hamilelerin çalışma süresi BUNU BİLİYOR MUYDUNUZ? HAMİLE BAYAN 7,5 SAATTEN FAZLA ÇALIŞTIRILAMAZ!!

Kızlar,

Hamile baynların sgk ya göre çalışma süresi 7,5 saate inmiş doğru mudur?

Gebelik halinde normal çalışma durumunda ise günlük çalışma süresi olan 7,5 saatin üstünde kadınların çalıştırılmaları yasaktır. Yine gebelik süresi içinde de, çalışanlara gebelik süresi borunca periyodik sağlık kontrolleri için ücretli izin verilmesi zorunludur.

ya 7.5 saat çok değil mi? biz zaten normalde 8 saat çalışıyoruz.Önceden nasıldı ki? Çok da güzel bir avantaj sayılmaz bence.

ben 10 saat calısıyorum ama 2 saat ögle arası gösteriliyor. (tabiki 1 saat yapıyoruz ögle arasını) yani 8 saat calısıyor gözüküyorum. söylesem yarım saat erken cıkartırlar mı ki? (hic sanmıyorum!!!)

sabah 9bucukta işte oluyorum akşam 7de çıkıyorum
eve vardığımda saat 9bucuk falan oluyo
7değilde 6bucukta çıkıcam desem kıyamet kopar
ahhh 32. hafta çabuk gellll :KK1:

bende doktora gittiğimde doktordan kağıt getirmezsem iznimden ya da ücretimden düşüyolar. böyle bi hakları yok mu yani bana insan kaynakları departmanı düşmek ya da düşmemek işverenin insiyatifinde demişti

"Hamile kadın, hamile olduğunu öğrendigi andan itibaren gece vardiyasinda çalıştırılamaz . " şeklinde bir ibare de var. Ancak ben sağlık bakanlığı personeliyim ve sevgili bakanlığımiz bir genelge yayınlayarak bu kanunun sağlık hizmeti veren kurumları kapsamadigini bildirdi :KK62: yani nerede ne yazdığı çok önemli değil. Gel paşa paşa 24. Hafta kadar nöbeti tut diyor...

Bende 10 saat calisiyodum. Butun sorumlulukda bende idi. Bide boya yaptirdilar kokusu cikmadan ben ayrildim en sonunda. Dusunmezler onlar insan biz degiliz.

arkadaşlar merhaba hamileyken çalışmak çok zormuş gerçekten ben de çalışıyorum ben kamudayım ama ona rağmen kimse anlamıyor seni aynı performansla çalışmanı bekliyorlar idare eden yok özel daha kötüdür Rabbim yardım etsin hepimize gerçekten zor çalışmak

bu bahsettiğiniz yasa sadece kamu kurulusları ve büyük şirketler için mi gecerli acaba ben pastane tarzı küçük bi dükkanda çalıyorum 12 saat o açıdan sordum

bu bahsettiğiniz yasa sadece kamu kurulusları ve büyük şirketler için mi gecerli acaba ben pastane tarzı küçük bi dükkanda çalıyorum 12 saat o açıdan sordum
sgklı çalışıyorsan nerde çalıştığının önemi yok cnm her kurumda geçerli bu yasa..

bende kamu kuruluşunda taşeron firmaya bağlı olarak çalışıyorum, benden hemen önceki arkadaşlar seslerini çıkardılar, peşlerine düştüler de anca saat 4 de çıkabiliyoruz şu anda. hakkımı helal etmiyorum. hiçbir şekildi. 08:00-17:00 normalde, hep nöbet tuttum , gece gündüz , h sonu 24 saat .. kan odağım var dr um nöbet tutamaz diye bir rapor verdi, nöbetlerden, vardiyadan kurtuldum çok şükür

"Hamile kadın, hamile olduğunu öğrendigi andan itibaren gece vardiyasinda çalıştırılamaz . " şeklinde bir ibare de var. Ancak ben sağlık bakanlığı personeliyim ve sevgili bakanlığımiz bir genelge yayınlayarak bu kanunun sağlık hizmeti veren kurumları kapsamadigini bildirdi :KK62: yani nerede ne yazdığı çok önemli değil. Gel paşa paşa 24. Hafta kadar nöbeti tut diyor...
BENDE SAĞLIKÇIYIM SANIRIM BİZİDE KAPSAMIYOR 7,5 SAAT OLAYI NORMALDE 8-17 ÇALIŞIYORUM ADALETSİZ DÜNYA

Ben de özel firmada çalışıyorum. Normalde işe başlama saatimiz 9 ama ben 9.30 ya da 10 gibi ancak gelebiliyorum ofise :) Patron pek bir şey söylemiyor. Saat 6 da paydos ediyoruz. Bütün gün oturarak çalışıyorum zaten. 1 saat için söylemeyeyim diyorum :)

Şirketle konuşmak mesele değil iş yerim evime uzak ve servis ile gidip geliyorum. Erken çıkmak yada geç gelmek gerekse bile servis saatinden önce evde olmam zor :) Yani servis evin önünden geçerken ben otobüslerde sefil olmuş bir şekilde eve yeni girmiş olacağım.
O zaman haftada 1 gün işe gitme. Bem cumaları calısmıyorum mesela..

X