- 20 Ocak 2015
- 1.171
- 895
-
- Konu Sahibi hedef 2016
Kızlar,
Hamile baynların sgk ya göre çalışma süresi 7,5 saate inmiş doğru mudur?
Gebelik halinde normal çalışma durumunda ise günlük çalışma süresi olan 7,5 saatin üstünde kadınların çalıştırılmaları yasaktır. Yine gebelik süresi içinde de, çalışanlara gebelik süresi borunca periyodik sağlık kontrolleri için ücretli izin verilmesi zorunludur.
canım ya o senin yasal hakkın söyle bence kendini yıpratma çalışma saatlerin çok uzun özel sektör niye böyle acımasız anlamıyorum ben kamudayken bile zorlanıyorum inan bir an önce günler geçsin ayrılıyım istiyorum Rabbim yardımcımız olsunBende sabah 8 30 akşam 8 çalışıyorm. Isverene söylesem kesinlikle kabul etmez bi yolunu bulur kilifina uydurur. Adam à doğumdan sonra 6 ay ücretsiz izin hakkım olduğunu söyledim o işverene bağlı dedi. araştırdım sgk yi aradım bana bu izni vermek zorundaymis. Son aylarda yine söylicem ve bu iznimi kullancam. Isverenim çok bencil özel sektör çok acımasız ki ben bide kargo firmasında çalışıyorum. TÜM şube lerde tabelalar da çalışma saatleri 8'30 18'30 ama bizim sektörde kimse mesai bile almadan 12 saat çalışıyo.
Canım çok ta ters gidersem parami verir yollarımızı ayıralım der. Açıkçası şu durumda ses çıkartamiyorum. Eşimin de işi sıkıntılı kasımda işten çıkarma varmış. Anliycagin biraz sıkıntıli. Çalışmayı çok seven biriyim ben ama keşke hamilelikte çalışmama imkanım olabilse diyorum. Mide bulantılari halsizlikler çok zor geçiyorcanım ya o senin yasal hakkın söyle bence kendini yıpratma çalışma saatlerin çok uzun özel sektör niye böyle acımasız anlamıyorum ben kamudayken bile zorlanıyorum inan bir an önce günler geçsin ayrılıyım istiyorum Rabbim yardımcımız olsun
canım Allah yardımcın olsun çalışmak çok zor gerçekten hamileyken benim de ilk 4 ay çok zor geçti şuan yeni yeni iyiyim ama ağırlaşıyorum giderek 23 haftalık oldum bakalım ne zamana kadar gidebilirim bilmiyorum ankarada yaşıyorum her gün bir saat gel bir saat git uyku da beni çok bunaltıyor bakalım hayırlısı inşallah sağlıklı bebeklerimiz olurCanım çok ta ters gidersem parami verir yollarımızı ayıralım der. Açıkçası şu durumda ses çıkartamiyorum. Eşimin de işi sıkıntılı kasımda işten çıkarma varmış. Anliycagin biraz sıkıntıli. Çalışmayı çok seven biriyim ben ama keşke hamilelikte çalışmama imkanım olabilse diyorum. Mide bulantılari halsizlikler çok zor geçiyor
Valla tatlim 170 muhasebecime 45 saate gore yani 6 gun calisanlara bu olanagi sunuyor 4 gun yada 5 gun calisiyorsan zaten 45 saati tamamlamadigin icin kapsama disi kaliyormussun..doğrudur. İş güvenlik kursuna gidiyorum ve bu bilgileri derste gördüm. 7,5 saat max çalışma süresidir.
2 saat olduguna inanan kurumlar utansin.. boyle birsey yok yaaben 10 saat calısıyorum ama 2 saat ögle arası gösteriliyor. (tabiki 1 saat yapıyoruz ögle arasını) yani 8 saat calısıyor gözüküyorum. söylesem yarım saat erken cıkartırlar mı ki? (hic sanmıyorum!!!)
canım ilk aylar çok uyku olur normal ben de öyleydim çalışırken hamilelik zor ama zamanla alışırsınkızlar çalışrken hamilelik nasıl gidiyor ben pzartesi öğrendim ve uykudan kafam kalkmıyo 5 gündür zor geliyorum. yarın akşama kadar uyucam akşamları 9.30 da uyuyorum resmen
evet cnm yaaa zor olcak sanırımcanım ilk aylar çok uyku olur normal ben de öyleydim çalışırken hamilelik zor ama zamanla alışırsın
canım aynen onlar için her şeye değer annelik çok güzel bir duygu bebek büyüsün daha güzel olur her şey benim 24 haftalık oldu çok şükür bebeği görünce her şeyi unutuyorsun :)evet cnm yaaa zor olcak sanırımama olsun bebeğim sağlıklı olsunda ben her zorluğa razıyım:)
ayy cnm ne güzel inşallah bende görürüm :)canım aynen onlar için her şeye değer annelik çok güzel bir duygu bebek büyüsün daha güzel olur her şey benim 24 haftalık oldu çok şükür bebeği görünce her şeyi unutuyorsun :)
görürsün canım merak etme günler çabuk geçiyor sağlıkla doğar inşallah bebekler ama çalışırken ilk aylar çok dikkat et kendine çok zorlanırsan rapor alma durumun varsa al dinlen özellikle ilk 3 ay çok önemliayy cnm ne güzel inşallah bende görürüm :)
cnm muhasebe memuruyum hiç yoğun deil işim sakin rahat :) ama ben adım atmya korkuyorum şahsen :)görürsün canım merak etme günler çabuk geçiyor sağlıkla doğar inşallah bebekler ama çalışırken ilk aylar çok dikkat et kendine çok zorlanırsan rapor alma durumun varsa al dinlen özellikle ilk 3 ay çok önemli
canım dikkat et kendine ama çok da pimpirikli davranma onlar Rabbime emanet güvendeler merak etme:)cnm muhasebe memuruyum hiç yoğun deil işim sakin rahat :) ama ben adım atmya korkuyorum şahsen :)
cnm hep okuyorum dua ediyorum Rabbim sevindirip üzme dye ama hayırlıysa olsun dye dua ettim hep ve oldu şimdi hayırlıysa doğsun inşallah :)canım dikkat et kendine ama çok da pimpirikli davranma onlar Rabbime emanet güvendeler merak etme:)
inşallah canım Rabbim gönlüne göre versin:)cnm hep okuyorum dua ediyorum Rabbim sevindirip üzme dye ama hayırlıysa olsun dye dua ettim hep ve oldu şimdi hayırlıysa doğsun inşallah :)