• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelik belirtilerinde uzman oldum beklerim

kızlar oncelıkle merhaba bana ates olcem yontemını bılen varsa anlatabılırmı deyenen varmı detaylı bı sekılde cevap verırsenız sevınırım

Canım!Öncelikle geçen defa sorduğun bal polen arı sütü karışımıyla ilgili bişeyler yazayım.Nasıl kullanılacaklarını nelere dikkat edeceğini yazmıştım ama birim söyleyememiştim.Senin için o arkadaşa sordum.Bal 850gr polen 100gr arı sütüde ne kadar alırsa ıyı dedi çünkü çok küçük şişelerde satılıyor malum.Bunların hepsini karıştır.
Sabah aksam birer kaşık!

Ateş ölçme yöntemine gelince;bildiğin gibi yumurtlama olduktan sonra vücut ısısı ilk önce hafifçe düşer,daha sonra progesteron hormonu salgısıyla birlikte birkaç dizyem (derecenin onda biri) yükselir.Bazal vücut ısısı ölçmeye uygun hassas bir termometre edinmelisin.
Reglinin ilk gününden itibaren bir siklus boyu ölçümünü hergün aynı saatte yapıp bir yere not et.Yumurtlama gününden sonra vücut ısın yükselmeye devam ediyorsa ve regl olduğun ya da olacağın güne geldiğinde hala bir düşme yoksa hamilelik söz konusu olabilir.Ancak düşme varsa hamilelik yok demektir.
Tam manasıyla açıklama istemişsin ama vücut ısı düzeyleri kişiden kişiye değişir.Kimisi regl günü geldiğinde 36.9'la hamile kaldığını anlar kimi 36.5'le...Bu yüzden elinde bir aylık yukarıda yazdığım gibi ölçüm değerlerin olursa ve ay sonunda da hamile kalmazsan bir sonraki ay ateş ölçümüne devam ettiğinde kendi değerlerinle kıyaslayıp sağlıklı sonuçlar çıkarabilirsin!

selam kıssslar yine bennnn

dün tekrar bhcg testi yaptırdım ve 51,73 çıktı.ilki 13,9 idi.27 ağust.ilkinin tarihi 30 ağust.ikisinin tarihi yaklaşık 4 kat artmış...reglim 2 aylül nasıl kızlar artış güzel mi sizce?????

Canım iki gün öncesiyle kıyaslarsa bir problem varmış gibi durmuyor.ıki günde bir iki katına çıkmış değerlerin.Kısa bir hesapla;
27 Ağustos düz hesap 14 desek
29 Ağustosta 28 olmalı
31 Ağustosta 56 çıkar.Senin sat'ın 6 Ağustostu yanlış hatırlamıyorsam ve ovulasyonunda biraz erken olmuştu.Ya,verilen değerlere göre sorun yok gibi ama regl gününde bu değer 112 olacak ve senin verdiğin yumurtlama tarihine göre sanki BHcg değerin daha yüksek çıkmalı gibi sanki yaa... :bbo: Ama daha çok yeni herşey!Umarım BHcg değerin patlama yapar :)

inanılmazsın bukadar bılgı süper caanım
ben evlenelı 1sene oldu gerı cekılme yontemı kullanıyoduk 1aydır buraktık hastaladık sımdı tedırgınım hamılelık nezaman olacak dıye gecen ay butun belırtıler vardı bız esımle kesın hamıleyım dıyoduk ama olmadı belkıde umurtalıklarım kendını hazırladı bılemıyorum ama bu ay ıstıyoruz hamıle kalm olasılıgım 3-8 arasıymıs ramazan ayında zor oluyo yorgun nasıl olacak napmalıyım ltfen cevap yazın
:enbuyukkk:

Arkadaşım!Ramzanda yeterli performansı gösteremeyeceğinizi düşünüyorsan belki bir ovulasyon kiti almak işine yarayabilir.Böylece yumurtlama tarihlerini tam olarak bilirsin ve o günlere ağırlık verirsiniz.Ama yok alamam diyorsan ve hesaplama yöntemini de bilmiyorsan regl siklusunu tam olarak yaz;biz burdan sana bir kaç tarih çıkaralım.

Ama sen de çok erken başlamışsın düşünmeye :) Daha yumurtlaman biteli en fazla 3-4 gün olmuş olmalı. :emir_bebek:

Bu ay sana bitmeeeezzzzz sırnaşık şey

hahahaaa ay napimmm çok sevdiğim bi arkideşimin hamişlik haberini aldım mutluluktan uçuyommmmm bende kalam diye bakıyommm hahahahaaa
işte reglimin 8. ile 10. günlerinden birinde yumurtladım kanımcaa bugünde 14. günn hahahaaaa amaninn allahtan periyodum kısaaa
allah bana akıl fikir versin arkideşimm opuyorumnanaktan

kızlar mrb ya bende hamile olmak istiyorum ama iş dolayısyla eşimle ayrı şehirlerdeyiz ovulasyon tarhlernde 2 gün beraberdk bir ay boyunca sadece o tarhlerde birlikte olsak sizce şansım warmı...bide bende idrar yolları iltihaplanması wardı antibiyotkleri bitrdim bilmiorum tam olarak hallettmmi ama ozamanda hamile kalma şansım azalıo diee biliorumm eğer iltihaplanma tam olarak bitmedyseee..yaa offff bii akıll werinnn

kızlar bana dua edin yarından itibaren tedaviye başlıyorum 1 hafta sonra görüşürüz sizler içinde araştırma yapıcam hastane doktorlarından kadın doğumcu tanıdık güzel bilgiler alabilirim sizin için öpüyorum hepinizi bensiz kaynatanı yakarım olarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrkaydirigubbakcemile4

Ya,giysilerini öıkarıyorum dediğine göre doğduktan sonra mı vefat etti bebişin;çok üzüldüm!:sinifsinif: Bilmiyordum! :(

Allah öncelikle geride kalanlara sağlık sıhat versin.Lütfen yıpratma kendini.Kendine hobiler edin;kafan dağılsın ki bir an önce önüne bakabilesin!

canım 7 ay 10 günlük doğdu sezaryanla 56 gün yaşadı hastaneden çıkmasına 4 gün kala öldü onun kokusunuda aldım sütümüde verdim güzel yüzünüde gördüm kucağımada aldım o yüzden ölümünü kabullenemedimya o benim nehir nazım küçük meleğimdi öbür dünyada şefaatcim olacak allah izin verirse:Saruboceq:

canım 7 ay 10 günlük doğdu sezaryanla 56 gün yaşadı hastaneden çıkmasına 4 gün kala öldü onun kokusunuda aldım sütümüde verdim güzel yüzünüde gördüm kucağımada aldım o yüzden ölümünü kabullenemedimya o benim nehir nazım küçük meleğimdi öbür dünyada şefaatcim olacak allah izin verirse:Saruboceq:

Ayyy!Kıyamam çok üzüldüm yaaa :( Hep diyorum ama insan aynıda olsa söylemeden edemiyor;Allah geride kalanalara sağlık sıhat versin inşallah!Tabi yaşamayan bilemez Allah'da kimseye yaşatmasın ama ne kadar büyük sabır gerektirdiğini anlayabiliyorum.

Canım benim diğer tarafta seni bekleyen bir meleğin var.Bu da bir teselli sebebimidir bilmem ama böyle düşünmek öldüğü fikrini düşünmekten daha güzel geldi bana!

Ben seni bugün hastaneye gidecek bildiğim için tüm sorularda yanıtsız kalmasın diye bir çırpıda yanıtlayıverdim.Bilseydim buralarda olduğunu mesaiye yarın başlardım :roflol:

Dualarımız seninle;herşey gönlünce olsun.

kızlar mrb ya bende hamile olmak istiyorum ama iş dolayısyla eşimle ayrı şehirlerdeyiz ovulasyon tarhlernde 2 gün beraberdk bir ay boyunca sadece o tarhlerde birlikte olsak sizce şansım warmı...bide bende idrar yolları iltihaplanması wardı antibiyotkleri bitrdim bilmiorum tam olarak hallettmmi ama ozamanda hamile kalma şansım azalıo diee biliorumm eğer iltihaplanma tam olarak bitmedyseee..yaa offff bii akıll werinnn

Canım evet;iltihaplanma hamile kalma ihtimalini etkiliyor;ama tabi ne kadar etkilediği senin rahatsızlığının seviyesine bağlı!Daha önceki sayfaları okursan orda bu konuyla ilgili bilgiler vermiştim.

Eşinle aranızdaki mesafeler konusunda sana destek olmak adına söyleyebileceğim tek şey;eğer ayda iki gün de olsa görüşme fırsatınız kendi seçtiğiniz günler olabiliyorsa(yani hafta sonu olma gibi zorunlulukları yoksa) ovulasyon kiti al.Böylece tam yumurtlama tarihini kestirebilirsin ve o tarihlerde gidersin eşinin yanına!Şimdi diyebilirsin ki 'e bunu ben de biliyorum!'Bu kadar basit bir şeyi bilmemen imkansız da zaten ama senin durumunda çocuk isteyen kişiler için yapılabilecek başka bir şey yok.Çünkü takvim yöntemi yanıltabilir.

Bu aya gelince;eğer doğru günü yakaladıysanız sağlık probleminizde yoksa iki değil bir gün bile kafi.Neden olmasın! :lepi:

hahahaaa ay napimmm çok sevdiğim bi arkideşimin hamişlik haberini aldım mutluluktan uçuyommmmm bende kalam diye bakıyommm hahahahaaa
işte reglimin 8. ile 10. günlerinden birinde yumurtladım kanımcaa bugünde 14. günn hahahaaaa amaninn allahtan periyodum kısaaa
allah bana akıl fikir versin arkideşimm opuyorumnanaktan

Amin tabi;konu akıl fikirse cümlemize inşallah!

bi arkadaşımda iltihaplanma vardı tedavi bittiği an hamile kaldı. onun :Saruboceq:dışında ovülasyon tarihlerinde hamile kalma şansın tabii ki daha yüksek,bol şans :)

günaydın kızlarrr... opuyorumnanaktan bahtcım,nevkicim tüm arkadaşlar ben yine karmakarışıkım :uhm:

geçen pazar doktora gittim doktor hanıma anlattım şikayetlerimi. onun da kafası karıştı.geç döllenme olmuş olabileceğini söyledi o yüzden söktürücü vermiorum bebiş varsa kaybetmeyelim dedi ultrasonda bişi gözükmedi.

bu arada ben bi site buldum arkadaşlar bilenleriniz vardır belki. uzmanlariz.com burda farklı alanlarda doktorlar ücretsiz olarak her sorunuzu cevaplıyor.ücretsiz olarak üye olup istediğiniz alana girip hatta doktoru bile kendiniz seçip soru sorabiliyorsunuz. bir gün içinde doktorlar cevaplıyor.

ben şikayetlerimi o sitede bi doktora da yazdım.doktor hanımda cevap olarak hamile olma ihtimalim olduğunu bir hafta sonra tekrar test yapmamı gerekirse ultrasona girebileceğimi hormon testi yaptırabileceğimi söyledi gerekirse beni arayın bile demiş. :lepi:

buarada şunu da ekliyim doktora gittikten sonra olsaydı belki yine psikolojik diyecektim ama benim bi kaç gündür göğüslerim sızlıyo bugün dokunamıorum bile,kasıklarımdaki sızı arttı dün bacaklarım bile romatizmalı gibi ağrıodu..
allahım diyorum nolur bu sefer umutlarımı söndürme diyorum hep :Saruboceq: sizce hala umutlanayım mı??? yine bedenimin oyununa gelmiorumdur değil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Canım!Öncelikle geçen defa sorduğun bal polen arı sütü karışımıyla ilgili bişeyler yazayım.Nasıl kullanılacaklarını nelere dikkat edeceğini yazmıştım ama birim söyleyememiştim.Senin için o arkadaşa sordum.Bal 850gr polen 100gr arı sütüde ne kadar alırsa ıyı dedi çünkü çok küçük şişelerde satılıyor malum.Bunların hepsini karıştır.
Sabah aksam birer kaşık!

Ateş ölçme yöntemine gelince;bildiğin gibi yumurtlama olduktan sonra vücut ısısı ilk önce hafifçe düşer,daha sonra progesteron hormonu salgısıyla birlikte birkaç dizyem (derecenin onda biri) yükselir.Bazal vücut ısısı ölçmeye uygun hassas bir termometre edinmelisin.
Reglinin ilk gününden itibaren bir siklus boyu ölçümünü hergün aynı saatte yapıp bir yere not et.Yumurtlama gününden sonra vücut ısın yükselmeye devam ediyorsa ve regl olduğun ya da olacağın güne geldiğinde hala bir düşme yoksa hamilelik söz konusu olabilir.Ancak düşme varsa hamilelik yok demektir.
Tam manasıyla açıklama istemişsin ama vücut ısı düzeyleri kişiden kişiye değişir.Kimisi regl günü geldiğinde 36.9'la hamile kaldığını anlar kimi 36.5'le...Bu yüzden elinde bir aylık yukarıda yazdığım gibi ölçüm değerlerin olursa ve ay sonunda da hamile kalmazsan bir sonraki ay ateş ölçümüne devam ettiğinde kendi değerlerinle kıyaslayıp sağlıklı sonuçlar çıkarabilirsin!

canım cevabın ıcın tesekkur ederım oncelıkle galıba bıraz gec kaldım cunku hesaaplayıcılara gore 31 ıle 5 arası yumurtlamam gerekıyo gun asırı ılıskıye gırmeye calısıyorum bakalım kısmet

günaydın kızlarrr... opuyorumnanaktan bahtcım,nevkicim tüm arkadaşlar ben yine karmakarışıkım :uhm:

geçen pazar doktora gittim doktor hanıma anlattım şikayetlerimi. onun da kafası karıştı.geç döllenme olmuş olabileceğini söyledi o yüzden söktürücü vermiorum bebiş varsa kaybetmeyelim dedi ultrasonda bişi gözükmedi.

bu arada ben bi site buldum arkadaşlar bilenleriniz vardır belki. uzmanlariz.com burda farklı alanlarda doktorlar ücretsiz olarak her sorunuzu cevaplıyor.ücretsiz olarak üye olup istediğiniz alana girip hatta doktoru bile kendiniz seçip soru sorabiliyorsunuz. bir gün içinde doktorlar cevaplıyor.

ben şikayetlerimi o sitede bi doktora da yazdım.doktor hanımda cevap olarak hamile olma ihtimalim olduğunu bir hafta sonra tekrar test yapmamı gerekirse ultrasona girebileceğimi hormon testi yaptırabileceğimi söyledi gerekirse beni arayın bile demiş. :lepi:

buarada şunu da ekliyim doktora gittikten sonra olsaydı belki yine psikolojik diyecektim ama benim bi kaç gündür göğüslerim sızlıyo bugün dokunamıorum bile,kasıklarımdaki sızı arttı dün bacaklarım bile romatizmalı gibi ağrıodu..
allahım diyorum nolur bu sefer umutlarımı söndürme diyorum hep :Saruboceq: sizce hala umutlanayım mı??? yine bedenimin oyununa gelmiorumdur değil mi?
adet günün geçti mi canım?

kızlar belirtilerde afedersiniz ama kuyruk sokumu ağrısı var acaba???

Back