• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamile olup sigara icenler

Shakespearinlove

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2019
175
221
103
35
merhabalar. ben sigara iciyorum nerdeyse 6 7 senedir. hamilelik de hic beklemedigim bir ay geldigi icin sigarayi birakmaya programlamayadim kendimi. 4 gundur biliyo olmama ragmen azaltilmis bir sekilde icmeye devam ediyorum. hic oyle soylenildigi gibi tiksinme flan yok. elektornige mi gecsem dha mi az zararlidir. bu durumda olanlar nasil biraktiniz. 4 haftaligim bu arada

merhabalar. ben sigara iciyorum nerdeyse 6 7 senedir. hamilelik de hic beklemedigim bir ay geldigi icin sigarayi birakmaya programlamayadim kendimi. 4 gundur biliyo olmama ragmen azaltilmis bir sekilde icmeye devam ediyorum. hic oyle soylenildigi gibi tiksinme flan yok. elektornige mi gecsem dha mi az zararlidir. bu durumda olanlar nasil biraktiniz. 4 haftaligim bu arada
Ben bebek istediğim için biraktim. Özellikle sabah uyanınca arıyorum ama senin gibi uzun zamandır icmiyordum.

1 aylık. Hmmm... allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin. Ancak sigaranın her türlüsü zararlı. Onu da geçtim, bir anda zaten istesen de bırakamazsın. Bebek (anne karnında da olsa) bunu isteyecektir. Sıklaşmamasına özen göstermelisin.

Bir tanıdığım vardı ardı ardına sigara içerdi, çocuk resmen bağımlı olarak dünyaya geldi. Doktorlar kadına çocuğun yanında sigara içip dumanını ona üflemesini söylediler. Öyle öyle azalttılar. Dua et de o duruma gelmeyesin.

Elektroniğe geçme derim. Kendine seçenek aramak gibi oluyor bu.
Alternatifler aramaktansa kestirip atmaya odaklan.
Benim planlıydı. Ocak ayında sigarayı bıraktım,denemelere sonra başladık. Şimdi şükür hamileyim.
İnan isteyince,insanın böyle de güzel sebebi olunca, zor olmuyor. Yapabilirsin :)

Ben de aynı şeyi düşünüyordum. Bırakamam diyordum ama işte oyle6bi programlı ki vücudumuz bebek.kendini korumaya alıyor. 5 ya da 6 ydi sanırım birgün aniden bir tiksindim aman Allahım korkunç. Hatta eşim içiyor ve ilk 1 ay kokuya hiç tahammül edemedigimden yikanip girdi yatağa.kokusuna bile tahammül edemiyorum. Allahtan artık eşimin banyo yapmasına gerek kalmayacak kadar tahammul edebiliyorum

1 ay ictim bir de son 2 ay cocugum astim dogdu sigaradan midir bilmem ama yine de bitirmeliisin

ya keske benim de boyle olsa
Ben de aynı şeyi düşünüyordum. Bırakamam diyordum ama işte oyle6bi programlı ki vücudumuz bebek.kendini korumaya alıyor. 5 ya da 6 ydi sanırım birgün aniden bir tiksindim aman Allahım korkunç. Hatta eşim içiyor ve ilk 1 ay kokuya hiç tahammül edemedigimden yikanip girdi yatağa.kokusuna bile tahammül edemiyorum. Allahtan artık eşimin banyo yapmasına gerek kalmayacak kadar tahammul edebiliyorum

Elektroniğe geçme derim. Kendine seçenek aramak gibi oluyor bu.
Alternatifler aramaktansa kestirip atmaya odaklan.
Benim planlıydı. Ocak ayında sigarayı bıraktım,denemelere sonra başladık. Şimdi şükür hamileyim.
İnan isteyince,insanın böyle de güzel sebebi olunca, zor olmuyor. Yapabilirsin :)
ben de oldukca azaltmistum aubatta baslayinca ama nasip olmadi. sinra denemelerden vazgecip diyete baslayip sigaraya basladim oldu

ben de oldukca azaltmistum aubatta baslayinca ama nasip olmadi. sinra denemelerden vazgecip diyete baslayip sigaraya basladim oldu
Bırakırsın kendini suçlama,çaresiz de hissetme. Pozitif ol.
Mecburmuşsun gibi yaklaşırsan istemye devam edersin.
İsteyerek bırak. Şimdi hazır değilsen kendine biraz zaman tanı. Ama iki sigara arasında en az 5 saat bırak. Günde 3-4 ü aşma. Yakın zamanda da insallah tamamen kesersin

Bırakırsın kendini suçlama,çaresiz de hissetme. Pozitif ol.
Mecburmuşsun gibi yaklaşırsan istemye devam edersin.
İsteyerek bırak. Şimdi hazır değilsen kendine biraz zaman tanı. Ama iki sigara arasında en az 5 saat bırak. Günde 3-4 ü aşma. Yakın zamanda da insallah tamamen kesersin
cok tesekkur ederim bu pozitif yorumunuz icin. yuzumu guldurdunuz

Merhaba canım. Ben gebeliğimi annemin yanında, memlekette öğrenmiştim, dolayısıyla oradaki random bir doktora gitmiştim ama şansıma inanılmaz bilgili ve şeker bir doktor çıkmıştı karşıma. Sigara konusunda da aynen şöyle söylemişti ‘Önemli olan hamileliğinden önce bırakmaktı.’ dedi, çünkü döllenme olduğu zaman ben bilmeden fosur fosur içiyordum. Aslında bebek de alışıktı. ‘Bırakmayı hedefle, asla savunmuyorum ama eğer azaltabilirsen de azalt, günde 3 tane iç keyifle iç’ dedi. Ben de günde 5i geçmeden 8.haftaya kadar içtim. Sonra bir gün büyükler laf eder diye içmeye çekindim, o gün bugündür içmiyorum. 1 ay oldu Allaha şükür :) Eğer bırakmana yardımcı olacaksa sana bir araştırmadan bahsedeyim: Almanya’da sigara içen anneler üzerinde bir araştırma yapılmış. Anneler ultrasondayken sigara içmeleri istenmiş ve bu esnada bebeklerin kalp atışları dinletilmiş. Anneler sigara içtiği anda bebeklerin kalp atışı inanılmaz derecede hızlanıyormuş 😞😞😞 ve çoğu anne bu araştırmadan sonra sigarayı bırakmış.
Bu arada ben de 4 senedir sigara içiyordum ve içmeyi de baya seviyordum. Ama valla şimdi canım hiç istemiyor, çok şükür :)

Back