Ben hamileyken ya da öncesinde hiç sigara kullanmadım, hiç ağzıma sürmedim yani bağımlı biriyle empati yapmam zor fakat yine de karşımızda hamile ve üzgün bir kadının olduğunun farkındayım. Kadın zaten yanlış olduğunu biliyor ve üzgün. Karşınızda hamile, bu sebeple duygularını çok yoğun yaşayan, bunun yanlış olduğunu bilen ve içerken ağlayan bi kadın var. Belki eşi, arkadaşları da yargılıyor ve çözümü burda arıyor. Siz de hiç tanımadığınız, bilmediğiniz bi insanı eleştirip yargılıyorsunuz. Zaten bu ülkede yaşamak bu kadar zorken üstüne bide hamilelik gibi insanın hormonlarını duygularını alt üst eden bir durumdayken biraz ince olsanız ne olur.
Fatmacanms umarım en yakın zamanda sigarayı tamamen bırakırsınız. Eminim zararlarını hepimizden çok biliyor ve hissediyorsunuzdur. Hamilelikte yediklerimiz, içtiklerimiz, stres durumumuz, hislerimiz her şey bebeğimizi etkiliyor. Siz ağlayıp strese girdikçe bebeğiniz de bundan etkileniyor o yüzden motivasyonunuzu kaybetmeyin bir paketten 10 adete düşürmek bile çok büyük bir adım. Doktorunuzdan öneri alabilirsiniz nikotin bantları vs ile ilgili ama hep derler ya sigara birden bırakılır ani karar verilir diye eminim ki siz de birden bırakacaksınız ve sonra hiç istemeyeceksiniz. Hamilelikte vücut zararları şeyleri sevmiyor, istemiyor biraz çaba ve sabırla atlatacağınıza eminim