• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamile oldugunu bilmeden

Geldim geldim :KK66: ben antidepresan içmeden hamile kalamıyorum psikolojim hormonlarımı baskılıyor maalesef ki. İçince kalıyorum işte. İki çocuğum da da bilmeden devam ettim. Antidepresan ların hamilelikte ilaç kategorisi c dir. Yani faydası zararından çok ise kullanılabilir...
Kızlarım çok şükür iyiler. Doktor zaten iyice açıklar. İçini ferah tut. Birşey olduğunu sanmıyorum ben açıkçası.
Kac ay ictiniz hamileliginizde?

Ben hamile oldugumu bilmeden laboratuvarda DNA' ya interkale olan oldukca tehlikeli bir ajanin sisesini elime doktum, dekontaminasyonun saglanmasi icin yine bir dizi kimyasalla muamele olmak zorunda kaldim. Hamileligimi gec ogrendigim icin o arada hamile iken maske ile ya da hood icinde calismak zorunda oldugum butun kimyasallari soludum.

Hicbir sorun cikmadi ve kizim su an neredeyse 17 aylik olmak uzere.
Benim doktorum o kadar kucuk bebek icin 'ya hep ya hic kurali' oldugunu soylemisti. Vucut zarar gorseydi bebegi ilk haftalarda atardi demisti.
Allah razi olsun acikladiginiz icin. İns Allahim bana da sizi gibi nasip eder.

Kac ay ictiniz hamileliginizde?
Ay değil de doktor a gidip öğrenene kadar. İlk kızım ı 6 haftalık öğrendim ve o zamana kadar içtim. İkincisini 4 haftalık öğrendim onda da içtim. İlk aylar ya hep ya hiç kuralı vardır. Birşey olsa vücut atar zaten. Test yaptınız mı?

ben hamileyken bir dr yazisi okumustum orda(buna benzer)kadinlar regl gecikene kadar yaptiklarindan sorumlu degil yani bebege bi zarari yok gibi bi yazi okumustum.
bu yuzden icini rahatlat stres yapip bebisine zarar verme

Ay değil de doktor a gidip öğrenene kadar. İlk kızım ı 6 haftalık öğrendim ve o zamana kadar içtim. İkincisini 4 haftalık öğrendim onda da içtim. İlk aylar ya hep ya hiç kuralı vardır. Birşey olsa vücut atar zaten. Test yaptınız mı?
İdrarda cikmaz diye yapmadim, kani yarin yaptiracagim.

İdrarda cikmaz diye yapmadim, kani yarin yaptiracagim.
Ben idrar da adet e 4 gün kala öğrendim ama tabi değişiyor kimisi 10 gün geçince öğreniyor. Kan en sağlamı. Hakkında hayırlısı olsun inşallah. Kafana takma taktıkça daha kötü olursun. Biliyorum obsesif olmak böyle birşey. Bende obsesif im. Ama zihnimi mesgul etmeye çalışıyorum takıntı yapmamak için

Ben idrar da adet e 4 gün kala öğrendim ama tabi değişiyor kimisi 10 gün geçince öğreniyor. Kan en sağlamı. Hakkında hayırlısı olsun inşallah. Kafana takma taktıkça daha kötü olursun. Biliyorum obsesif olmak böyle birşey. Bende obsesif im. Ama zihnimi mesgul etmeye çalışıyorum takıntı yapmamak için
Gercekten cok zor bi hastalik ama Allah beterinden saklasin diyelim..
Bende mi idrar testi yapsam buarada, ama benim varsa gec dollenmedir, cunku adete 3 gun kala korunmasiz iliski yasadik..

Gercekten cok zor bi hastalik ama Allah beterinden saklasin diyelim..
Bende mi idrar testi yapsam buarada, ama benim varsa gec dollenmedir, cunku adete 3 gun kala korunmasiz iliski yasadik..
Benim mantığım şu adet olmaya yakın mesela 3 gün kala yumurtalar atılmak üzere hamile kalma olasılığı nerdeyse yok gibi.yani tabi kalan vardır mutlaka ama ben 18 aydır adete 3 gün kala adet olana kadar korunmuyorum hiçte hamile kalmadım. Normal zaman da korunuyorum adet e yakın serbest ;)
Ondan başka olan birliktelikler de korundunuz mu?

Benim mantığım şu adet olmaya yakın mesela 3 gün kala yumurtalar atılmak üzere hamile kalma olasılığı nerdeyse yok gibi.yani tabi kalan vardır mutlaka ama ben 18 aydır adete 3 gün kala adet olana kadar korunmuyorum hiçte hamile kalmadım. Normal zaman da korunuyorum adet e yakın serbest :KK66:
Ondan başka olan birliktelikler de korundunuz mu?
Evet diger birlikteliklerde ilac ictigim icin korunmustuk, uc gun kala nasilsa bisey olmaz dedik.. Ama galiba oldu:KK45:

Evet diger birlikteliklerde ilac ictigim icin korunmustuk, uc gun kala nasilsa bisey olmaz dedik.. Ama galiba oldu:KK45:
Hayırlısı neyse o olsun canım.Allah ım bekletmesin inşallah. Ben 6 sene anne olmayı bekledim küçücük antidepresan sayesinde iki evlat sahibi oldum çok şükür.

Canım icin rahat olsun, zaten ilk donemde sorun oldugu zaman bebek gelişmiyor ve gebelik sonlanıyor, ayrıca bilmeden alkol içen mi ararsın ilaç kullananmi hepsinin bebeği sapasağlam.

Canım icin rahat olsun, zaten ilk donemde sorun oldugu zaman bebek gelişmiyor ve gebelik sonlanıyor, ayrıca bilmeden alkol içen mi ararsın ilaç kullananmi hepsinin bebeği sapasağlam.
Dort ay once kimyasal gebelik
Yasadim, ins bunu da kendi yuzumden kaybetmem :(.. Varsa tabi..

Bbende hamile oldugumu bilmeden antidepresan iciyodum bir gun gecince farkettim.dokgor bana kofkulacak bisey yok bebegin hdnuz rahme tutunup senden aldigi kanla besldnmeye badlamadi demisti.hakikattenelhamdullillah bebek saglikli kac kere teste girdim.benim bi arkadasimda hamile oldugunu bilmedem ayni tur ilaclari iki ay kullanmis suan yavrusu cok saglikli 2yasinda.hic korkma ama ikili testini ve ayrintili ultrasonu yaptir

test yaptirdiniz mi? sonucu merak ettim
Test yaptirdim sonuc negatif, ama adette olmuyorum, dr gec dollenme olabilir bekleyelim dedi, ilaclarini da birakma dedi..
Ya ilaclar yuzunden varsada dusurursem cok korkuyorum..
İcen ark yasak degilse ilac ismi verebilir mi...

Back