• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Hamile olana kadar süreçte ki önerileriniz ?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

ferisskara

Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2020
43
15
8
32
Selamlar, hamile kalma sürecinizde önereceğiniz ek bir takviye var mı ?
Açıkçası iki aydır folik asit kullanıyorum ama belki sizin tecrübe ettikleriniz de vardır, bitkisel kürler de olabilir. İki yıldır evliyim ama vajinismus hastası olduğum için son 3 aydır korunmasız ilişkiye devam ediyorum. Bir de az da olsa kayganlaştırıcı olmadan ilişkiye giremiyorum.
Bu da beni düşündürüyor ama başka türlü canım çok yanıyor.

Sadece sakin olun folik asite devam. Kürler yapmak beklentiyi yükseltir ve strese sokar. Ve prolaktin gibi çıkmaya meyilli hormonları yükseltebilir. Muayene olun eşinizle değerler normalse tekviyesiz devam edin denemeye.

Açıkçası iki aydır folik asit kullanıyorum ama belki sizin tecrübe ettikleriniz de vardır, bitkisel kürler de olabilir. İki yıldır evliyim ama vajinismus hastası olduğum için son 3 aydır korunmasız ilişkiye devam ediyorum. Bir de az da olsa kayganlaştırıcı olmadan ilişkiye giremiyorum.
İlk önce stres yapmayın sonra bir dr muayene olun kafaniza takmayın oldumu olacak mı diye birde gün aşri ilişki ve bol dua🤲 rabbim en kısa zamanda sizede bu duyguyu yaşatır folik asit kullanmaya devam edin

Son düzenleme:
Kayganlaştırıcı olarak da kullanabileceğiniz aynı zamanda forumda çok kişinin kullanıp gebe kaldığını öğrendiğimiz prefert hamilelik jeli kullanmanızı tavsiye ederim bu hem spermlerin vajinada daha uzun süre yaşamadına yardımcı olacak hem de yumurtaya daha hızlı ilerlemesind yardım edecek. Aynı zamanda impryl tablet günde 1 tane size ve eşinize tavsiye ederim böylelikle vitamin mineral depolarını dolacaktır yumurta ve sperm kaliteniz artacaktır sperm sayısı ve ileri hızınız artacaktır morfolojiyr destek olacaktır. Adetin 2. Günü muhakkak gidip hormon tahlillerinizi yaptırın. Pcos olup olmadığınızı, rezevrlerinizin durumunu , fsh ınızı , Rahim şeklinizin iyi olup olmadığını,rahim ağzı yetersizliği gibi durumlarınızın olup olmadığını öğrenin.T rahim şekli, perdeli rahim vs. Gibi durumlar varsa histeroskopi olup sonrasında gebeliğe uğraşmanızı tavsiye ederim. İdrar kültürü, idrar tahlili filan verin enfeksiyon olup olmadığına baktırın. Yakınınızda bir araştırma hastanesi var ise kan pıhtılaşması için ücretsiz testinizi yaptırın pıhtılaşma var ise 2-3 düşük olmasını beklemeyin bu sizi gereksiz yıpratır 🤔 başkaaaa 🤔 ha bir de eşiniz de spermiyogram yaptırırsa varsa bir problem en başından bilir çözersiniz.
Söyleyeceklerim bunlar
Sağlıklı bir gebelik ve bebek dilerim 🤗❤️

Ilk başta iyi bir doktora muayene ol hormon ve idrar tahlili yaptırın en önemlisi rahimde her hangibi bir şekil bozukluğu varmi yokmu ona baktirin ben çift rahimliyim 10 profa gittim belki gebelik de sıkıntı olmaz dediler ilk düştüğümde ama maalesef 11 haftalık hamileyim 3 gün önce bebeğin kalp atışı durmuş yarın kürtaj olucam lütfen ilk rahim muayenenizi yaptırın

Back
X