• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Hamilelik Boyunca UYacağım Diyetisyenimin verdiği HAMİLELİK DİYETİ

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
bugünkü menümü yazayımmmm

sabah
1 yumurta
2 tambuğday
1peynir
domates

ara
yoğurt+altınbaşak+mandalina

öğle
1 tabak kıymalı pırasa
8 tane yaprak sarma

ara+akşam
4 tahinli kurabiye
1 büyük bardak yarım yağlı süt
2kuru biber dolması
marul

akşam dengesiz ve çok oldu ama tahinli kurabiyenin kokusuna dayanamadım

BUGÜNKÜ MENÜM

sabah
2 ıspanaklı gül böreği(ölçü tam)
2 çatal sucuklu yumurta
domates-salatalık
2ince dilim tost kaşarı

ara
hurmalı-incirli-kayısılı-tarçınlı süt

öğle
kabak çorbası
kaşarlı mantar(güveç)
domates salatası
1 dilim ekmek

ara
süt yada yoğurt ve meyve

akşam
sebze yemeği(ne olur bilmiyorum)
1kase kabak çorba
salata
yoğurt

akşam
1 meyve
biraz fındık

bugün diyetisyenime gittim son 6 haftada bu diyet sayesinde aynı kilodayım.bebeğim haftasıyla uyumlu şekerim dengede ve bebeğim kilo almaya devam ederken ben almıyorum topiği takip edenler varsa yazmak istedim

SABAH
2 ekmek
1kk peynir
1yumurta
domates

ara
1kase yoğurt+2 altınbaşak+4 hurma

öğle
8 kaşık kaşarlı mantar
domates salatası
1 köfte
1 dilim ekmek

ara
2kuru kayısı
1bardak süt
1nar

akşam
1 tabak ıspanak yemeği
1kase yoğurt
2dilim ekmek

ara
1 portakal
fındık 6-7 tane

ben takip ediyorum sürekli melocum her ne kadar yapmasamda yediklerimi karşılaştırıyorum genelde aynı sadece akşamları biraz daha fazla yiyioyrum özelliklede kuruyemiş(fındık,ceviz,antep fıstığı vb.) Birde senin menündekilerin 2 katı kadar meyve :)

sabah
1 peynir
1yumurta
2 ekmek
domates salatalık

ara
1kase yoğurt+2 altınbaşak+4 kuru kayısı

öğle
5köfte-küçük
1dilim ekmek
bol salata ayran

ara
1 kase patlamış mısır
yarım ayva

akşam
1kase yoğurt
taze fasulye
(patlamış mısırı çok yediğim için akşamı hafif yapmak zorundaydım) :34:

ara
1 portakal
7-8 fındık

sabah
1 yumurtayla menemen
1kk kaşar
2 dilim ekmek

ara
yoğurt+altınbaşak +2kayısı 4 hurma

öğle
5 köfte kadar kavurma
1 dilim ekmek
bol salata
ara
mini çerez kase puding
1 bardak süt

akşam
2 dilim ekmek
sarımsaklı yoğurtlu
karnabahar kızartma(havluda yağınıiyice alıyorum)

ara
1 portakal
2 ceviz

melocum bende takip ediyorum canım boşa yazmıyosun yani sayende bende birkaç haftadır aynı kilomdayım minikim büyüyo ama :emir_bebek: tam olarak listene uymuyorum ama en azından ne yemem ne yememem gerektiğini öğrendim eline sağlık şekerim :16:

Son düzenleme:
Paylasim icin tesekkürler öncelikle benim sormak istedigim yalnizca seker hastalari icin uygun olan bir diyet listesimidir bu yoksa her anne adayi uygulayabilir mi?

eğer bu şekerin yüksek çıkması sonucu verilmiş bir diyet listesiyse benimkisi ne diye düşündüm okuyunca.bana muz,üzüm,incir ,patates-pirinç,beyaz ekmek ,şekerin 1 küpü bile kesinlikle yasak.ayrıca meyveyide öyle bir oturuşta öyle 3 mandalina şeklinde yiyemiyorum.öğün araları birer birer tüketmek gerek.kahvaltıda 2 yumurta çok fazla.sonra nar rahimde kasılmalara sebep olup erken doğum ve düşük riskini arttırdığı için yasak.şeker yüklemesine gidene kadar bende abartmıştım durumu ve 27 haftada 10 kilo aldım.ama mecburi uyduğum diyetle son bir ayda 1 kilo almayı başardım ve şekerimi düşürdüm.arkadaşlar her bünyenin duyduğu kalori ihtiyacı farklıdır.her gördüğünüzü uygulamayın derim ben.ama şu nar konusunu internetten bir araştırın derim ben.

canım benm bnde takp edyrm yazmaya devam edrsen sevinirim :16:

melocum bende takip ediyorum canım boşa yazmıyosun yani sayende bende birkaç haftadır aynı kilomdayım minikim büyüyo ama :emir_bebek: tam olarak listene uymuyorum ama en azından ne yemem ne yememem gerektiğini öğrendim eline sağlık şekerim :16:
kızlar artık diyet yapmadığım için listemi paylaşmıyorum..
şekerim yürüyüşle normale döndü zaten
Paylasim icin tesekkürler öncelikle benim sormak istedigim yalnizca seker hastalari icin uygun olan bir diyet listesimidir bu yoksa her anne adayi uygulayabilir mi?
ilk sayfada tüm hamile adaylarının uygulayabileceği bir liste de var
eğer bu şekerin yüksek çıkması sonucu verilmiş bir diyet listesiyse benimkisi ne diye düşündüm okuyunca.bana muz,üzüm,incir ,patates-pirinç,beyaz ekmek ,şekerin 1 küpü bile kesinlikle yasak.ayrıca meyveyide öyle bir oturuşta öyle 3 mandalina şeklinde yiyemiyorum.öğün araları birer birer tüketmek gerek.kahvaltıda 2 yumurta çok fazla.sonra nar rahimde kasılmalara sebep olup erken doğum ve düşük riskini arttırdığı için yasak.şeker yüklemesine gidene kadar bende abartmıştım durumu ve 27 haftada 10 kilo aldım.ama mecburi uyduğum diyetle son bir ayda 1 kilo almayı başardım ve şekerimi düşürdüm.arkadaşlar her bünyenin duyduğu kalori ihtiyacı farklıdır.her gördüğünüzü uygulamayın derim ben.ama şu nar konusunu internetten bir araştırın derim ben.

haklısın benim şekerim sınırın az üstündeydi,çok yüksek olsaydı çok fazla sıkı bir liste olabilirdi.ayrıca 2 yumurta ya da 2 peynir normal bir diyette bile verilen miktardır,kaldıki bi zz bebeğin protein ihtiyacını da karşılamak zorundayız

nar konusuna gelince benim yediğim narın haddi hesabı yok ben çok etkili oluğunu düşünmüyorum

Aynen bende hamileliğim boyunca kilolarca nar yedim.Üstelik her nar yiyiyşimde bebişim kıpırdı.Zannetmiyorum narın böyle bir tehlikesi olduğunu....Ama tabiki herkesin şeker değeri farklı birebir uygulamak listeyi doğru olmayabilir.Doktorunuza danışın bence.

Son düzenleme:
doğuma dek uymam gereken bir liste var elimde ne yazık ki.harfi harfine uyamasamda dikkat etmeye çalışıyorum ve kontrol altına almayı başardım.ilk ölçüme bir doğum günü kutlamasının sabahı gitmiştim ve açlık şekerim 158 çıkmıştı.doktor 1 hafta deneme süresi sonuucu düşmesse yatırmak zorunda olduğunu söyleyince çok korkmuştum.diyetisyenin şekeri yüksek çıkanlar için verdiği tek tip bir liste var elinde.yani benim şekerimin kaç çıktığını,boyumu ,kilomu sormadan imzaladı ve verdi elime.öyle aşırı kilomda yok ki görünüşten anladı diyeyim.şimdi şeker ve nişasta hariç ölçüyüde çok kaçırmadan tüketiyorum herşeyden.peynirde sorun zaten olmazda ,2 yumurta ağır gelmez mi normalde de.narı çok sevmeme rağmen okuduklarım üzerine hiç yemedim desem yeridir.kuruyemiş bile yasak benim listemde ve uymayınca vicdan azabı duyuyorum.hafta bir kaçamak yapsak zararı olur mu acaba?

Back