selam kizlar ben 2.tup bebek tedavimde hamile kaldim simdi 8 haftaligim 5 haftalikken ufak capli bi kanamam oldu doktor endol kao
psul verdi halen kullanmaya devam ediyorum aranizda kullanan oldumu ilacin prospektusunde gebelerde kullanilamaz yazziyor ikilemde kaldim
gunde 2 tane kullandim canim 1 aydirda kullaniyorum pazartesi gidicem doktora soyluycem ozaman sen kacinci haftalarda kullandin bu ilaci
selam kizlar ben 2.tup bebek tedavimde hamile kaldim simdi 8 haftaligim 5 haftalikken ufak capli bi kanamam oldu doktor endol kao
psul verdi halen kullanmaya devam ediyorum aranizda kullanan oldumu ilacin prospektusunde gebelerde kullanilamaz yazziyor ikilemde kaldim
ben önceki düşüklerimde kullandım kanama olduğunda kullanıyordum sadece kanama kesilincede kullanmıyordum yani her kanamada 2-3 tane anca kullanmıştım bu hamileliğimde çok şükür şimdiye kadar kanamam olmadı inşallah olmazda aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
geçmiş olsun cnm bende kullanmıştım fajat sadece kanamam olduğunda kullandırdı doktorum ve 12 saat arayla kullandım malesef kanamayı kesen bu ilaç bebeğimin suyunun azalmasına sebep oldu ve 21 jaftalıkken erken doğum yaptım kullandığın ilaç çok etkili fakat sürekli kullanılmaması gereken bir ilaç bunu doktorunla mutlaka görüş sen ne sıklıkla kullanıyorsun peki?
selam canım öncelikle geçmiş olsun sana birşey soracam, şu anda ben 21 haftalık hamileyim doktor bana erken doğum riskin var dedi, bebeğin suyunu azaltmak zorundayız o yüzden 10 gün günde 1 tane endol kullanacaksın dedi ama benim içim hiç rahat değil sen ne kadar süre kullanmıştın? korkuyorum çok azalırsa su diye((
selam canım öncelikle geçmiş olsun sana birşey soracam, şu anda ben 21 haftalık hamileyim doktor bana erken doğum riskin var dedi, bebeğin suyunu azaltmak zorundayız o yüzden 10 gün günde 1 tane endol kullanacaksın dedi ama benim içim hiç rahat değil sen ne kadar süre kullanmıştın? korkuyorum çok azalırsa su diye((
Arkadasim babada simdi su fazlaligi deniliyor erken doğum riskin için endol kulkandigin yaziyor sonucu merak ettim suyu azalttimi?
Ay canim darisi benim basima saglikli bir dogumla insallah amin.canim ama benim suyum fazlaymis.endolun azalttigini biliyorum ama srrklaj yapildiktan uç gün sonra kanama yasadigim için acaba ondan mi kanama oldu diyorum.endolu kadilma olursa haftada bir yap demişti kadilmam var deyince .bugün yapacagim inşallah iyi gelir amin.geçmiş olsun canım evet azalttı 10 gün endol kullandım, 38 haftalıkta doğum yaptım, suyum normaldi benim fazla değildi ama rahime az baskı olsun diye azaltmak istemişti doktorum, sağlıklı bir bebekdünyaya getirdim 3 aylık olu şimdisana da mı endol verdi doktorun?
Ay canim darisi benim basima saglikli bir dogumla insallah amin.canim ama benim suyum fazlaymis.endolun azalttigini biliyorum ama srrklaj yapildiktan uç gün sonra kanama yasadigim için acaba ondan mi kanama oldu diyorum.endolu kadilma olursa haftada bir yap demişti kadilmam var deyince .bugün yapacagim inşallah iyi gelir amin.
amin canım darısı başına inşallah sağlıklı kolay bi doğum yaparsın da kavuşursun bebeğine .. çok sıkıntılı günler yaşadım ben. rahim ağzı yetmezliği vardı sürekli yatarak geçirdim hamileliğimi. serklaj yapıldığına görumue sende de rahim ağzı yetmezliği var . ama moralini bozma canım en azından tedbirle önlemle geçecek şeyler. Allah dermansız dert vermesin. ilacın bi zararını görmedim ben. çok fazla ilaç kullandım kasılmalarım olmasın diye, erken doğum olmasın diye. günde neredeyse 10 ilaç kullanıyordum.hep korktum bu ilaçların bebeğime zararı olur mu diye ama olmadı çok şükür bana serklaj yapılmadı sadece doktorum sürekli yatacaksın dedi. ve ilaç ilaç ilaç..
Canim amin darisi bana insallah..rahim ağzı yetmezliği tedbiren serklaj yaptırdım bende canim.ilk bebegimi25 haftsda bir haftada hastanede yatsrak 26 da dogurdum.nedeni neydi anlasilmadi.simdi bu gebelikte setklaj oldu insallah miyadinda dogumum olur sağlıkla benim ve bekleyen herkes icin.amin,..bu arada erken dogum ihtimaline karsi sen hangi ilaclari aldın canim.ben magnezyum dekavit demir ilaci progestan ve haftada bir igne oluyorum.ek olarsk sen de neler vardi acaba.dua et benim icinde lutfen adim melek.
İnşallah canim inşallah saglikli doğum haberlerini de paylasabilirim seninle.ilaçlarda nidilat istiyorum vermiyorlar kasilmalarim benimde var ve magnezyum yetmiyor sanki.pazartesi bikezdaha sotleyecem bakalim.inşallah herşey yolunda olur amin.ederim tabi canım etmez miyim ben de geçirdim o zor günleri, benim ilaçlarımın adları;; progestan, magnorm (magnezyum ilacı), haftalık iğne ( sadece 3 hafta yaptır dedi doktorum adı prolutan mıydı neydi), elevit, folik asit, demir ilacı,endol, b12 iğnesi, marincap, fragmin ( kan sulandırı iğne günlük yapıyordum), ve nidilat. tam 11 tane oldubide tabi aralarda idrar yolu enfeksiyonu için antibiyotik tedavisi görüyordum onun stresini hiç sorma bana rahim ağzı yetmezliği tanısı konulduğunda 21 haftalık hamileydim ve başladım bu ilaçlara. ama magnorm ve nidilat gerçekten çok etkili ilaçlar. aksattığım zaman hissediyordum kasılmalarım oluyordu. Allah seni ve bebeğini korusun.. sormak istediğin şeyler olursa her zaman yardımcı olurum. inşallah sağlıklı doğum haberini de alırım ileride..
ederim tabi canım etmez miyim ben de geçirdim o zor günleri, benim ilaçlarımın adları;; progestan, magnorm (magnezyum ilacı), haftalık iğne ( sadece 3 hafta yaptır dedi doktorum adı prolutan mıydı neydi), elevit, folik asit, demir ilacı,endol, b12 iğnesi, marincap, fragmin ( kan sulandırı iğne günlük yapıyordum), ve nidilat. tam 11 tane oldubide tabi aralarda idrar yolu enfeksiyonu için antibiyotik tedavisi görüyordum onun stresini hiç sorma bana rahim ağzı yetmezliği tanısı konulduğunda 21 haftalık hamileydim ve başladım bu ilaçlara. ama magnorm ve nidilat gerçekten çok etkili ilaçlar. aksattığım zaman hissediyordum kasılmalarım oluyordu. Allah seni ve bebeğini korusun.. sormak istediğin şeyler olursa her zaman yardımcı olurum. inşallah sağlıklı doğum haberini de alırım ileride..
Burada magnezyumu günde bir aliyorum sen nasil aliyordun acaba.