Hamilelik, kayınvalide vs…

Nida1234

Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2024
271
57
30
Arkadaşlar 8 aylik hamileyim ilk bebeğim. Eşimin ailesiyle ayni kültür, görgüye sahip degiliz basta çok sorunlar yaşadım, yaşıyorum. Çözümü mesafeli olmayla buldum ki hiç bi zaman saygıyı yitirmedim Onlar hep daha fazlasini isteyip beni olmadigim birine döndurmeye çalıştılar.

Özet geçersem, bu sene doğum günüm oldu, kayınvalidem bildiğı halde bırak hediye fln akşam vaktı bi msj attı. Hemen cvp vermedim görüldü yaptım silmiş mesajı daha sonra :))) Neyse kayınvalideylede görümcem yüzünden iyi degildim, ikisi birbirini dolduruyodu cokta belli ediyolardi. Görumceyle aylar boyu konisup görusmedim simdide cok dikkatliyim kısa ve öz cünkü yaptığı şeyler normal değildi ve sadece kötülük yapıp sevinen bi tip. Zaten iç içe değildim kendi işim gücumdeydım.
Kayinvalidemin doğum günü geliyor açıkçası benimde içimden gelmiyor hediye alip kutlamak fln. Ama esim hatrina kücük biseyler hazirlamalimiyim ? Sonra eşim bizden diye alsin almak istiyosa biseyler..
Hamile oldum toplasam bir iki kez biseyler gömdermistir yemek olarak ki zaten istemiyorym beklenti icinde degilim. Ama bebek arabasi almadan önce kendi söyledi bebege bi esya fln almak istedigini bizde bi bebek arabasi kaldi dedik ki oda ztn pahali bisey. Oda bebek arabasinda katkida olmak istedigni söyledi. Esimle aldik getirdik gösterdik, tik yok. Baya bozuldum acikcasi. Esimde bende calisiyoruz ona muhtac degilim ama prensipli bi insanim. Sözler umutlar verip tutmayan insanlara cok uyuz oluyorum ….
Kendi ailem aldi mesela.

Bide kayinvalidem kötuluk olmasa bile Sürekli ögutler veriyor. Yok kucaga alistirma söyle yapma böyle yapma. Daha ne kadar calisicaksin fln fln. Zsten Hic bi sekilde kimseye muhtac degilim ama Sanki simdiden surekli basima gelip beni darlicakmis gibi geliyor, stres hissediyorum. Zaten surekli gidip gelmiyorum muhattap olmuyorum.. nasil bir tutum izlemeliyim?

Ailenin genel olarak doğum günü diye hediye alma adeti yok sanırım. Siz de almayın, aynı şekilde davranın.

Doğum gününde çocukları ne yapıyor ? Mesela ailece bir pasta/ tatlı vb alıp; beraber zaman geçirmeyi mi tercih ediyorlar ? Öyleyse eşinizle gider, akşam beraber zaman geçirirsiniz.

Sana yaptığı ortada ben olsam aynı şekil davranırım. Unutmuş gibi yap. Hamileliğin ardına sarıl. Ay ağrım var yorgunum filan de yat uyu. Ben kaç kere midem bulaniyor dedim uyudum.
Yapsanda bir yapmasanda boşver. Yapsan aferin mi dicek. Kocan çok duskunmu annesine o sorun etmiyorsa sende bosver

Ben bu kadar rahatsız bir kayınvalidem olsa sırf eşimin gönlü olsun diye almış olmak için sevmediği bir şey alırdım ya daaa değersiz rahatsız olacağı bir şey kısaca eşimin gönlünü yapar kayınvalidemi mutsuz ederdim.

Herkes duracağı yeri bilecek.

Sözde dogum gunu kutlamiyorlar ama herkesin dogum gununu kutlayip benim ve esim olunca önem vermezler.. Mesela Esimin dogum gununu kutlamadik hic beraber cünkü onlardan öyle bi adim görmedim hep benden bekliuolar tum sulaleyi kucuvuk evimde agirlicm tum masraf hizmetide bana yuklucekler.. öyle oldugu icinde esimle basbasa kutladim hep en guzel istedigim gibi hediye vs aldim istedigmiz gibi romantik yemege çıktık vs

Mesafeli ol ...

Bencede ki yuz yildir esimle evli degilim drgildim daha 2 yil bile olmamisti evleneli öyle yaptiginda. Bende onun gibi aksam vakti bi mesajla gecistiririm. Dogum gunundede bebegim cok kucuk olmus olucak 1-2 haftalik ins oyuzden eger ailece bi restorana fln yasa evde toplanirlarsa kalabalik gitmek bile istemiyorum hastalik kapar korkusundan.. bi yandanda utandirmak istiyorum gerci dedigin gibi yapanda yapmayanda bir

Mesafe, mesafe… bu tarz insanlar soğuk nevale olucaksınız ve asla beklentiye girmeyeceksiniz. Bırakın arkanızdan soğuk desinler. Ancak öyle mutlu olabilirsiniz.
Zaten hep öyle oldum Canim bekim hakkimda arkamdan neler neler attilar simdide yuzume canim cicim.

Ben 22 senelik evliyim kv doğum günümü hiç kutlamadı ben de onun .....Hiç bunu sorun yapmadım, aklıma bile gelmedi.Sorunlu kv olabilir mesafe iyidir,bir de çok şey beklememek sınır çizmek....
Kesinlikle bisey beklemiyorum hatta öyle istemiyotum bile cocugma baksin bisey pisirsin. Piskolojik biraz var cunlu. Kötu biti degil ama anneme bi sene önce bi konuda ayip etti simdi annemi arayamiyor anca cuma mesajlari gönderiyor vs bi senedir görusmuyolar cunku adim atmadi kendisi anneme. Bana gelincede son derece dengesiz simdi bebek geliyor diye hepimiz mitluyiz ama onun ögutlerini yardimini asla istrmiuorum

Esime yuklenicem agir alicam o ses etmiyosa bende tskmicam. Benim annemin dogum gunu oldugunda esim ne alalim diye dusunmuyor ben dersem anca. Bu senenin basinda ben dusunup aldim hedite Kayinvalideme karsiligi Hic bisey bide bu bebek arabadinda öyle diyip sonra ortadan yok oldu. Bebege kucuk bilezik kiyafetler almisti daha önce ztn ki kenfi ailemde aldi baska esyalar aldi. Ama kendi israr edip sonra aldik internettrn getirttik begendi bakti, para konusunda tik yok. Diger cocuklarina herseyi aliyor satiyor ama

Ay çok kasıyorsunuz. İyiki beklentidesiniz baya beklentileriniz. Doğumgünü kutlamayı ben de sevmem şahsen. Mesajla kutlama da yeterli gayet bence. Görüldü atmak vs çok içten pazarlıklısınız..aman ne görgü..kadının oğluyla evlenip çocuk yapmışsınız ama ne hikmetse kadın görgüsüz. Beklentisiz olmak gerćekten beklentisiz olmak demektir. İnsanları oldukları gibi kabul edin. Yakın olmanıza gerek yok ama bu kadar kurulmanız da anlamsız

Kayınvalideniz ve görümcenizin burada yazdıklarınız dışında ne gibi kötülükler yaptılar bilemiyorum ama doğumgünü kutlamama sorun edilecek bir şey değil bence. Beklentim yok diyorsunuz ama iki kere yemek yapıp getirmedi de diyorsunuz aynı zamanda. Bebeğe eşya almak konusunda da "biz kimseden bi şey beklemiyoruz" diyip kestirip atsaydınız keşke başta. Zaten mesafeliymişsiniz, başka ne yapabilirsiniz ki?

Beklenti içinde olup değilmiş yapan bir üye daha.
Başından beri mesafeliyseniz istediğiniz gibi olmuş iste.
Eş ailesine mesafeli davranmak sizin istediğiniz gibi durup onların sıcak olması, arayıp sorması demek değildir. Benzer şekilde karşılık alıp ama onu yapmadılar, yemek göndermediler gibi şeyleri kafaya dahi takmamaktır.
Kayınvalidenin doğum gününü de kutlamaya gerek yok şu durumda.

Biri benim mesajıma görüldü yapıp yanıt yazmazsa çok rahatsız olurum ve o insanla muhatap olmam. Siz kayınvalidenize böyle kaba bir harekette bulunduktan sonra doğumgününü kutlayıp kutlamamanızın bir önemi yok artık. Hediye paketi görmediniz diye de doğumgününüzü kutlanmış saymamanız bana etik gelmiyor.

İyi veya kötü haklı veya haksız bu insanlar böyle, ve siz onları ehlileştiremeyeceksiniz. Burda kendini bu kadar haddinden fazla önemseyen birini çok fazla görmüyorum nedense.

Beklenti oluyor onlar desede demesede mesafeli olun birşey yapmak zorunda değiller çocuk sizin çünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…