• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamile Olduğu Halde Sigarayı Tamamen Bırakmakta Güçlük Çeken Anne Adayları Destek :((

derinseven

Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2012
9
0
16
İzmir
merhaba arkadaşlar 13 haftalık gebeyim ama günde bir ya da iki tane sigara içiyorum ne yapmam lazım çok mutsuzum suçluluk duygum ağır basıyor ama tamamen vazgeçemiyorum sigaradan yardıma ihtiyacım var

Aynı sorunu bende yaşıyorum arkadaşım.Önceden hamile kalırsam hemen bırakırım diyordum.bugün hamile olduğumu öğrendim ama hala içmeye devam.Dua ediyorum ben tiksinirim inşallah diye.Seninde Allah yardımcın olsun

merhaba arkadaşlar 13 haftalık gebeyim ama günde bir ya da iki tane sigara içiyorum ne yapmam lazım çok mutsuzum suçluluk duygum ağır basıyor ama tamamen vazgeçemiyorum sigaradan yardıma ihtiyacım var

Arkadasım yapma desemde ıceceksın. Ben sigara için hamileliği erteledim. İlaçla bırakıp, vücudumdan ilacın çıkmasını bekleyip sonra hamile kaldım.Nikotın sevıyesı en dusuk olan Kent iç. Şu anda en düşük nikotin onda sadece 1. Başka çözüm yolu gelmiyor aklıma:14:

Arkadaşım ben de 8 haftalık hamileyim ve olması için çok uğraş verdik ve hiç beklemediğimiz bi anda geldi.Günde ortalama 1 paket sigara içiyordum,öğrendik hamile olduğumu ve tamam dedim bırakıyorum 1 hafta hiç içmedim,sonra yine birden başladım 15gündür de içiyorum günde ort 5tane.Doktoruma söyledim napcam die bırakmaya çalış dedi,bırakamıyorsan da 5in altına düşür dedi.Ve her sigara yakışımda kendimden nefret ediyorum,vicdan azabından geberiyorum..Ve eşimde bıraktım diye biliyo.Bazıları tiksiniyomuş hamilelikte,benim hiç midem dahi bulanmıyor.İğrenç bi duygu ve psikoloji ama bu böyle olmaz olmamalı,bırakmalıyız..Bebeklerimize bunu yapmaya hakkımız yok.Ben en kısa zamanda bırakacağım,hadi birbirimize destek olalım..Siagarayı bıraktığım dönemde hamile olup içen arkadaşlara yapmayın arkadaşlar diyodum.şimdi kendim bebeğime bunu yapıyorum.Çok utanıyorum kendimden..Allahım inşallah en kısa zamanda kurtuluruz bu illetten ve sağlıklı sıhhatli kucağımıza alabiliriz kuzucuklarımızı..

benim 3 yasında kızım var hamiel oldgumu ögrendim gnde 5 tane içmeyle sınırladım kendmi son aylar Allah bana bir tiksinti verdi zaten hamileyken anlmıyorda emzirme döneminde içmek çok kötü oluyor içemedim hala içemiyorum 1 tane anca bitiriyoruk kiii ben 9 sene aktif içtim günde bir paketi bulurdu
inşallah sende t,ksinirsin canım ama 5 den fazla içme günde

Uzun yıllardır sigara içiyorum..Hep "hamile kalırsam kesin bırakırım" derdim..Ve gerçekten de başardım..13 haftalık hamileiym.Kan tahlili sonucumu aldığım akşam son bir keyif yapıcam dedim 1 tane sigara ve türk kahvesi içtim..O gün bugündür tek nefes dahi çekmedim..Tiksinmedim de..Ya bilmiyorum kendimden önce bebeğimi düşünmek zorundayım..Onu yeni bir hayata 1-0 mağlup başlatmak bana dokunuyor şahsen..Gelişmekte olan o küçük insana nikotin göndermek..

He dayanamayanları da anlıyorum,yanlış anlamayın bunlar sadece benim hislerim..Sigara aklınıza geldiği an bebeğinizi düşünün..En basiti ondan gelecebilecek hırıltılı nefesi..İnanın tiksinmedim ben,ancak böyle düşününce kendi keyfim uğruna ona bunu yapamam diye düşünüyorum..Aklıma da hiç gelmiyor..

Allah yardımcısı olsun bırakamayan arkadaşlarımızın ..ne diyim..

Son düzenleme:
ben 2 gündür öğrendim hamile olduğumu 3 haftalık hamileliğim. günde 6-7 sigara içerdim. dün canım çekmiyo ama aklım çekiyo 1 tane içtim bugün 2 tane.. sabahtan beri konu ile ilgili araştırma yapıyorum içeyimmi içmeyeyimmi stresi sigaranın verdiği zarar kadarmış falan diyolar keşke hiç başlamasaydık.. benim de eşim içmiyorum biliyor.. benim de umudum şu bulantılar başlayınca bırakmak. yakın bir arkadaşım hamile kalmadan bıraktı bebeği için şuan bebeği 5 aylık emzirmediği halde başlamadı tekrar sigaraya sırf bebeğine karşı kendini sorumlu hissediyor diye.

ben 2 gündür öğrendim hamile olduğumu 3 haftalık hamileliğim. günde 6-7 sigara içerdim. dün canım çekmiyo ama aklım çekiyo 1 tane içtim bugün 2 tane.. sabahtan beri konu ile ilgili araştırma yapıyorum içeyimmi içmeyeyimmi stresi sigaranın verdiği zarar kadarmış falan diyolar keşke hiç başlamasaydık.. benim de eşim içmiyorum biliyor.. benim de umudum şu bulantılar başlayınca bırakmak. yakın bir arkadaşım hamile kalmadan bıraktı bebeği için şuan bebeği 5 aylık emzirmediği halde başlamadı tekrar sigaraya sırf bebeğine karşı kendini sorumlu hissediyor diye.

benim kuzenimde içiyodu ama hamile kaldığı anda bıraktı.sonuçta ne zorluklarla hamile kalıyorsunuz ve hamile kaldığınızda bebeğin size ihtiyacı var.bence sigara içmeyin arkadaşlar.bebeğin bi suçu yok.hem kendinize zarar veriyosunuz hemde bebeğinize.benim fikrim bu.

benim kuzenimde içiyodu ama hamile kaldığı anda bıraktı.sonuçta ne zorluklarla hamile kalıyorsunuz ve hamile kaldığınızda bebeğin size ihtiyacı var.bence sigara içmeyin arkadaşlar.bebeğin bi suçu yok.hem kendinize zarar veriyosunuz hemde bebeğinize.benim fikrim bu.

burda da karşılaştık seni görmek güzel :34:

ben de dün gece tam bunla alakalı b konu açtım soru sormuştum ama hç cevap gelmedi :))ben hamile kalınca sgarayı bıraktım ama smdı doğuma on gün var ve son bir aydır irademe yenik düştüm maalesef ki...günde 2 tane içiorum o kdr ay dayandım ama şmdi beceremedim sanki sigaraya aşeriorum çok kötü b vicdan azabı bu..buarada vakti olan arkdşlar benm konuma da bakabilirlerse ordaki sorduğum bkaç şeyi cevaplandırılarsa çok memnun olurum.....

Cok uzun yillar sigara ictim.Sanirim 14 yada 15 yil.Hic birakmadim. Hamile oldugumu hissettigim an gidip hamilelik testi aldim.Testi yapmadan once bir sigara ictim.Testi yaptim 2 cizgiyi gordum ve sigara o dakikadan itibaren hayatimdan cikti.12 haftalik hamileyim tek bir nefes bile cekmedim.Basarmamin sebebide suydu; Ben hic dusunmedim "acaba gunde 2 tane icsem zarari varmi.Icen hamile bayanlarda var cocuklari saglikli.1 tane icsem bisey olmaz." Sayet boyle dusunseydim ben de yenik duserdim.Birakmaktan baska secenegimin olmadigini kendime kabul ettirdigim icin inanin hic zorlanmadim.Hic canim istemedi.Ustelik hic birseye bulantim ve tiksinmem olmadi.Umarim en yakin zamanda birakirsiniz.Zararin neresinden donerseniz kardir.

5 haftalık hamileyim günde 1 paket içerdim şimdi günde 5 taneye düşürdüm bende tam olarak bırakamıyorum ve kendimi suçlu hissediyorum :(

bende bu dertten tek muzdarip ben miyim diye düşünürken bir anda yazdıklarınızı gördüm, ben günde iki paket içen biriydim, test sonucunu aldıktan sonra son bi tane içip bıraktım yada ben öyle sandım. gündüzleri işyerindeki tüm arkadaşlarım içiyor canım istemiyor ama akşam olunca bir tane içesim geliyor. bende içiyorum aynı vicdan azabını yaşıyorum.umarım tiksiniriz ama bu saatten sonrada zor gibi geliyor :(

çok kötü bir çelişki bu yaşadığımız bi yandan masum minik bi bebek bi yandan ben tamamen psikolojik bırakmak ama yapamıyorum suçluluk hissi berbat

Böyle durumlara çok kızıyorum. bebek isteyen milyonlarca insan varken sizinki resmen cinayet. Nasıl kıyıyorsunuz kendi yavrunuza. Ben 7 aydır çay kahve içmiyorum zarar veriyormuş diye. çok sinirlendim.. :20:

Ben 29+5 günlük hamileyim öğrendiğim zamandan beri sigara içmiyorum ben zaten günde 3-5 tane içiyordum ona rağmen sizi anlıyorum.
Bu bir cinayet değil bu iş bir başkasını aşağılamakla olmuyor kimse karnındaki bebeğini öldürmek istemez herkes içmeyen kadar anne... Ben tüm hamileliğim boyunca 2 tane içtim oda öğrendiğim gün ve sonraki hafta bebek daha 4 haftalıkken.. .
ÇOKDA İYİ BİR HALT ETMEDİĞİMİN FARKINDAYIM.
Ama içen anneleri iyi anlıyorum kimse bebegine birşey olsun istemez ama herkesin iradesi aynı değil belki psikolojik olarak içerde verdiğiniz savaşın stresi bebeğe daha çok zararlı bunu düşünüyormusunuz belki günde 1 tane içmek sizi o stresten daha az zarar verecek ee kaldıki içtiğiniz ve yediğiniz herşeyin saf olduğunda %100 emin olduğunu söylermi bana içmeyip buna kızan anne adaylarını...
Soluduğunuz havadaki egzozzu acaba ölçebiliyorlarmı tabikide bildigimiz birde kendi elimizde olmayan sebeplerden maruz kaldıgımız zararlarla ölçülemez sigara ben isterim ki dünyada kimse içmesin...herkes bu kadar zararlı diye bagırırken.... ama lütfen konusurken sizden daha az anne adayı değil içen kişi...
insan iradesi, adı, kimliği sizden farklı sizin kadar bebeğini düşünüyor o da düşünse böyle yapmazdan uzak yaşağıdı karmaşık durumlar...
Ve buna ayy çok sinirlendim gibi şeyler söylemek yerine daha yapıcı destekler olmak sanırım daha az zarar verir hamilelere ve bunu söyleyen kişilere... Benim doktorum huzurlu ol olabildiğin kadar olumlu ol... Çok sinirlendim gibi kelimeleri hayatından çıkar, ,sakin ol,gülümse, daha çok sev, daha çok paylaş dedi çünkü anne karnındaki bebeğin en temel ihtiyacı sahip olduğu annedeki güzelliğin ona geçmesidir dedi.

Cok uzun yillar sigara ictim.Sanirim 14 yada 15 yil.Hic birakmadim. Hamile oldugumu hissettigim an gidip hamilelik testi aldim.Testi yapmadan once bir sigara ictim.Testi yaptim 2 cizgiyi gordum ve sigara o dakikadan itibaren hayatimdan cikti.12 haftalik hamileyim tek bir nefes bile cekmedim.Basarmamin sebebide suydu; Ben hic dusunmedim "acaba gunde 2 tane icsem zarari varmi.Icen hamile bayanlarda var cocuklari saglikli.1 tane icsem bisey olmaz." Sayet boyle dusunseydim ben de yenik duserdim.Birakmaktan baska secenegimin olmadigini kendime kabul ettirdigim icin inanin hic zorlanmadim.Hic canim istemedi.Ustelik hic birseye bulantim ve tiksinmem olmadi.Umarim en yakin zamanda birakirsiniz.Zararin neresinden donerseniz kardir.

Aynen katılıyorum. Tamı tamına 15 yıldır, günde 1 paket (zaman zaman daha fazla) sigara içen biriyim. Ve adetim 1 gün geciktiğinde sigarayı günde 5'e indirdim, test sonucu pozitif çıktığında ise (adetimi 3 gün geçe) tamamen kestim. İlk 2-3 gün zorlandım, evet. Şunu söyledim kendime: "Kendim için asla bırakamazmışım". Evet, hala söylüyorum, içimde bir canlı olmasaydı, sadece kendim için olsaydı, o ilk 2-3 günü asla atlatamazdım. Ama içimde başka bir canlı olduğu -YANİ EVLADIM OLDUĞU- düşüncesi, bana 1 nefes bile çektirmedi. Çünkü ben de aynen "1 taneden birşey olmaz" "3 taneye kadar birşey olmaz" diye kendimi kandırma yolunu seçmedim. Ufacık da olsa bu bir riskse, ben asla evladım üzerinden böyle bir risk almam dedim. Ve yeterince kararlı olduğum için sanırım, ilk 2-3 günden sonra fazla zorlanmadım. Şu an 20 gün olmuş durumda ve ben sigarasızlığa çoktan alıştım. Arada bir (o da her gün değil, haftada birkaç kere) canım istiyor ama evladımın pır pır pır kanat çırpan kalbini düşündüğüm anda unutuyorum.

Sigara içip de çocuğu sağlıklı olan anneler var ya, lütfen onları düşünüp kendinizi kandırmayın. Sigaranın zarar vermesi için, Allah korusun, illa da sakat olması mı gerekir? Sakat olmaz ama bir hastalığı olur. Allah korusun. En basitinden, o çocukların hepsinin bünyesi zayıf, ya alerjik astımı var, ya sürekli grip oluyor iyileşmiyor vs. E bir çocuğun bünyesinin zayıf olması, hele ki buna annesi sebep olduysa, hiç de basit bir şey değil sanırım... Ben böyle düşündüm, o zorlandığım ilk 2-3 gün. Ve atlattım.

Bir de şu var, ilk 2-3 günü atlatamayıp, günde 1-2 tane içmeye karar verseydim, inanıyorum ki daha çok zorlanıcaktım. Çünkü 1-2 tane içseydim, 3'ü 5'i de isteyecektim. Hep bir savaş olucaktı. Ama şimdi hiç içmiyorum, çok daha rahatım, o savaş çok nadir oluyor.

Evet, iştahım çok açık ve 3 haftada 3 kilo aldım bile. Ki, benim kadar kilosuna önem veren, bu konuda takıntılı bir insan yoktur. Biliyorum ki, sigara içsem bu kadar kilo almazdım. Fakat benim için, sağlıklı bir bebek dünyaya getirmek, o çok sevdiğim fiziğimden bile önemli. Gerekirse bir diyet de doğumdan sonra yaparım. Ama evladımın sağlığını riske atmam. Ne zevkim için, ne estetik kaygım için...

Back