunma sürem var Hiç korunmasız denemedik Bu ay sağlık sigortama doğum paketi de ekleymeyi düşünüyorum onun da 6 ay bekleme süresi var hamilr kalmak yasak galiba Haziran a kadar bekleyeceğim Deneyince hemen olsa bari of nasl beklerim Haziran a kadar İnşallah senin de hemen olur güzel haberlerini alırm buradan

Maşallah canım bir ömür mutlu huzurlu yuvaniza olur inşallah yaa canım benim kötü bir durum ama şükür farkedilmis kurtulmussun Rabbim daha daha iyi etsin seni beklemek zor canım ama bebeğinin ve senin sağlığın için böyle düşün rahatlat kendini ve asla stres yapma denemelere başlayana kadar beslenmeni düzene sok eşinle mutlu olmaya bak inşallah hemencecik gelir bebeğin ayy ağzından bal damlıyor amin amin canım

Aynen ben de kendi vücudumu düzene sokayım Sen de takviyeler almaya başla folik asit vitamin vs kızlar incir falan yiyormuş kolaylaştırmak içinYumurtlama testleri vs bu forum çok şey öğretiyor

Aynen ben de kendi vücudumu düzene sokayım Sen de takviyeler almaya başla folik asit vitamin vs kızlar incir falan yiyormuş kolaylaştırmak içinYumurtlama testleri vs bu forum çok şey öğretiyor
Kesinlikle canım hatta ameliyatın için bı sakınca yoksa hafif yürüyüşlere egzersizlere başla zaman geçirmiş olursun sanada iyi gelir Yaayeniyim sitede ama neler öğrendim folik asit başladım ama inciri duymamıştım hamile değilsem onada başliyim herkes kilo al diyip duruyor hamile değilsem hamile kalma sürecinde onu ye bunu ye kesin alicam

Güzel şeyler bunlar bol bol ye iç sıkıntı yapma keyfine bakartık toparlandım ben de diyet yürüyüş falan yapayım malum yarın pazartesi diyt günü

Bu arada bu siteyi çok severim benevlenmeden önce de dönem dönem bakınırdım ztaen her sorumuzun cevabı burda çok keyif alcaksın emin ol

Güzel şeyler bunlar bol bol ye iç sıkıntı yapma keyfine bakartık toparlandım ben de diyet yürüyüş falan yapayım malum yarın pazartesi diyt günü
Yaa bugüne kadar alamadım ama birkaç kilo alsam fena olmaz fazlasında gözüm yok daha iyi ol inşallah canım aaa başka başka yap ama diyet olarak düşünme kendine kuvvet sağlık için düşün canimm

merhaba kızlar hamile kalmayı planlıyorsanız yapmanız gereken en önemli şeylerden biri diş kontrolü.
Bende planlı gebelik yaptım ama diş olayını gözden kaçırdım açıkcası suan pişmanım. Düşmüş dolgu ve kanal tedavili dişim vardı. Şimdi kuşku var içimde bi sıkıntı yaşasam yandım ki ne yandım ilaçsız antibiyotiksiz çok zor olacak. Ben ettim siz etmeyin :) Önce diş kontrolü

Canıımm Rabbim kolaylık versin inşallah sende bebişinde hiçbir sorun yaşamazsınız önerin içinde teşekkür ederim :) nasıl gidiyor hamilelik

Açıkcası daha doktora gidemedim yurtdışında yaşıyorum 10.hafta öncesi almıyolar ultrasyona , bu yüzden hala endişeli bekliyorum. Bir görseydim rahatlardım. Onun haricinde bol bol yemek ve uyku yapıyor bende .
Senin nasıl hazırlıklar canım.

Yaa inşallah en kısa zamanda görürsün bebeğini canım onu hissetmen varlığını bilmen bile yetiyordu eminim bebiş iyi olsunda ye iç uyu olsun iyi gidiyor çok şükür canım birkaç gün içinde adet olmam lazım bakalım inşallah olmam göğüs uçlarım çok acıyor daha önce olmamıştı ama adet belirtisi de olabilir diye pek ümitlenmiyorum

hadi hayırlısı bakalım inşallah hayırlı haberler gelir . Benimde göğüslerim bir farklı olmuştu gebelik ayımda.
Ümitlenmek kötü oluyor biliyorum , ama elimizde olmuyor işte, insan o çift çizgiyi görmek istiyor. Ben ne para harcadım gebelik testlerine :)))) tam bir delilik. Eşim inşallah olur yoksa biz battık her ay diyodu :)
Regliye bir hafta kala başlıyodum.
Ah şu gebelik belirtileri regli ile aynı olmasa ne güzel olurdu.

Amin amin inşallah canım ya :) yaa ben kötü olurum diye test yapmak istemiyorum şuan sabrediyorum ne kadar gecikmen olunca öğrenmiştin canım bebişi

ben en son ucuz olsun diye gebelik kiti almıştım 30 tane, belki biliyosundur ucuz gebelik testi.
Son hafta hep onu yapıyodum sabah akşam tabi negatifti hep. Ama o ay göğüslerim farklıydı ve sigara tiryakisi bir kadın olarak sigaradan tiksinmiştim, içemiyodum. Reglime 4 kala bi kuşku düştü içime acaba testmi hatalı diye. Ağzımın tadı felan kalmamıştı çünkü.
Gidip başka marka test aldım bir de ne göreyim baya koyu pembe ikinci çizdi. Meğersem daha erken öğrenebilirmişim.
regli 3 gün öncesi koyu pembe olması aklıma erken döllenme olabilir dedim. Çünkü o ay reglim biter bitmez gün aşırı yapmıştım.

Yaaa ne kadar güzel canım her marka hassas olmuyor ya şimdi kaç haftaliksin tahminen :)) sabah idrarı daha kesin oluyormuş sanırım ne kadar güzel bebeğin sigarayida biraktirmis sana tebrik ederim canım

Sorma çift çizgiyi görünce dedim sıpaya bak bu içirmiyormuş:)) Onun sayesinde bıraktım.
Sabah idrarı değilde beklemiş idrar diyelim. yani en aşağı 3-4 saat tutulmuş idrar olması yeterli diye biliyorum.
Şunu eklemeyi unuttum demin ki mesajda, bu afedersin salak* kitler taaa gebelik 7.haftaya gelince gösterdi

Şimdi 8 bitti 9.haftanın içindeyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…