Hamilelige Hazirlik

mutlucivciv

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2012
148
1
26
Afyon
Merhaba kizlar,

hayirlisiyla bi dahaki ay dogum kontrol haplarimi birakmayi düsünüyorum..

Aranizda hamile olanlar beni biraz aydinlatabilirmi?

En iyi ve saglikli sekilde hamilelige hazirlik icin ne yapmak gerekiyor?

Neler yemek /yememek gerekiyor?
Esimin dikkat etmesi gereken noktalar nelerdir?
vs..

Ne zamandır kullanıyorsun doğum kontrol hapını ? canım bende 2 yıla yakın kullandım mayıs aynda bıraktım hazirandan beri kullanmıyorum,geçen ay muayne olmak için bi doktora gittim herşey normal dedi,ama doğum kontrol hapları daha korumaya devam eder bıraktından 3 ay sonra kalırsın dedi bilgin olsun 3 veya 6 ay bekliyoruz bakalım birde folik asit başlanması gerekiyormuş 3 ay öncesinden ben başladım sende gidersen sanada verir doktor

Bildigim kadariyla hapi biraktiktan sonra yaklaşık olarak 2-3 ay sonra kadınlarda tekrar yumurtlama başlar. iki ay kadar hamile kalmaman gerekiyor,cünkü hapi kestikten hemen sonra hamile kalman, bebeğin sağlığını olumsuz yönde etkileyebilir.3 ay öncesinde folikasit kullanmaya baslasan iyi olur,birde doktor kontrolundan gecmen daha da iyi olur.Sigara iciyorsaniz eger birakmak hem sperm hemde yumurtanin kalitesini artirir.En önemlisi uygun günde iliski ile insaallah yavrunuza kavusursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…