• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Hamilelik Boyunca UYacağım Diyetisyenimin verdiği HAMİLELİK DİYETİ

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
bikaç gündür şeker yüklemem yapılacağı için diyetime konsantre olamadım çok abartmamış olsam da pek uyduğum söylenemez.yarın şeker yüklememin ardından daha uygun bir şekilde yazmaya devam edicem

merhaba arkadaşlar doktorum bana da vermişti böyle bir diyet,ama ben dedımkı ben hamileyim ve canım çekiyor hamileliğimi doya doya canım ne çekerse yemek istiyordum.ve ben doktorun verdiği diyeti yapmadım..fakat çok yemedim herşeyden yedim az az yedim..allaha şükür kızım sağlı yerindeydi..ve ben 57 kıloyla hamile kaldım,her ay bir kilo aldım,son 8.ve 9.cu ayımda 2 şer kılo aldım.hamileliğim boyunca tam 11 kılo aldım..vücudum aynıydı hiç şişme olmadı miğdemde yanma olmadı çok rahat bir hamileleik geçirdim,doğum esnasında tam tamına 9 kıloyu birden attım kızımla beraber..ve 2 hafta sonra tartıldım 59 kıloydum ailem çok şaşırdı sadece 2 kılo fazlalığım var diye..bence diyet yapmayın...doktor bile verse...

merhaba arkadaşlar doktorum bana da vermişti böyle bir diyet,ama ben dedımkı ben hamileyim ve canım çekiyor hamileliğimi doya doya canım ne çekerse yemek istiyordum.ve ben doktorun verdiği diyeti yapmadım..fakat çok yemedim herşeyden yedim az az yedim..allaha şükür kızım sağlı yerindeydi..ve ben 57 kıloyla hamile kaldım,her ay bir kilo aldım,son 8.ve 9.cu ayımda 2 şer kılo aldım.hamileliğim boyunca tam 11 kılo aldım..vücudum aynıydı hiç şişme olmadı miğdemde yanma olmadı çok rahat bir hamileleik geçirdim,doğum esnasında tam tamına 9 kıloyu birden attım kızımla beraber..ve 2 hafta sonra tartıldım 59 kıloydum ailem çok şaşırdı sadece 2 kılo fazlalığım var diye..bence diyet yapmayın...doktor bile verse...

esra zaten sorun kilolarımız değil şekerimiz yüksek olduğu için bu da ölü doğuma yol açabileceği için dikkat ediyoruz

sabah

1kk peynir
1yumurta
2küçük dilim esmer ekmek
domates
3 zeytin

ara

1 su bardağı yoğurt+2altınbaşak
1 mandalina

öğle

4 köfte
2 kaşık kuru fasulye
1küçük dilim ekmek
yeşil salata

ara

1 bardak yy süt
1bardak taneli nar

akşam

1tabak yoğurtlu kereviz
1kase çorba
1küçük dilim ekmek
mor lahana salatası

ara

2mandalina
2 ceviz

Son düzenleme:
bugünkü menümü paylaşayım hemen

sabah

1 yumurta
1kk peynir
2 zeytin-1ceviz
2küçük dilim ekmek
açık çay
saat 10

1 bardak yoğurt+2 altınbaşak
1mandalina
öğle

2karnıyarık-çok az yağlıydı-
1k.dilim ekmek
1kepçe çorba
mor lahana salatası
15-30

1 bardak yy süt
1bardak ayıklanmış nar
akşam

10 kaşık taze fasülye kavurma
1k.dilim ekmek
1 kase cacık

20-30
2 mandalina
8 fındık​

melocum kolay gelsin bugünkü programını okurken gözüm nara ilişti ben o kadar çok nar tüketiyorum ki sanırım nara aş eriyorum hergün küçükse 2 tane büyükse 1 tane tüketiyorum mutlaka acaba daha fazla yesem zararı olur mu ki :17:

melocum kolay gelsin bugünkü programını okurken gözüm nara ilişti ben o kadar çok nar tüketiyorum ki sanırım nara aş eriyorum hergün küçükse 2 tane büyükse 1 tane tüketiyorum mutlaka acaba daha fazla yesem zararı olur mu ki :17:

manikcim benim menülere bak ben de aynı... aşeriyorum,hergün yiyorum.benim şeker sorunum olduğundan sınırlı yemek zorundayım
düşüğe neden olur falan demişler bugün topikte ama şeker çıkmadan önce neredeyse günde 1kilo yediğim oluyordu ben rahatsız olmadım,çok faydalı bişey şeker sorunun yoksa zaralı olacağını sanmıyorum

valla benim kocişe nar ayıklamaktan artık fenalık geldi ama napıyım bu arada nar şekeride düzenliyor diye duydum tabi herşeyin fazlası zarar ama bende aşırıya kaçmamaya çalışıyorum zaten. Bende kabak çekirdeği için düşük riski var diye duymuştum ama ben bunu duyana kadar çok yemiştim.Bence aşırıya kaçamadığımız sürece meyvenin bir zararı olmaz.Sonuçta Allahın nimeti dimi ya

11 kasım
sabah

1 yumurta
1 kk peynir
2 k.dilim ekmek üstü salça
5 zeytin

ara

1 bardak yoğurt+2 altınbaşak
1mandalina

öğle

2 k.dilim ekmek
1kepçe mercimek çorbası
1 tavuk baget ızgara
8 kaşık ıspanak kavurma

ara

1 bardak yy.süt
yarım muz

akşam

1 kase mercimek çorbası
2k.dilim ekmek
1tabak ıspanak kavurma
1kase cacık

ara

8fındık
2mandalina

Son düzenleme:
ne yaparsam yapayım düşmedi şekerim ve bugün moral bozukluğu ile aksattım diyetimi
sabah
2 yumurta(küçük)
2d.ekmek
2 zeytin
çemen
1ceviz
ara
1 bardak yoğurt
2 altınbaşak
1mandalina

öğle(dışarda yedim)
1 kase tavuksuyu çorba
1 tabakzeytinyağlı sebze karışık
1 tane içli köfte

ara
yok-yapamadım

akşam
2 dilim ekmek
1 kase mercimek çorbası
bolll taze biber
1kase yoğurt
4tane kavala kurabiyesi

Son düzenleme:
menümü yazayım

sabah
1 yumurta
1kk peynir
2 d.kızarmış ekmek+çemen
2 zeytin
domates-salatalık-biber
ara
200g yoğurt+2altınbaşak
1kivi

öğle
1 tabak mantar sote
1kepçe yeşil mercimek
2d.ekmek
marul salatası

ara
2mandalina
1bardak süt

akşam
pırasa yemeği havuçlu-pirinçli
2d.ekmek
1 kase cacık

ara
2 ceviz
2meyve

melocum şekerin kaç çıkmıştı yüklemede???benim de yüksek ben de diyet yapıyorum şu an ama sanki daha katı seninki benden.10 gün kadar yaptım,açlık şekerim 75 çıktı,dr çok iyi dedi..bayramdan sonra ölçtüreceğim tekrar.

melocum şekerin kaç çıkmıştı yüklemede???benim de yüksek ben de diyet yapıyorum şu an ama sanki daha katı seninki benden.10 gün kadar yaptım,açlık şekerim 75 çıktı,dr çok iyi dedi..bayramdan sonra ölçtüreceğim tekrar.

açlık 76
1.saat-189
2.saat-178
3. saat 67
çıktı,benim açlıklarımda sorun yok tokluklar yüksekti bugün onlar da iyi
sabah 1.saat tokluk 152-2.saat 85
öğle '' '' 131-'' '' 97
akşam '' 125 101

anladım canım sağol,benden tokluk istemediler henüz diyabet tanısı konduktan sonra,şu an durum ne bilmiyorum.bayramdan sonra sağlık ocağına gidip kendim ölçtüreyim diyorum.drum çok önemsemiyor benim dediklerime uy ötakileri boşver diyor.ona uyarsam rahat ederim çünkü esnek tarafları var ama içim rahat etmiyor

bugünkü menüm

sabah

2 dilim çavdar ekmeği
2kk zeytin
2 zeytin
domates-salatalık-nane-maydanoz
açık çay

ara,
yoğurt+2altınbaşak+mandalina

öğle
2tane karnıyarık(közleyerek yaptım)
2 kaşık makarna
1 dilim ekmek

ara
2 kavala kurabiyesi
1bardak süt

akşam
pırasa yemeği
4 kaşık makarna
cacık

ara
8 badem
2 mandalina

yarın diyetisyenle randevum var gelişmeleri yazarım

bende bugün diyetisyene gittim sizinle paylaşıyım diyetimi.
KAHVALTI (07:00-09:00 kan şekerini düşüren bi hormon ancak bu saatlerde salgılanıyomuş)
1.SEÇENEK
şekersiz çay
2 dilim beyaz peynir
4 adet zeytin
3 dilim tam buğday unu ekmeği vey çavdar.(kepekli ekmek kalsiyum emilimini azaltıyomuş onun için bu ikisinden biri.beyaz kesinlikle yasak)
bol yeşillik
2 adet tam ceviz içi

2.SEÇENEK
şekersiz çay
1 yumurta (haşlanmış)
1 dilim beyaz peynir
3 dilim ekmek
bol yeşillik
2 ceviz

KUŞLUK(10:00-11:00)
1.SEÇENEK
1 porsiyon meyve+1 çay bardağı süt veya yoğurt (meyve kan şekerini çok hızlı değiştiriyomuş arkadaşlar bu nedenle meyvenin peşine hemen protein tüketmek lazımmız bizim gibi şekeri yüksek olanlar için)
2.SEÇENEK
2 adet yağsız gevrek+1 su bardağı ayran (ayran 2 de olabilir doymassan bunu arttır benim için daha iyi dedi dr)(yağsız gevrek yerinede de evde kendi yaptığın tam tahıllı undan poğaça olabilir dedi.)

ÖĞLEN (12:00-13:00)
1.SEÇENEK 2.SEÇENEK
1 kase çorba 4-5 YEMEK KAŞIĞI K.BAKLAGİL YEMEĞİ
6 kaşık sebze yemeği(susuz) 5-6 YEMEK KAŞIĞI BULGUR PİLAVI
4-5 kaşık yoğurt 1 kase yoğurt
2 dilim ekemek salata (limon çok önemliymiş kan şekerini düşürüyomuş)
salata

İKİNDİ (15:00-16:00)
1.SEÇENEK
2 porsiyon meyve+3 tane kepekli gevrek+ayran
2.SEÇENEK
1 çaybardağı leblebi+2porsiyon meyve+yoğurt
3.SEÇENEK
2 ince dilim esmer ekmek+peynir+bol yeşillik+bitki çayı

AKŞAM(18:00-19:00)
1.SEÇENEK 2.SEÇENEK 3.SEÇENEK
4-5 ymk kaşığı sebzeli tavuk sote 1 kepçe çorba 1 ADET ORTA BOY BALIK (300-350 GR)
2 dilim ekmek 2 tane dolma(bulgurlu) 1 kase çorba
1 kase çorba salata 3-4 kaşık yoğurt 2 ince dilim ekmek
2 dilim ekmek salata
salata
4.SEÇENEK
1 kepçe çorba 3-4 tane köfte (kırmızı et)
5-6 kaşık bulgur pilavı veya 3 dilim ekmek
salata
1 su bardağı ayran

5.SEÇENEK
1 kepçe çorba
5-6 kaşık sebze yemeği susuz
4-5 kaşık makarna veya bulgur pilavı veya 3 dilim ekmek
salada
1 çay bardağı yoğurt

GECE(21:00-22:00)
1.SEÇENEK
2 porsiyon meyve+1 su bardağı süt (tarçınlı)
2.seçenek
1 avuç kabak çekirdeği veya 8-10 adet fındık veya badem+ 1 porsiyon meyve+süt

akşam 2 dilim ekmek yemezsek ara öğünün birinde 1 bardak patlamış mısır yiyebilirmişiz.
meyveden sonra öutlaka protein alınmalıymış aklıma gelirse arada yine yazarım
ama arkadaşlar ben dra ne yediğimi anlttım valla bundan az yiyodum.dr da zaten sen pkolusun şeker kaçınılmazmış yani dedi ve eğer bide senin yediğin gibi yemesen şeker tavan yapcaktı o zaman dedi .
daha sonrada 1 porsiyon meyve miktarını yazarım size.bide glisemik indekse göre besinlerin listesini verdi onu yazarım :))

Son düzenleme:
dünkü menüm
bugünkü hamile menüm

sabah
yarım simit
2 peynir
domates-maydanoz
salça

ara
2kuruincir+2kuru kayısılı 1bardak yy süt

öğle
1porsiyon haşlama et