kızlar oncelıkle merhaba bana ates olcem yontemını bılen varsa anlatabılırmı deyenen varmı detaylı bı sekılde cevap verırsenız sevınırım
Canım!Öncelikle geçen defa sorduğun bal polen arı sütü karışımıyla ilgili bişeyler yazayım.Nasıl kullanılacaklarını nelere dikkat edeceğini yazmıştım ama birim söyleyememiştim.Senin için o arkadaşa sordum.Bal 850gr polen 100gr arı sütüde ne kadar alırsa ıyı dedi çünkü çok küçük şişelerde satılıyor malum.Bunların hepsini karıştır.
Sabah aksam birer kaşık!
Ateş ölçme yöntemine gelince;bildiğin gibi yumurtlama olduktan sonra vücut ısısı ilk önce hafifçe düşer,daha sonra progesteron hormonu salgısıyla birlikte birkaç dizyem (derecenin onda biri) yükselir.Bazal vücut ısısı ölçmeye uygun hassas bir termometre edinmelisin.
Reglinin ilk gününden itibaren bir siklus boyu ölçümünü hergün aynı saatte yapıp bir yere not et.Yumurtlama gününden sonra vücut ısın yükselmeye devam ediyorsa ve regl olduğun ya da olacağın güne geldiğinde hala bir düşme yoksa hamilelik söz konusu olabilir.Ancak düşme varsa hamilelik yok demektir.
Tam manasıyla açıklama istemişsin ama vücut ısı düzeyleri kişiden kişiye değişir.Kimisi regl günü geldiğinde 36.9'la hamile kaldığını anlar kimi 36.5'le...Bu yüzden elinde bir aylık yukarıda yazdığım gibi ölçüm değerlerin olursa ve ay sonunda da hamile kalmazsan bir sonraki ay ateş ölçümüne devam ettiğinde kendi değerlerinle kıyaslayıp sağlıklı sonuçlar çıkarabilirsin!