Gebeliğe Hazırlık Hamilelik öncesi doktor kontrolü

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

sergerdan

Örtmen hanım
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2013
726
934
103
Merhaba arkadaşlar. Evleneli 3 yıl oluyor. 28 yaşındayım. Biraz evliliğimizin oturmasını bekledik ve bebek konusunu beklettik. Şimdi hazır hissediyoruz fakat ne yapmam gerektiğini tam bilemiyorum. Diyet yapıyorum 6 kilo verdim şimdi 90 kiloyum. Doktor muayenesine gitmek ve bir yandan diyete devam etmeyi düşünüyorum. Hamilelik öncesi gereken testler var sanırım. İşimiz dolayısıyla küçük bi ilçedeyiz. Büyük şehire özel hastahaneye gidelim diye düşündük. Smear dahil birçok test var . Özel bir hastanede maaliyeti çok mu fazla tutar? Hamilelik için en az kaç kiloya gelmeliyim? Muayeneden sonra sonuçlar için o şehirde 2-3 kalacağız yeterli olur mu? Ve eşim için de bir doktor muayenesine gerek var mı? Tecrübeli hanımlardan yardım bekliyorum :)

Bende 90 lardayım ve ne zaman doktora gitsen hep kilo vermem gerektiğini söylüyor

Hamilelik için yetmişe kadar dusseniz keşke
Özel hastanede smear yaptırdım vajinal muayenede yumurtalıklaraa rahme baktırdım 90 TL para ödedim sadece
Kan testi için 240 TL hpv için 750 istediler bende o testlere girmedim
1 gün kalmaniz yeterli
Sizde sorun çıkarsa eşiniz baktırsn derim

Benim de gönlümden 70 olmak geçiyor fakat bunun için en az 6 ay var erteledik şimdi de geç kaldık gibi hissediyorum . En azından 80 felan olsam

Boy kilo oranın önemli. Testlere gelince adetin 3.günü gidersen daha net bilgi alabilirsin.adetken bakılması gereken testler var çünkü lh gibi. Doktora gebelik düşünüyoruz dersen bütün testleri yapar. Eşinde mutlaka muayene olsun sperm testi versin vakit kaybetmek istemiyorsanız. Kendimden örnek vereyim 1 ay denedik ovülasyon testiyle olmayınca bi muayene olayım dedim bi sorun çıkmadı aradan aylar geçti hala olmadı eşim sperm testi verdi meğer sıkıntı eşimdenmiş sperm sayısı aşırı düşük çıktı ameliyat oldu varikoselden.

Peki siz denediniz olmadı mı? Kilonuz kaç?
93 kiloyum 1senedir denedik olmadı gitti muayene etti tahlil falan yaptı hepatit C hastalığı çıktı ondan sonra tedaviye başlayalım dedi sanırım yumurta geliştirici adetin 3. Günü gel dedi hayırlısı kilo vermeye şuan niyetim yok gibiağlanacak Halime gülüyorum ya

Bizde bebek düşündüğümüz için kontrole gittim ve rahmim de sıkıntılar olduğunu öğrendim iyikide gitmisim sizde biran once gidin. Kilom 85 ve doktora sıkıntı olur mu diye sordugum da kilomun engel olmayacagini söyledi ama yinede diyetisyene yönlendirdi. Esinizin gitmesine gerek yok 1 yil cocuk olmayinca esinizi yonlendiriyorlar

Teşekkür ederim tavsiyeniz için. O zamqn eşim için de randevu alalım. Malum uzak yere gideceğiz gitmişken baktırmak en mantıklısı. Bir de biz kan gruplarımızı bilmiyoruz bir sıkıntı olur mu onu da mı gittiğimizde yaptırmamız lazım

Ben de bu yüzden gitmek istiyorum çünkü insan bir sıkıntı olur olmadığını bilemiyor.

Bence gitmişken yaptırın biz neredeyse 1 sene kaybettik bu yüzden hala daha istediğimiz seviyeye gelemedi takviye kullanıyor. Kan grubu da önemli evet. Sende rh negatif eşin pozitifse bebeğin pozitif olması durumunda yapılan bir iğne varmış önceden öğrensen iyi olur.

Sqğlık ocağında kan vermekle öğrenebilir miyiz? Bir de eşim için hematolojiye mi ürolojiye mi gitmemiz gerek?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…