Gebeliğe Hazırlık Hamile olma ihtimali

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Ruhumodun

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2019
8
6
1
33
Arkadaşlar merhabalar. Geçen ay başıma bir sıkıntı geldi. Erkek arkadaşımla prezervatif kullanarak korunuyoruz. Fakat geçen ay ilişki sırasında yırtılma olduğunu fark ettik. İlişki reglim bittikten 3 gün sonra olmuştu. Fark ettiğimiz zaman yaklaşık 4 saat sonra hemen ella kullandım. Fakat ister istemez içimde bir kuşku oluştu. Bu ayki regl tarihim 11'inde olacaktı fakat ben kafam rahat etsin diye dün hamilelik testi yaptım. İlk yaptığım test ucuz bir testti. Baktığım zaman silik bir ikinci çizgi gördüm. Bunun üzerine yeniden test aldım. Days comfort isimli bir testti. Bunu yaptığım zaman ise negatif çıktı. Diğer çizgi hiç oluşmadı. Regl belirtilerim var; göğüs ağrısı gibi ama hala olmadım. Hamile olma ihtimalim çok düşük biliyorum ama yine de kafamda soru işaretleri oluştu. Tüm tedbirlere rağmen hamile kaldıysam benim için büyük bir sürpriz olacak.

Bebek sahibi olmak düşündüğüm bir şey değil. Eğer hamile kaldıysam kürtaj olmak zorunda kalacağım. Yüksek lisans eğitimim için şimdilik küçük bir şehirde bulunuyorum. Önümüzdeki ay bir nedenle il dışına çıkacağım. Bu esnada hamileliğin 7. haftası olacak. Burada kan testi yaptırmam pek mümkün değil bu yüzden hamilelik testleri kullanıyorum. Fakat testler ciddi anlamda kafamı karıştırdı. Biliyorum çoğu kadın anne olmak uğraşıyor ama ben henüz buna hazır değilim. Bu konuda deneyimi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim:)

Silik 2. Çizgi genellikle gebelik belirtisi oluyor. Regl günü test yaparsan daha iyi olur. Ama imkanin varsa sağlık ocağından kan testi yaptir.

Her maydanozu yeyin, sonra ben hamile kalmak istemiyorum, kürtaj olmak zorunda olacağım vs.

Eşin değil, bişeyin değil, 5 dakikalık bir zevk için kendinizi bu hale sokmak ... neyse. Beni ilgilendirmez.

Ufak bir senaryo:

- sonuç : pozitif.
- sevgiline hamile olduğu söylersin, adam geri adım atar
- doktor arayışına girersin
- doğmamış çocuğun günahına girersin
- aldırdıktan sonra bişey olmamış gibi hayatını devam sürdürürsün.
- ve sonra tekrar ilişki..
- tekrar pozitif..
- tekrar aynı yola başvurulur.

Olsun, alışıldı nasılsa.

Allah ıslah etsin.

Bence hamile degilsin canim
Ucuz cikan teste sonradan cikiyo silik cizgi
Ama days comfort erken gebelik yaptiginda cikmiyor olsaydi ondada silik cikardi cnm

Güzel kardeşim kendini neden sıkıntıya sokuyorsun yazık değilmi bir ailen var, yüksek lisans yapan bir kişi muhtemelen 24-25 yaşlarındasın ne gereği var güzel yıllarını bu konularla heba ediyorsun..
Er geç öleceğiz ve hesaba çekileceğiz..Evlenmeden önce bizler de gezdik ama dozu kaçırmayın ruhunuzu yaralarsınız , insan en çok kendine yapar ne yaparsa.

Acaba sonuç ne oldu konu sahibi ?

İlk olarak buraya eleştiri almak için yazmadım. Zaten korunduğumu ve bir hata olduğunu söyledim. Eğer korunmadan bir şeyler yaşıyor olsaydım o zaman suçlu olurdum ve eğer ahlaksız olduğum düşünülüryorsa bu benim problemim oluyor. Erkek arkadaşımın bu durumdan asla haberi olmadı ve olmayacak da. Söylersem bebeğin doğmasını ister ve ben buna asla hazır değilim.

Sonuç hala regl olmadım ve birkaç gün daha olmazsam yeniden test yapacağım. Bu durum başıma geldiyse sorumluluğunu almak zorundayım.

Son düzenleme:
Eleştiren arkadaslara anlam veremiyorum. Herkesin günahı sevabı kendine. Dini bu kadar onemsiyorsak hoşgörünün de dinde ne kadar önemli olduğunu unutmayın. Yüksek lisans yapacak kişi belirli yasa gelmiş insandır zaten doğrusunu yanlışını biliyordur. Neyse. Yumurtlama dönemin olmadığı için ve hap kullandığın icin büyük ihtimal değilsindir. Reglin stresten gecikmiş olabilir. Ama tıpta kesin diye bir şey yoktur sürtünmeden bile hamile kalan var :) iyi akşamlar. Sevgi dolu ,güzel geceler.

Teşekkür ederim söyledikleriniz için ama reglim hiç gecikme yapmazdı. Stres ya da mevsimsel dönüş mü bilmiyorum ama ben kendimi her türlü şeye hazırlıyorum. Önümüzdeki hafta yeniden test yapacağım. Çok dikkat etmeme rağmen garip bir durumun içinde kaldım. Fakat bu çocuk istediğim birşey değil. Emin olduğum tek sey bu.

Daha öncede yazdım buraya eleştiri almak için gelmedim. Umarım isteyen herkesin de olur dedim. Bu kadar çok istiyorsanız elimde olsa memnuniyetle size verirdim hamile olma ihtimalini. Burada aslında birşey derdim ama üzülen sizler olursunuz bu yüzden susma hakkımı kullanacağım. Bu benim kararım ve kimseyi ilgilendirmez. Ahlak bekçiliğini başka başlıklar altında yapın.

Merhaba ella gecikme yapabilir ancak tedbiri elden bırakmayın. Ve ciddi bir korunma yöntemi seçiniz sağlığınız için. 7 haftalık gebelik idrar testinde çıkar. Gebelik yok ise elladan dolayı döngünüz bozulmuş olabilir. Saygılar

Hamile değilsinizdir boşuna evham yapmayın, ella güçlü bir ilaç muhtemelen adet döngünüzü düzensizleştirmiş olabilir.

Aa bi de evleneceği kişiye bunları söylemeyip ortaya çıkınca intihar edicem eşim beni öldğrecek tipleri de mevcut

Cevaplar için tekrar teşekkür ederim. Önümüzdeki hafta her ihtimal için hem kan testi vereceğim hem de yeniden test yapacağım. Eğer başıma geldiyse de bunu halledeceğim.

Dalga geçen arkadaşlara gelince, yaşım 27 kendi kariyerini yapan bir insanım. Bugüne kadar kimseden birşey saklamadim. Günün birinde evlenecek olursam da yaşadığım her şeyi o insanla paylaşırım. Kimseden bir korkum yok. Beni bacak arasından akacak kan yüzünden istemeyecek bir adamı zaten ben yanıma yaklaştırmam ve en ufak bir imada kapıyı açıp bizzat ben hayatımdan def ederim. Kimseye muhtaç değilim, kimseye ihtiyacım yok ve evlenmek gibi de bir derdim de yok. Üzgünüm ama bütün kadınlar sizin sandığınız kadar pasif ve çaresiz değiller. Her insan yaşadığı kadar bilirmiş derler. Bu yüzden herkesin hayatı kendine.

Benim reglim 10 gün geciktiği halde ne o idrar testlerinde ne de kanda çıkmıştı gebelik.. Çok geç çıktı.

Herkesin hayatı elbette kendine ttlım biz bazı model ablalardan bahsettik. Ama sana bi arkadaş tavsiyesi kulağını aç iyi dinle.!!
Her ieyin en iyisini ben bilirim her şeyin en iyisini ben yaparım ben asla düşmem ben asla tqkılmam ben asla şöyle olmam ben asla böyle olmam ben çaresiz değilim ben pasif değilim ven sizler gibi değilim deyip kendini de kandırma böyle.. Hayat bu.. Bugün asla dediklerine yarın muhtaç kalacağın günler gelir.. O zaman hee ben zamanında bunu dediydim şunu ettiydim bak şimdi başıma bu geliyo diye düşün tamam mı... Kimse dalga geçmedi senle bunlar dünya gerçekleri ne yazık ki.. Sen de aklını başına topla kariyerine odaklan ve hamileysen de ricam bu kadar karakterli bi kadın bu duruşuyla bi bebeğe bizlerden daha iyi anne olur. Lütfen o bebeği aldırma okur mu? Sen harika bi anne olucaksın çünkü. Dünyamızın senin gibi çelik gibi kadınlara ve onların yetiştirdiği evlatlara çok ihtiyacı olacak..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…