Okuyunca tebessüm ettim ister istemez :) O kadar enteresan oldu ki bizimki.. ilk 5-6 ay vajinismusla uğraştık, ben korktuğum için eşim de hiç üstüme gelmedi, 1 ay denemediğimiz oldu. İlk ilişki tarihi 1 aralıktı ve doktora göre o gün hamile kalmışım şimdi 3 aylık hamileyim. Hatta ultrasona göre 1 aralıktan bu güne 1 hafta 1 gün fazla ama imkansız. Neyse.. Kadınlar kulübünde hamile kalmak isteyipte soğan kürü yapanlar filan gibi bi başlık okudum, kendimi bildim bileli sabah kahvaltısında taze soğan yerim ben faydası olmuş olabilir diye düşündüm. çünkü ben annemin ilk çocuğuyum ve 9 sene sonra hormon tedavisiyle olmuşum, teyzem de öyle 6 sene sonra tüp bebekle hamile kaldı ki aynı hormon bozuklukları bende de vardı. son bir iki senedir adet düzenim vardı. ama vücudun belli yerlerinde olan tüylenmeden hormonal bir bozukluğum olduğu belliydi. hamile olduğumu da çok geç öğrendim, dediğim gibi adet olmamaktan şüphelenmedim zaten düzensizdi, bulantı, baş dönmesi vs yaşamadım hiç kusmadım, kilomda aman aman değşme olmadı filan.. tabi çok iyi bişey bunlar ve benim bunları bağladığım tek şey beslenme. bünyem kuvvetli, doktorlar der ya onu bunu ye şunu iç vs diye ek vitaminler demir hapları filan bunları da yapmadım hiç. Tahlillerde de her şey normal maşallah.. dediğim gibi kişinin bünyesi yanında iyi bir hamilelikte en çok beslenmenin önemli olduğunu düşünüyorum ben ama malesef günümüzde çoğu insanda bir beslenme problemi var, insanlar ne yiyeceklerini neyin doğru olduğunu bile bilmiyorlar ben şanslıyım o açıdan çocukluktan beri maşallahım varmış..