- 30 Nisan 2015
- 56
- 46
-
- Konu Sahibi hedef 2016
Kızlar,
Hamile baynların sgk ya göre çalışma süresi 7,5 saate inmiş doğru mudur?
Gebelik halinde normal çalışma durumunda ise günlük çalışma süresi olan 7,5 saatin üstünde kadınların çalıştırılmaları yasaktır. Yine gebelik süresi içinde de, çalışanlara gebelik süresi borunca periyodik sağlık kontrolleri için ücretli izin verilmesi zorunludur.
Aa hamile isen isten cıkartamalar canım ise iade yada tazminat davası acabilirsinSoyledikte noldu birak 7,5 saati daha ertesi gun isten cikardilar 6 ayim dolmadi die
Calisma bakanligini aradim 6 ayim dolmadigi icin cikartabilirmisAa hamile isen isten cıkartamalar canım ise iade yada tazminat davası acabilirsin
aLLAH YARDIMCIN OLSUN.ŞARTLARIN ÇOK ZORMUŞ YAAAsabah 9bucukta işte oluyorum akşam 7de çıkıyorum
eve vardığımda saat 9bucuk falan oluyo
7değilde 6bucukta çıkıcam desem kıyamet kopar
ahhh 32. hafta çabuk gellll
tabi belgelemek zorunda kalıyorlar demek ki.tamamen iyi niyetbende doktora gittiğimde doktordan kağıt getirmezsem iznimden ya da ücretimden düşüyolar. böyle bi hakları yok mu yani bana insan kaynakları departmanı düşmek ya da düşmemek işverenin insiyatifinde demişti
sgklı çalışıyorsan nerde çalıştığının önemi yok cnm her kurumda geçerli bu yasa..bu bahsettiğiniz yasa sadece kamu kurulusları ve büyük şirketler için mi gecerli acaba ben pastane tarzı küçük bi dükkanda çalıyorum 12 saat o açıdan sordum
BENDE SAĞLIKÇIYIM SANIRIM BİZİDE KAPSAMIYOR 7,5 SAAT OLAYI NORMALDE 8-17 ÇALIŞIYORUM ADALETSİZ DÜNYA"Hamile kadın, hamile olduğunu öğrendigi andan itibaren gece vardiyasinda çalıştırılamaz . " şeklinde bir ibare de var. Ancak ben sağlık bakanlığı personeliyim ve sevgili bakanlığımiz bir genelge yayınlayarak bu kanunun sağlık hizmeti veren kurumları kapsamadigini bildirdiyani nerede ne yazdığı çok önemli değil. Gel paşa paşa 24. Hafta kadar nöbeti tut diyor...
O zaman haftada 1 gün işe gitme. Bem cumaları calısmıyorum mesela..Şirketle konuşmak mesele değil iş yerim evime uzak ve servis ile gidip geliyorum. Erken çıkmak yada geç gelmek gerekse bile servis saatinden önce evde olmam zor :) Yani servis evin önünden geçerken ben otobüslerde sefil olmuş bir şekilde eve yeni girmiş olacağım.
istanbulunst: 40487819 .!.:siz kaç saat çalışıyorsunuz??