Gebeliğe Hazırlık Hamile olup da çalışabilen var mi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Pelinimben

Guru
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2012
6.055
7.340
398
Merhaba hanımlar 3 yillik evliyim eşim asiri derece de çocuk istiyor bende istiyorum ama biraz maddi olarak toparlanmak istedim yaza doğru gebelik planim var bana kalsa sonbahar gibi düşünüyorum tabi hemen olur mu bilmiyoruz.Eşim e kalsa calisma çık işten diyor .Özel sektörde çalışıyorum sabah 8 aksam 6 cikis yolum çok uzak 3.5 saatim yollarda gidiyor sabah akşam bir kaç araç kullanıyorum işe giderken.Ama hamileyken de çalışmak istiyorum. Cevremde ki hamile kadinlari görüyorum el bebek gül bebek naz mi gerçekten zor mu bilmiyorum yasamadigim bir duygu .Hamile olup yollarda rahatça gidip gelebilen var mi akşam eve gelince yemek temizlik ütü vs de oluyor eşim çok yardım ediyor şuan bile o donemde daha dikkatli olur ama bilmiyorum kafam karisik migde bulantisi ayak da gidip gelmek dayanabilinecek bir şey mi .Tecrübeli güçlü kadınlar dan okumak istiyorum

Hamilelik olacak mi ? Olursa hafif mi ağır mi geçireceksiniz ? bunlar hep muallak. Çoğu kişi 37. Haftaya kadar bile çalışıyor. Yani o günler bir gelsin duruma göre karar vermeniz aha sağlıklı.

Daha hamile değilim ama planim var ama korkuyorum tedirginim .güçlü bir yapim var o surecde yine aynisi olur muyum bilmiyorum

Ben de yasamadim ancak şöyle düşünüyorum bu sizin vucut direncinize bakar düşük tehlikeniz olursa sorunlu bi hamilelik yasarsaniz yatip dinlenmeniz gerekebilir .Ama cevremde dogumuna 2 hafta kalana kadar yogun tempoda calisan çok kisi gördüm ha bu insanlarin riski olsa elbet calisamazlardi bence cocuk planinizi ertelemeyin nolursa olsun .çünkü ha deyince olmayabilir. Ben kimyasal gebelik yasadim 1 hafta once kendimi.toparlayip tum tetkiklerimi yaptirip tekrar dusunuyorum

Haklısınız o da allahdan artik kimisi çok dirençli kimisi yerinden kalkamiyor
Kafam karisik içim gidiyp çocuk için ama sanki kışa doğru düşünsem daha iyi olur gibi
Ben de yasamadim ancak şöyle düşünüyorum bu sizin vucut direncinize bakar düşük tehlikeniz olursa sorunlu bi hamilelik yasarsaniz yatip dinlenmeniz gerekebilir .Ama cevremde dogumuna 2 hafta kalana kadar yogun tempoda calisan çok kisi gördüm ha bu insanlarin riski olsa elbet calisamazlardi bence cocuk planinizi ertelemeyin nolursa olsun .çünkü ha deyince olmayabilir. Ben kimyasal gebelik yasadim 1 hafta once kendimi.toparlayip tum tetkiklerimi yaptirip tekrar dusunuyorum

Haklısınız o da allahdan artik kimisi çok dirençli kimisi yerinden kalkamiyor
Kafam karisik içim gidiyp çocuk için ama sanki kışa doğru düşünsem daha iyi olur gibi
Bazen hayat planladigimiz gibi gitmeyebilir mesela ben 1 yil bebek istemedim simdi istiyorum ama kimyasal yasadim endiseliyim tekrar hamile kalinca yine düşük yaparsam diye :(

Çevremde o kadar çok kişi var ki planlayip da sonu hüsranla biten işten cikip rahat hamilelik geçirmek için çocuğu ölen düşen. O yüzden eşimin dediği gibi olacak o temmuz da artik korunmaya birakalim diyor öyle yapicam bende
Bazen hayat planladigimiz gibi gitmeyebilir mesela ben 1 yil bebek istemedim simdi istiyorum ama kimyasal yasadim endiseliyim tekrar hamile kalinca yine düşük yaparsam diye :KK43:

Back