HAMİLELİK DOKTOR KONTROLÜ

Sebnem Bulut

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2024
28
7
1
24
Arkadaşlar merhaba bir yıldır evliyiz beş aydır çocuk düşünüyoruz doktor kontrolüne gideceğim benim neyime bakarlar tam olarak hangi testler yapılır bilgi verir misiniz?

İlkten bir hormonlarınıza bakılır. Bunun için adetin 2. veya 3. Günü gidin. Ayrıca benim toxoplasma gibi hastalık durumlarına da bakılmıştı. Onu da isteyebilirsiniz doktorunuzdan. Onun dışında regl dönemi dışında bir gün gittiğinizde vajinal ultrason ile yumurtalıklara ve rahme bakıyor. Pcos görünümü vs. var mı onu söylüyor. Onun dışında regl olduktan sonraki 21. gün giderseniz progesteron değerinize bakıyor ve yumurtlama olmuş mu veya kaliteli bir yumurtlama mı ona bakıyor. Reglin 14. Günü civarı giderseniz de yumurtalarınızın durumuna bakıyor. İyi şanslar dilerim.

Hormonlarımı baktırmak için her ay düzenli bir şekilde gidebilir miyim veya gidince doktora ne söylemeliyim

Hormonlarımı baktırmak için her ay düzenli bir şekilde gidebilir miyim veya gidince doktora ne söylemeliyim
Siz regl 2. günü gittiğinizde gebelik düşündüğünüz için hormon tahlili ve gerekli ön tahlilleri yaptırmak istediğinizi söyleyin. Çıkan sonuçlara göre hormonlarınızda bir problem yoksa her ay yaptırmanıza gerek yok. Anormal bir değer çıkarsa ilaç vs ile takip etmek isteyebilir o zaman tekrar gidersiniz.

Tamam teşekkür ederim. Bir test daha varmış rahimle ilgili ondan bir bilginiz var mı rahim kanalına mı ne bakılıyormuş sanırım

Tamam teşekkür ederim. Bir test daha varmış rahimle ilgili ondan bir bilginiz var mı rahim kanalına mı ne bakılıyormuş sanırım
Hsg yani rahim filmini diyorsunuz sanirim. Onu genellikle 1 yil denedikten sonra olmayinca veriyorlar. Ucretli ve bazi durumlarda sancili olabilecegi icin anestezi secenegi olan bir islemmis. Ben mayista yaptiracagim. Doktora israr ettim biraz 7. Ay bizim de.

Devlet hastanesinde çekiyorlar mı peki bide adetli falan mı olmamız lazım yoksa normal günde mi çekiyorlar

Ücreti ne kadar dediler size?
Ozel bir goruntuleme merkezinde yaptıracağım, 6500 tl, anestezili.
Hsg icin regl bitimi sonrasi 2. gunde yapiyorlrmis ve regl sonrasi kesinlikle iliski olmamasi gerekiyormus hamilelik ihtimaline karsi.
Devletler se yapiyordur elbette ama sureci bilmiyorum ben ozele gidiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…