- 31 Ocak 2024
- 28
- 7
- 1
- 24
- Konu Sahibi Sebnem Bulut
Arkadaşlar merhaba bir yıldır evliyiz beş aydır çocuk düşünüyoruz doktor kontrolüne gideceğim benim neyime bakarlar tam olarak hangi testler yapılır bilgi verir misiniz?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Hormonlarımı baktırmak için her ay düzenli bir şekilde gidebilir miyim veya gidince doktora ne söylemeliyimİlkten bir hormonlarınıza bakılır. Bunun için adetin 2. veya 3. Günü gidin. Ayrıca benim toxoplasma gibi hastalık durumlarına da bakılmıştı. Onu da isteyebilirsiniz doktorunuzdan. Onun dışında regl dönemi dışında bir gün gittiğinizde vajinal ultrason ile yumurtalıklara ve rahme bakıyor. Pcos görünümü vs. var mı onu söylüyor. Onun dışında regl olduktan sonraki 21. gün giderseniz progesteron değerinize bakıyor ve yumurtlama olmuş mu veya kaliteli bir yumurtlama mı ona bakıyor. Reglin 14. Günü civarı giderseniz de yumurtalarınızın durumuna bakıyor. İyi şanslar
Siz regl 2. günü gittiğinizde gebelik düşündüğünüz için hormon tahlili ve gerekli ön tahlilleri yaptırmak istediğinizi söyleyin. Çıkan sonuçlara göre hormonlarınızda bir problem yoksa her ay yaptırmanıza gerek yok. Anormal bir değer çıkarsa ilaç vs ile takip etmek isteyebilir o zaman tekrar gidersiniz.Hormonlarımı baktırmak için her ay düzenli bir şekilde gidebilir miyim veya gidince doktora ne söylemeliyim
Tamam teşekkür ederim. Bir test daha varmış rahimle ilgili ondan bir bilginiz var mı rahim kanalına mı ne bakılıyormuş sanırımSiz regl 2. günü gittiğinizde gebelik düşündüğünüz için hormon tahlili ve gerekli ön tahlilleri yaptırmak istediğinizi söyleyin. Çıkan sonuçlara göre hormonlarınızda bir problem yoksa her ay yaptırmanıza gerek yok. Anormal bir değer çıkarsa ilaç vs ile takip etmek isteyebilir o zaman tekrar gidersiniz.
Hsg yani rahim filmini diyorsunuz sanirim. Onu genellikle 1 yil denedikten sonra olmayinca veriyorlar. Ucretli ve bazi durumlarda sancili olabilecegi icin anestezi secenegi olan bir islemmis. Ben mayista yaptiracagim. Doktora israr ettim biraz 7. Ay bizim de.Tamam teşekkür ederim. Bir test daha varmış rahimle ilgili ondan bir bilginiz var mı rahim kanalına mı ne bakılıyormuş sanırım
Devlet hastanesinde çekiyorlar mı peki bide adetli falan mı olmamız lazım yoksa normal günde mi çekiyorlarHsg yani rahim filmini diyorsunuz sanirim. Onu genellikle 1 yil denedikten sonra olmayinca veriyorlar. Ucretli ve bazi durumlarda sancili olabilecegi icin anestezi secenegi olan bir islemmis. Ben mayista yaptiracagim. Doktora israr ettim biraz 7. Ay bizim de.
Ücreti ne kadar dediler size?Hsg yani rahim filmini diyorsunuz sanirim. Onu genellikle 1 yil denedikten sonra olmayinca veriyorlar. Ucretli ve bazi durumlarda sancili olabilecegi icin anestezi secenegi olan bir islemmis. Ben mayista yaptiracagim. Doktora israr ettim biraz 7. Ay bizim de.
Ozel bir goruntuleme merkezinde yaptıracağım, 6500 tl, anestezili.Ücreti ne kadar dediler size?