• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamile Olduğu Halde Sigarayı Tamamen Bırakmakta Güçlük Çeken Anne Adayları Destek :((

Çevremde sigara içen annelerin bebekleri hep hasta kışın sürekli doktordalar yazında muhakkak her ay 1 kere gidiyorlar. öksürüktü balgamdı hırıltıydı o çocuklarda sürekli varbiraz yorulsun öksürmeye başlıyorlar ve o bebeklerin birazdaha büyümüş hallerindeki çocuklarda da astımlı hep b,liyorumki o bebeklerede ileride astım diyecekler. 6-7 yaşında serumlu ilaçlarla makineye bağlayıp nefes almasını sağlıyorlar.

ben çevremde bunu hepgördüm. maks. 3 sigara iç bari diyor dr.la ama hiç içmeyin annesiniz artık siz. o bebeği kendiniz istediğiniz için yaptınız ve çocuğunuz için ilk ve en önemli fedakarlığınız sigarayı bırakmak olacakken henüz bunu yapmıyorsunuz kendinize engel olmuyorsunuz. ve maalesef yine kendi istediğinizi yapıyorsunuz.

bu kadar bencil olmayın bencilce davranmayın. bu dediğim içinde ana kızmayın hak verin ve lütfen bırakın. ben çevremdeki o çocuklara bakınca çok üzülüyorum.

ha şudavar hiç sigara içmemiş annelerde var çocuğu böyle olan ama bakıyorumki evinde eşi sürekli sigar içiyor o dumanın içinde daoğan büyüyen çocukta aynı.ne siz için ne evinizde içirtin herşey dünya güzeli bebeğiniz evladınız için...

Ben 29+5 günlük hamileyim öğrendiğim zamandan beri sigara içmiyorum ben zaten günde 3-5 tane içiyordum ona rağmen sizi anlıyorum.
Bu bir cinayet değil bu iş bir başkasını aşağılamakla olmuyor kimse karnındaki bebeğini öldürmek istemez herkes içmeyen kadar anne... Ben tüm hamileliğim boyunca 2 tane içtim oda öğrendiğim gün ve sonraki hafta bebek daha 4 haftalıkken.. .
ÇOKDA İYİ BİR HALT ETMEDİĞİMİN FARKINDAYIM.
Ama içen anneleri iyi anlıyorum kimse bebegine birşey olsun istemez ama herkesin iradesi aynı değil belki psikolojik olarak içerde verdiğiniz savaşın stresi bebeğe daha çok zararlı bunu düşünüyormusunuz belki günde 1 tane içmek sizi o stresten daha az zarar verecek ee kaldıki içtiğiniz ve yediğiniz herşeyin saf olduğunda %100 emin olduğunu söylermi bana içmeyip buna kızan anne adaylarını...
Soluduğunuz havadaki egzozzu acaba ölçebiliyorlarmı tabikide bildigimiz birde kendi elimizde olmayan sebeplerden maruz kaldıgımız zararlarla ölçülemez sigara ben isterim ki dünyada kimse içmesin...herkes bu kadar zararlı diye bagırırken.... ama lütfen konusurken sizden daha az anne adayı değil içen kişi...
insan iradesi, adı, kimliği sizden farklı sizin kadar bebeğini düşünüyor o da düşünse böyle yapmazdan uzak yaşağıdı karmaşık durumlar...
Ve buna ayy çok sinirlendim gibi şeyler söylemek yerine daha yapıcı destekler olmak sanırım daha az zarar verir hamilelere ve bunu söyleyen kişilere... Benim doktorum huzurlu ol olabildiğin kadar olumlu ol... Çok sinirlendim gibi kelimeleri hayatından çıkar, ,sakin ol,gülümse, daha çok sev, daha çok paylaş dedi çünkü anne karnındaki bebeğin en temel ihtiyacı sahip olduğu annedeki güzelliğin ona geçmesidir dedi.

teşekkürler çok güzel özetlemişsin durumu.. benim niyetim hamile kalmadan sigarayı bırakmaktı ama bebek süpriz oldu. ben aklıma sigara getirtmiyorum günde 2 tane içiyorum ( ha keşke hiç başlamasaydım) ama her gittiğim yerde herkesin ilk sorduğu "sigarayı bıraktın dimi" kimi iyi niyetten, kimi bilmişlikten kimi de sırf eleştirmek için soruyor. ve ben artık bu meraklı insanlarında sigara kadar zararlı olduğunu düşünüyorum.

teşekkürler çok güzel özetlemişsin durumu.. benim niyetim hamile kalmadan sigarayı bırakmaktı ama bebek süpriz oldu. ben aklıma sigara getirtmiyorum günde 2 tane içiyorum ( ha keşke hiç başlamasaydım) ama her gittiğim yerde herkesin ilk sorduğu "sigarayı bıraktın dimi" kimi iyi niyetten, kimi bilmişlikten kimi de sırf eleştirmek için soruyor. ve ben artık bu meraklı insanlarında sigara kadar zararlı olduğunu düşünüyorum.

Sigara üzerinden politika yapmak, tek özelliğinin sigara içmemesini sanmak... Çevremde sigara içen annelerin hepsinin cocukları hasta gibi bir yorum ancak bize mahsus sanırım... Valla ingilterede yanımda kalan arkadsım evliydi 3 ay boyunca ingilizce öğrenmek için kurs onları kaynaşmak için her gece bara götürüyordu içtiği sigaranın alkolün haddi hesabı yok... Megersem hamileymiş kendisindne düzensiz regl oldugu için anlamadı 6 ay boyunca bu cocuk ya özürlü dogarsa ya söyle olursa diye dolastı... simdi... 5 yasında Zeynep adında bir kızı var bir kere hasta oldugunu duymadım... Annemin 3 kızı var her hamileliğinde 5 adet içmiş valla hayatımda hiçbirimizde genetik bir rahatsızlık yook hastalıktan kasıt üşütmekse hayatımda 2 kere grip oldum 30 yasındayım... Bunlar hadi sigara içelim demek mi yok tabikide bu yazdıklarım...
Lafım Anlayışı kıt olan ve bunun üstünden kendine meziyet sananlara.... 30 haftalık hamileyim 2 kere sigara içtim ondna öncesi zaten varla yok arası çevremde sigara içen bir tek annem var onuda haftada bir görüyorum...Ama ben cocugum hasta olmucak cünkü sigara içmedim diyemiyorum... İçenlere tek tavsiyem destek almaları burada kimse benim şu kötü özelliğim var hadi gelin eleştirin demiyor... Ben bundan nasıl kurtulurum diye yardım istiyor aradaki farkı anlamaya çalışarak yazalım lütfen...Biraz yapıcılık, biraz destek...Allah kimseye empati kurmayı, anlayış yoksunu yapmasın...

Bende 9 haftalık hamileyim ve hala ne yazıkki günde 1 tane sigara içiyorum:( acayip bir vicdan azabı çekiyorum ama yapacağımdan da geri kalmıyorum bi türlü. Hamilelik planladığımız bir şey değildi şimdilik, evlendiğimin 1, ayında hamile olduğumu öğrendim, onun etkisinden mi bilmiyorum bi türlü hamile olduğum fikrini kabullenedim. 10. haftaya girdiğimde tamamen barıkacağıma söz verdim kendime ama nasıl yapacağım bilmiyorum.Ya da bu zamana kadar çok zarar vermişmiyimdir bebeğime acaba? Okuduklarıma göre 12. haftaya kadar bırakılan sigaranın bebeğe bir zararı olmuyormuş. Bu şekilde olup hamileliğin ilk aylarında sigara içenler bebeğiniz sağlıkla doğdu mu???

ben özellıkle hamıellıkte emzırrıken sıgara ıcene zıkkım iç diyorum kesinlıkle içilmemeli 1 miş 2 miş farketmez siz he rnafes cektıgınızde sıgaradan bebek uykuya dalıyormus cok kötü etkılıyorsunuz yanı şu en önemlı acıklamadır kı hamıelelıkte sıgara ıcen bır kişinin torununun torununda bıle astım olma riski varmıs yanı nekdar zararlı düşünün tabı içenler benım bu sözüme abartı dıcekler işlerıne gelmıcegınden dolayı
sigara içip kendınızı zehırlemek ıstıyosanız hamılelıkte emzırrıken bırakın o bebek zehırlenmek ıstıyormu sordunuzmu ona dogurun emzırın sonra istersenız bır karton için günde ama kendınıze ıstedıgınız gıbı zarar verın baskasına degıl haa şimdi bana sigara düşmanına bak dıceksınız şunuda bilin bende yıllarca sigara içmiş birisiyım ( ne hamıleyken ne emzırrıken ıcmedım haa canımdamı cekmedı cektı ama ıcmedım)daha öncesi ay bırakamam lafları ondanda bana ınandırıcı gelmıyor ısteyen bırakıyor etrafımda hanı derler ya köpek gibi içiyor dıye öyle içen kuzenınm vardı o bıle bıraktı günde 2 paketten fazla ıcıyordu kurna bır el bastı bırakıs o bırakıs
kesınlıkle şuan hamıleler bıraksın bence 1 tane ıcıyorum dıye avutmayın kendınızı bırakmakla yada onuda ıcmemekle ölmezsınız merak etmeyın sıgara ıccegınıze süt için cevviz yiyin bebegınızn gelısımı ııcn

Bende 9 haftalık hamileyim ve hala ne yazıkki günde 1 tane sigara içiyorum:( acayip bir vicdan azabı çekiyorum ama yapacağımdan da geri kalmıyorum bi türlü. Hamilelik planladığımız bir şey değildi şimdilik, evlendiğimin 1, ayında hamile olduğumu öğrendim, onun etkisinden mi bilmiyorum bi türlü hamile olduğum fikrini kabullenedim. 10. haftaya girdiğimde tamamen barıkacağıma söz verdim kendime ama nasıl yapacağım bilmiyorum.Ya da bu zamana kadar çok zarar vermişmiyimdir bebeğime acaba? Okuduklarıma göre 12. haftaya kadar bırakılan sigaranın bebeğe bir zararı olmuyormuş. Bu şekilde olup hamileliğin ilk aylarında sigara içenler bebeğiniz sağlıkla doğdu mu???

gec kalmıs degılsın güzelım hemen bırak bundan sonra ıcmenın daha cok zararı olacagını düşün gecmıs bosver bırak bebegın saglıklı dogar merak etme ayrıca ıcıpte sıgara saglıklı dogan cocuk cok sakat dogcakalr dıye bırey yok ama uzun vadede cocuga zararı oluyor bagısıklık sıstemlerı güçsüz oluyor sen hemen bırak bol bol yogurt ye yogurt nıkotını attırıyor vücuttan hamıellık fıkrınede alıs cok sanlısınkı bebek aramdan hamıle kalabıldın yılalrca bebek özlemı cekenler var onlardan olmadıgına sükret ben 2 senede hamıle kalabıldım ogluma sımdı kardes ıstıyoruz 7 aydır olmuyor alalhın sevgılı kullarındansın unutma bunu ama nolur ıcme şu zıkkımı:ssz:

Arkadaşım ben de 8 haftalık hamileyim ve olması için çok uğraş verdik ve hiç beklemediğimiz bi anda geldi.Günde ortalama 1 paket sigara içiyordum,öğrendik hamile olduğumu ve tamam dedim bırakıyorum 1 hafta hiç içmedim,sonra yine birden başladım 15gündür de içiyorum günde ort 5tane.Doktoruma söyledim napcam die bırakmaya çalış dedi,bırakamıyorsan da 5in altına düşür dedi.Ve her sigara yakışımda kendimden nefret ediyorum,vicdan azabından geberiyorum..Ve eşimde bıraktım diye biliyo.Bazıları tiksiniyomuş hamilelikte,benim hiç midem dahi bulanmıyor.İğrenç bi duygu ve psikoloji ama bu böyle olmaz olmamalı,bırakmalıyız..Bebeklerimize bunu yapmaya hakkımız yok.Ben en kısa zamanda bırakacağım,hadi birbirimize destek olalım..Siagarayı bıraktığım dönemde hamile olup içen arkadaşlara yapmayın arkadaşlar diyodum.şimdi kendim bebeğime bunu yapıyorum.Çok utanıyorum kendimden..Allahım inşallah en kısa zamanda kurtuluruz bu illetten ve sağlıklı sıhhatli kucağımıza alabiliriz kuzucuklarımızı..

hadi hanımlar görelim sizi bıraktık diye mesajlarınızı görelim...
Allah korusun bi düşünün sigara yüzünden bebeğinizde oluşabilecek anomalileri ve bu olursa bir ömür yaşayacağınız vicdan azabını.sizi biraz uyandırsın diye yazıyorum bunları isteyen bırakabilir sigarayı ben buna inanıyorum hadi lütfen siz de bırakın ve ilan adin burdan...

hamileliğim hiç beklemediğim bir anda geldi. öyle ki ilk ögrendiğimde ben nasıl sigara içicem die hüngür hüngür aglamıştım.. her neyse.. ögrendiğim zamanlar tek tük içiyordum bir yudum felan filan.. sonra kk da bir konu okudum... BEBEK EN ÇOK ANNESİNE GÜVENİR. ANNESİDE BEBEĞİ ZEHİRLİYORSA BEBEĞİN GÜVENECEĞİ KİMSE KALMAMIŞTIR. vs diye bıraktım bende. ama hiç kolay olmadı agladım içemiyorum diyee.. o kadar zorlandım ki.. hala da çıkmaz sigara aklımdan ama içip vicdan azabı çekecegime içmeyip sigarayı özleyeyim daha iyi bebeğimizin sağlıgı bizim zevkimizden daha önemli olmalı. bence canın sigara istediğinde bebeğini düşün zararlarını düşün inan işe yarıyor..

bende yaklaşık 12 senedir içiyorum sigarayı hiçbir zamanda bırakmayı düşünmedim istemedim evlendikten sonra eşim hadi bırakalım dedi ama ben asla bırakamam sen bırak ben ancak bebişimin varlğını öğrendiğimde bırakırım diyodum tabi bana inanmıyodu taakiii hamile olduğumu öğrendiğimiz gece test sonucunu beklerken son sigaramı içmişim gerçi daha çok yeni ama hiç aklıma gelmiyo gelse bile bebeğimi düşünüp o düşünceden kurtuluyorum

gec kalmıs degılsın güzelım hemen bırak bundan sonra ıcmenın daha cok zararı olacagını düşün gecmıs bosver bırak bebegın saglıklı dogar merak etme ayrıca ıcıpte sıgara saglıklı dogan cocuk cok sakat dogcakalr dıye bırey yok ama uzun vadede cocuga zararı oluyor bagısıklık sıstemlerı güçsüz oluyor sen hemen bırak bol bol yogurt ye yogurt nıkotını attırıyor vücuttan hamıellık fıkrınede alıs cok sanlısınkı bebek aramdan hamıle kalabıldın yılalrca bebek özlemı cekenler var onlardan olmadıgına sükret ben 2 senede hamıle kalabıldım ogluma sımdı kardes ıstıyoruz 7 aydır olmuyor alalhın sevgılı kullarındansın unutma bunu ama nolur ıcme şu zıkkımı:ssz:

Ya evet doğru diyorsun o açıdan çok şanslıyız çocuğumuz olacakmı, neden olmuyor falan gibi bir stres yaşamadan hameli kaldım:) ama kesin karar verdim bu hafta itibariyle son veriyorum sigaraya. Allah sizede nasip etsin 2. çocuğu en kısa zamanda inşallah

Ya evet doğru diyorsun o açıdan çok şanslıyız çocuğumuz olacakmı, neden olmuyor falan gibi bir stres yaşamadan hameli kaldım:) ama kesin karar verdim bu hafta itibariyle son veriyorum sigaraya. Allah sizede nasip etsin 2. çocuğu en kısa zamanda inşallah

insalallah canım ama bu hafta deme bıraktım bıle de

hiç yok mu benim gibi sorun yaşayan ben mi vicdansızım yaaa :(((((

Canım öyLe bişey ki resmen siqaraya aşerdim hamiLeLiğim boyunca...AyLardır buqün kesin bırakcam diye uyandım her qüne ama oLmadı.İçtim diyen en fazLa 5 tane içmiş,ben ortaLama 10 tane içtim :14: daha dün bıraktım siqarayı ama ne yazar doğuma 35 qün kaLdı...İçin rahat oLsun bişey oLmaz inşaLLah..HamiLeLikte neyse yine ama emzirirken direkt qeçiyomuş süte,bırakmaya çaLış,bırakamazsanda qünde 1 kase yoğurt ye muhakkak,siqaranın zehirini temizLer..bebişLerimizi sağLıkLa kucağımıza aLmak diLeğiyLe :nazar:

iki oqlum vaR 7 ve 10 yaşlarında ikiSindede siqara içtim maalesef, ama çok şükür hiç bi sorun yaşamadık buqüne kadar aksine baqışıklıkları çok saqLam hastalıklara karşı...şuan 3.oqluma hamileyim hiç istemedqim ve tasvip etmediqim halde yinede siqara içiyorum.3-5 tanede deil nerdeyse bi pakete yakın...KorkuyoRum asLında :( umaRım bi sorun yaşamam doqumdan sonRa.Doktoruma söylediqimde zaten bi hastalık olacaksa %80i babanın sperminden ve senin yumurtalıqından qeçti bari bundan sonra azaltmaya çalış oldu..Rabb^im hayırlısını versin ne diyim ..

Ben ben ben onlardan biri de benim aklıma kötü kötü şeyler geliyor 5 tane falan içiyorum ve de çayla beraber...içmezsem aklım kalıyor:(((( varmı bnm gibi olan .... :(

hamile kalır kalmaz sigarayı kut diye bırakamadım,1-2 tane iciyordum,sanırım 7-8 haftalıktım bir arkadasım soyle dedi:
kızını gozunun onune getir(2 yasında bir kızım daha var,o zamanlar 1.5 yasındaydı),onun agzına zorla sigara tutmaya calıstıgını ve o cırpındıkca da agzına soktugunu zorla icirdigini dusun dedi.Senin o 18 aylık dunyaya gelmis kızına sıgara icirmenle karnındakine icirmen arasında bir fark yok,nasıl ki yanındayken dumanından sakınıyorsun ve yanında sigara icmiyorsun karnındakini de aynı sekilde koru.bana daha once bir suru insan bir suru sey soyledi ama hic biri bu kadar etkili olamadı,dogru ya,ben resmen zorla sigara iciriyordum savunmasız yavruya,o cırpınsa da hayır anne yapma dese de iceceksin deyip iciriyordum,o gun sigarayı bıraktım.Ondan sonra da cok canım cektiginde(genelde ortamda herkes sigara iciyorsa) 3-5 fırt cektim,toplasan 4-5 sigara icmisimdir gebelik boyunca ama kolay degil.Sadece sunu bilin ki yasanılan vicdan azabı,sigara icememekten daha zor,o yuzden icmeyin daha iyi.

Uzun yıllardır sigara içiyorum..Hep "hamile kalırsam kesin bırakırım" derdim..Ve gerçekten de başardım..13 haftalık hamileiym.Kan tahlili sonucumu aldığım akşam son bir keyif yapıcam dedim 1 tane sigara ve türk kahvesi içtim..O gün bugündür tek nefes dahi çekmedim..Tiksinmedim de..Ya bilmiyorum kendimden önce bebeğimi düşünmek zorundayım..Onu yeni bir hayata 1-0 mağlup başlatmak bana dokunuyor şahsen..Gelişmekte olan o küçük insana nikotin göndermek..

He dayanamayanları da anlıyorum,yanlış anlamayın bunlar sadece benim hislerim..Sigara aklınıza geldiği an bebeğinizi düşünün..En basiti ondan gelecebilecek hırıltılı nefesi..İnanın tiksinmedim ben,ancak böyle düşününce kendi keyfim uğruna ona bunu yapamam diye düşünüyorum..Aklıma da hiç gelmiyor..

Allah yardımcısı olsun bırakamayan arkadaşlarımızın ..ne diyim..

ben de sigara kullanan bir anneydim. ama hamileliğimi öğrendiğim anda arkadaşlarımın da dediği gibi "içebilir miyim? doktorlar 5 taneye kadar izin verebiliyor" diye hiç aklıma getirmedim. istemiyor muyum içmeyi? deli gibi istiyorum. ama elim gittiğinde hep aklıma şunu getiriyorum: bir-iki dakikalık bir zevkim için Rabbim beni bir ömür evladımla terbiye etmesin.

biraz sabretmeye çalışın arkadaşlar nolur. sigara içmek için insan hep bir savunma mekanızması oluşturuyor. buna izin vermeyin. kendi ömrümüzden çalıyoruz zaten bari evlatlarımızınkinden çalmayalım. İnşallah hep dayanırım kendi adıma. sütten kesinceye kadar. başlayacaksam ondan sonra başlarım. ki umarım ona da bir daha asla başlamam.

iki oqlum vaR 7 ve 10 yaşlarında ikiSindede siqara içtim maalesef, ama çok şükür hiç bi sorun yaşamadık buqüne kadar aksine baqışıklıkları çok saqLam hastalıklara karşı...şuan 3.oqluma hamileyim hiç istemedqim ve tasvip etmediqim halde yinede siqara içiyorum.3-5 tanede deil nerdeyse bi pakete yakın...KorkuyoRum asLında :( umaRım bi sorun yaşamam doqumdan sonRa.Doktoruma söylediqimde zaten bi hastalık olacaksa %80i babanın sperminden ve senin yumurtalıqından qeçti bari bundan sonra azaltmaya çalış oldu..Rabb^im hayırlısını versin ne diyim ..

ben şu anda beşbuçuk aylk hamileyim ama bende sanki aş eriyo gibi içiyorum ortalama 10 tane çok vicdanım sızlıyor.hatta nezle oldum cigerlerime indi öksürüyorumda ama hala kesemedim.çocuguma bile bile zarar veriyorum çok kötü hissediyorum ama kriz anı geliyo ve içiyorum. bir paketen fazla içerdim hergün bırakıyım diyorum ama bırakma kararı daha çok canımı istediyo.allah beni affetsin.

Back