- Konu Sahibi derinseven
-
Ben 29+5 günlük hamileyim öğrendiğim zamandan beri sigara içmiyorum ben zaten günde 3-5 tane içiyordum ona rağmen sizi anlıyorum.
Bu bir cinayet değil bu iş bir başkasını aşağılamakla olmuyor kimse karnındaki bebeğini öldürmek istemez herkes içmeyen kadar anne... Ben tüm hamileliğim boyunca 2 tane içtim oda öğrendiğim gün ve sonraki hafta bebek daha 4 haftalıkken.. .
ÇOKDA İYİ BİR HALT ETMEDİĞİMİN FARKINDAYIM.
Ama içen anneleri iyi anlıyorum kimse bebegine birşey olsun istemez ama herkesin iradesi aynı değil belki psikolojik olarak içerde verdiğiniz savaşın stresi bebeğe daha çok zararlı bunu düşünüyormusunuz belki günde 1 tane içmek sizi o stresten daha az zarar verecek ee kaldıki içtiğiniz ve yediğiniz herşeyin saf olduğunda %100 emin olduğunu söylermi bana içmeyip buna kızan anne adaylarını...
Soluduğunuz havadaki egzozzu acaba ölçebiliyorlarmı tabikide bildigimiz birde kendi elimizde olmayan sebeplerden maruz kaldıgımız zararlarla ölçülemez sigara ben isterim ki dünyada kimse içmesin...herkes bu kadar zararlı diye bagırırken.... ama lütfen konusurken sizden daha az anne adayı değil içen kişi...
insan iradesi, adı, kimliği sizden farklı sizin kadar bebeğini düşünüyor o da düşünse böyle yapmazdan uzak yaşağıdı karmaşık durumlar...
Ve buna ayy çok sinirlendim gibi şeyler söylemek yerine daha yapıcı destekler olmak sanırım daha az zarar verir hamilelere ve bunu söyleyen kişilere... Benim doktorum huzurlu ol olabildiğin kadar olumlu ol... Çok sinirlendim gibi kelimeleri hayatından çıkar, ,sakin ol,gülümse, daha çok sev, daha çok paylaş dedi çünkü anne karnındaki bebeğin en temel ihtiyacı sahip olduğu annedeki güzelliğin ona geçmesidir dedi.
teşekkürler çok güzel özetlemişsin durumu.. benim niyetim hamile kalmadan sigarayı bırakmaktı ama bebek süpriz oldu. ben aklıma sigara getirtmiyorum günde 2 tane içiyorum ( ha keşke hiç başlamasaydım) ama her gittiğim yerde herkesin ilk sorduğu "sigarayı bıraktın dimi" kimi iyi niyetten, kimi bilmişlikten kimi de sırf eleştirmek için soruyor. ve ben artık bu meraklı insanlarında sigara kadar zararlı olduğunu düşünüyorum.
Bende 9 haftalık hamileyim ve hala ne yazıkki günde 1 tane sigara içiyorumacayip bir vicdan azabı çekiyorum ama yapacağımdan da geri kalmıyorum bi türlü. Hamilelik planladığımız bir şey değildi şimdilik, evlendiğimin 1, ayında hamile olduğumu öğrendim, onun etkisinden mi bilmiyorum bi türlü hamile olduğum fikrini kabullenedim. 10. haftaya girdiğimde tamamen barıkacağıma söz verdim kendime ama nasıl yapacağım bilmiyorum.Ya da bu zamana kadar çok zarar vermişmiyimdir bebeğime acaba? Okuduklarıma göre 12. haftaya kadar bırakılan sigaranın bebeğe bir zararı olmuyormuş. Bu şekilde olup hamileliğin ilk aylarında sigara içenler bebeğiniz sağlıkla doğdu mu???
Arkadaşım ben de 8 haftalık hamileyim ve olması için çok uğraş verdik ve hiç beklemediğimiz bi anda geldi.Günde ortalama 1 paket sigara içiyordum,öğrendik hamile olduğumu ve tamam dedim bırakıyorum 1 hafta hiç içmedim,sonra yine birden başladım 15gündür de içiyorum günde ort 5tane.Doktoruma söyledim napcam die bırakmaya çalış dedi,bırakamıyorsan da 5in altına düşür dedi.Ve her sigara yakışımda kendimden nefret ediyorum,vicdan azabından geberiyorum..Ve eşimde bıraktım diye biliyo.Bazıları tiksiniyomuş hamilelikte,benim hiç midem dahi bulanmıyor.İğrenç bi duygu ve psikoloji ama bu böyle olmaz olmamalı,bırakmalıyız..Bebeklerimize bunu yapmaya hakkımız yok.Ben en kısa zamanda bırakacağım,hadi birbirimize destek olalım..Siagarayı bıraktığım dönemde hamile olup içen arkadaşlara yapmayın arkadaşlar diyodum.şimdi kendim bebeğime bunu yapıyorum.Çok utanıyorum kendimden..Allahım inşallah en kısa zamanda kurtuluruz bu illetten ve sağlıklı sıhhatli kucağımıza alabiliriz kuzucuklarımızı..
gec kalmıs degılsın güzelım hemen bırak bundan sonra ıcmenın daha cok zararı olacagını düşün gecmıs bosver bırak bebegın saglıklı dogar merak etme ayrıca ıcıpte sıgara saglıklı dogan cocuk cok sakat dogcakalr dıye bırey yok ama uzun vadede cocuga zararı oluyor bagısıklık sıstemlerı güçsüz oluyor sen hemen bırak bol bol yogurt ye yogurt nıkotını attırıyor vücuttan hamıellık fıkrınede alıs cok sanlısınkı bebek aramdan hamıle kalabıldın yılalrca bebek özlemı cekenler var onlardan olmadıgına sükret ben 2 senede hamıle kalabıldım ogluma sımdı kardes ıstıyoruz 7 aydır olmuyor alalhın sevgılı kullarındansın unutma bunu ama nolur ıcme şu zıkkımı
hamileyken sigara içtim..doğumdan sonra sigarayı bıraktım :)
Ya evet doğru diyorsun o açıdan çok şanslıyız çocuğumuz olacakmı, neden olmuyor falan gibi bir stres yaşamadan hameli kaldım:) ama kesin karar verdim bu hafta itibariyle son veriyorum sigaraya. Allah sizede nasip etsin 2. çocuğu en kısa zamanda inşallah
hiç yok mu benim gibi sorun yaşayan ben mi vicdansızım yaaa((((
Uzun yıllardır sigara içiyorum..Hep "hamile kalırsam kesin bırakırım" derdim..Ve gerçekten de başardım..13 haftalık hamileiym.Kan tahlili sonucumu aldığım akşam son bir keyif yapıcam dedim 1 tane sigara ve türk kahvesi içtim..O gün bugündür tek nefes dahi çekmedim..Tiksinmedim de..Ya bilmiyorum kendimden önce bebeğimi düşünmek zorundayım..Onu yeni bir hayata 1-0 mağlup başlatmak bana dokunuyor şahsen..Gelişmekte olan o küçük insana nikotin göndermek..
He dayanamayanları da anlıyorum,yanlış anlamayın bunlar sadece benim hislerim..Sigara aklınıza geldiği an bebeğinizi düşünün..En basiti ondan gelecebilecek hırıltılı nefesi..İnanın tiksinmedim ben,ancak böyle düşününce kendi keyfim uğruna ona bunu yapamam diye düşünüyorum..Aklıma da hiç gelmiyor..
Allah yardımcısı olsun bırakamayan arkadaşlarımızın ..ne diyim..
iki oqlum vaR 7 ve 10 yaşlarında ikiSindede siqara içtim maalesef, ama çok şükür hiç bi sorun yaşamadık buqüne kadar aksine baqışıklıkları çok saqLam hastalıklara karşı...şuan 3.oqluma hamileyim hiç istemedqim ve tasvip etmediqim halde yinede siqara içiyorum.3-5 tanede deil nerdeyse bi pakete yakın...KorkuyoRum asLındaumaRım bi sorun yaşamam doqumdan sonRa.Doktoruma söylediqimde zaten bi hastalık olacaksa %80i babanın sperminden ve senin yumurtalıqından qeçti bari bundan sonra azaltmaya çalış oldu..Rabb^im hayırlısını versin ne diyim ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?