- 21 Ekim 2014
- 6.805
- 5.036
-
- Konu Sahibi hedef 2016
Bu güzel bilgin için teşekkürler canım :) hayırlı olsun bebeğin, inşallah sağ selamet hayırlısı ile kucağına alırsın, hepimiz alırız .Kızlar,
Hamile baynların sgk ya göre çalışma süresi 7,5 saate inmiş doğru mudur?
Gebelik halinde normal çalışma durumunda ise günlük çalışma süresi olan 7,5 saatin üstünde kadınların çalıştırılmaları yasaktır. Yine gebelik süresi içinde de, çalışanlara gebelik süresi borunca periyodik sağlık kontrolleri için ücretli izin verilmesi zorunludur.
ben daha başlardayım şu an bir sıkıntım yok..Ama bu izin olayı benim için çok önemli..170 i arayacağım bende ..Ben hiç birşey yiyemiyorum normalde de çok yemek yiyen biri değilim..SAbahları meyve yiyorum oglen az birşeyler akşamda oyle
ayrıca bu yasa çıkalı baya oluyo. Yeni bi şey değil bu:))
ben hamile olunca öğrendim de şimdi ne zaman başlıyor yani 1.aydan uygulama başlar mı??
cm ben ilk haftada gittim direk söyledim valla:)))) Şirket doktoru vardı ona söyledim o da hemen ık ya söyledi hemen saatlerim düzeltildi. Sende gidip direk insan kaynaklarına eğer o departman yoksa müdürüne ve muhasebey söyle. Bir deeee mutlaka onlara hatırlatt çalışma saati 7,5 saati geçemez dimi diye. Ben öylememe rağmen bana 8,30-18 mesai yazmışlardı. Ben ilk hafta sesimi çıkarmadım hadi dedim daha çok yeni hamileliğim ama sonradan kendi kendime neden kendime ve bebeğime eziyet edicem boşuna dedim. Dittim birim müdürüne bana neden bu kadar saat yazıyosunuz dedim. Onlar da sanki ilk defa duymuşlar gibi (ki daha önceki hamilelerde az çalıştılar) hemen düzelttiler. Bu nedenle cnm asla kendini çalıştığın yere ezdirme. Kimse babasının işinde çalışmıyo dimi ama
doğru cnm mesela ben 1 aydır erken çıkıp geç geliyorum..Kızlar,
Hamile baynların sgk ya göre çalışma süresi 7,5 saate inmiş doğru mudur?
Gebelik halinde normal çalışma durumunda ise günlük çalışma süresi olan 7,5 saatin üstünde kadınların çalıştırılmaları yasaktır. Yine gebelik süresi içinde de, çalışanlara gebelik süresi borunca periyodik sağlık kontrolleri için ücretli izin verilmesi zorunludur.
Bizim şirkette neden böyle bir uygulama yok
ya işte şirkete göre değil her yer yapması gerekiyor gidip söyleyeceğiz.Uyanık işveren
Evet dediğiniz gibi yasaların uygulanabilirliği işverenin çıkarları doğrultusunda. 08:30 - 18:30 çalışıyorum bu yazıyı görmesem böyle bir yasa ve uygulama olduğundan haberim olmazdı. Gerçi oldu da noldu ne değişir ki her şeye uyduracak bir kılıfları muhakkak var
Şirketle konuşmak mesele değil iş yerim evime uzak ve servis ile gidip geliyorum. Erken çıkmak yada geç gelmek gerekse bile servis saatinden önce evde olmam zor :) Yani servis evin önünden geçerken ben otobüslerde sefil olmuş bir şekilde eve yeni girmiş olacağım.