Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Hamile olduğumu biliyorlar söylemiştim. Küçültmeye gidiyoruz dedi haklı fesih sebebi mi peki bu ? Kaybetme ihtimali mi var davada.Yalnız hamilesiniz diye çıkarıyoruz dememişler. Hamile olduğunuzu biliyor mu işveren, 4 aylık hamilelik pek belli olmaz. Bütçe kısıntısı veya küçülme nedeniyle vs eleman çıkartılabilir. Özel sektörde bahane mazeret çok.
Muhtemelen arabulucuya da bunu söylerler. O pozisyona gerek kalmadığı için Helinsma'yı işten çıkartıyoruz diyebilirler. Arabulucunun bu durumda yapabileceği tüm haklarınızı vermelerini sağlamak.
Bence yasal olarak alabileceğiniz her şeyi alıp bu firmayı arkanızda bırakın. İşe iade bile edilseniz başka bir sebepten yine çıkarmak isteyebilirler, hep tedirgin olursunuz.
Hiç çözüm uzlaşma sunmamışlar. Bana göre bebek doğduktan sonra bile bir süre evden çalışabilirdiniz yaptığınız iş uygun.
Gerçekten öyle mi yani başka kişileri de çıkartıyorlar mı yoksa sadece sizi mi? Her ihtimale hazır olun diye yazmıştım. Yasal olarak yükümlü oldukları ödemeleri yapınca çıkartabilirler diye düşünüyorum. İş yerinde tartışma kavga iftira vs vs olaylar olsa avukat tutup sizi haksız yere işten çıkartanları dava edebilirsiniz ama bu pozisyonu kapatıyoruz, o işi başka bölümde farklı kişilere dağıtacağız o yüzden bu kişiyi haklarını tazminatını vs vererek işten çıkartıyoruz diyebilirler. Özel sektörde maalesef iş garantisi yok. Küçülme bahanesini kullanıyorlar.Hamile olduğumu biliyorlar söylemiştim. Küçültmeye gidiyoruz dedi haklı fesih sebebi mi peki bu ? Kaybetme ihtimali mi var davada.
Bu konuda en büyük handikap malesef yargılamanın uzun sürmesi. Bulunduğun il hangisi bilmiyorum ama büyük şehirlerde 2-3 yıla kadar uzayabiliyorYarın beni arabulucuya götürecekler işe iade davası açmayayım diye. Ama açıcam 1 yılda sürse açıcam umarım ben haklı olurum
yahu sebep olarak gebelik diye göstermiyorlar tabii kiBende öyle sanıyorum hamileyim ben çıkaramazsınız dedim ama kadın olan genel müdür hayır çıkarırız böyle bir kanun yok dedi
oyyyyBir de yasal faiz durumu var. Yasal faizler bu enflasyonist ortamda hala %9. Yani 100 bin tllik alacağı 1 yıl sonra 109 bin olarak alabiliyorsun. Ama bu bir yılda o para eriyor.
İşverenlerde diyor ki ben şimdi 100 bin vereceğime davayla 3 sene sonra 150 bin veririm vadeden kazanırım
Çok canımı sıkıyor bu durum benim
davaya gidersenizHamile olduğumu biliyorlar söylemiştim. Küçültmeye gidiyoruz dedi haklı fesih sebebi mi peki bu ? Kaybetme ihtimali mi var davada.
böyle bir mazeret olamaz. şu ana kadar çalıştın ihtiyaç vardı da şimdi birim çalışması mı oldu... bariz hamilesiniz diye. dava açın. twitterdan da yazın. tüm sosyal mecralardan rezil edin firmayı. belki davanı geri çektirip işe dönüş yapmanı rica bile edebilirler. bir tanıdığımın öyle oldu çünkü. bir de bi avukatla görüş bakalım sana daha yardımcı fikirler verebilirBirim çalışmasıymış benim işimi diğerleri yapabilirmiş, ihtiyaç kalmamış
öyle demeyin güçlü dönüldüğünde herkes ayağını denk alıyor kimse sataşmıyor =) bir de şu var, işe dönüş davası açılınca kişi işe dönmese bile şirket yüklü tazminat ödüyor diye biliyorum. bence böyle birşey yanlarına kalmasın. yapılan çok ayıp.. ilerde başka personele de yapmaya kalkarlar. böyle konu sahibi kazanırsa en azından firma da azıcık had bilir.Yazıklar olsun bunlara..mahkemeyle dönsen nolacak,seni psikolojik baskı ile ıyice ezecekler..
Öyle yapcam mecburen ama şuna çok üzülüyorum şartlar olarak konum olarak çok sevdiğim bi yerdi sanki bir daha böyle bi yer bulamam gibi geliyor banaBen farklı bir bakış açısı sunacağım belki degerlendirirsiniz. Benim bir işe iade vardi kazandım haklarımı verdiler zaman geçti başka şirkete başvurdum kvkkya aykırı olarak benim eski sirketime dava actigimi ogrendikleri icin beni almadılar. Dava mava ugrasmazdim kısacası. Ik ci olduğunuz için söylüyorum arabulucuda ikale yapardım birkaç fazla maaş karşılığı alırdım geçerdim. Nerde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama ankara gibi piyasada bile herkes birbirini tanıyor doğdun bebek siz de biraz büyütün ise dönün. Hiç olaylara karışmayın Twitter a falan yazmayın el sıkışarak ayrılın.
Sizin göreviniz neydi ordaBirim çalışması, Maliyet düşürmeye gidiyormuşlar. Bi yandan sürekli alım yapıyor
Istifa ettirene kadar uğraşırlar.kanun falan filan özel sektöre işlemiyor maalesef.akıllarından ne geçiyorsa uyguluyorlar bir şekilde.Yazıklar olsun bunlara..mahkemeyle dönsen nolacak,seni psikolojik baskı ile ıyice ezecekler..