Bende öyle hemen ilk duyduğumda bırakmadım canım..
Hatta kan tahlilinde sonucu öğrenip girdiğim şoktan çıkamayınca yakmıştım bi tane sigara..
Sonra sigaraların en hafifinden alıp hiç içime çekmeden içmeyi denedim.
Bir ay kadar böyle devam ettim. Sonra da bıraktım birden..
Ama eğer gebelikte sigarayı bırakmak fetusun üzerinde daha kötü etki bırakacaksa ( burada annenin sinirlilik hali dikkate alınıyor) doktorlar bile belli sayıda izin veriyorlar.
Çok da düşünme sigara mevzusunu bırakmak zorunda hissetmen onu daha çok tüketmene sebep olmaktan başka birşey yapmıyor.
inşallah hayırlı haberlerle kalp atışlarını duyda gel...
evet allah sabrımızı öyle deniyorki, bu sabah aşılama hayallerimde yerle bir oldu..
ama çok üzülmedim çünkü ben alıştım artık, kendimi çok heveslendirmemiştim, demekki imtihanım daha bitmedi napalım nasip...
nedense ağlamadım, canımı yakmak istercesine dudaklarımıda ıssırmadım, işte öylesine bi yaşam bizimkisi..
neden olmasın inşallah bi gün karşılaırız...
Cnm Allahm hayırlısı neyse onu versin inş ve yardımcın olsun..Maşallah çok sabırlısın ve umutlusun ne kdr güzel bu sabrın sonu selamet olucak inş.Öyle güçsüzüm ki sürekli ben yapamam başaramam doğuramam doğursamda bakamam gibi olumsuz düşünceler içersindeyim.Özellikle doğum olayını bir türlü çıkaramıyorum aklımdan rüyalarıma giriyor yapamam diye bağırıyorum rüyamdada ben psikolojik tedaviye başlıcam kesin yoksa olmıcak böyle..
inşallah sabrımın sonu selamet olurum..
iki zıt kutup gibiyiz nedenmi???
benim rüyalarıma giren bebek, o doğum anı hemde sancısı kucağıma alıp kanıyla emzirdiğim sarıldığım bebek annelik duygusu sana 9 adım sonra yakın..
ve ben bu rüyalardan, isteyip elde edememekden duyduğum üzüntüden dolayı yardım almak istiyorum..
öyleki sokağa çıkmak istemiyorum, düğün , bayram tatil oda ne gibi oldum artık..
herkes kaç yıl oldu bebek yokmu, yada bi bebek oldumu o ortamda kucağıma vermeler, bunlarla karşılaşacağım diye evden çıkmak istemiyorum...
işte ben bu durumdan kurtulmak istiyorum azda olsa bu bebek özlemini ertelemek istiyorum ama olmuyor..
sende kendini anneliğe hazırlamak istiyorsun değilmi...
sevinç dolu günlere hazırlanmak, hayatı zehir eden üzüntüye katlanmaktan daha kolaydır unutma..
bebebişinin totosonndan seninde yanaklarından öpüyorum..
sağlıcakla kalın..
hera42 hayırlısı olsun...ben 5 yıl istemedim bebeğimin olmasını ve kaçacak köşem kalmamıştı.millet ve ailem olmuyor bile sanmış nasıl beş yıl istemezki insan diye.?halbuki çocukları çok severim normalde.ama kendimin bir çocuğu olacağı fikrini asla kendime kabul ettiremedim.hiç farkında olmadan gebe kalmışım bende,annemleri arayıp söylerken herkes sevinçten ağladığımı sandı bense hazır değildim ve dumura uğradığım için, hamileymişim diye ağlıyordum.hatta dr.erken menapozamı girdim diye gittim düşün....dr güldü ne erken menopopzu gebesiniz diye.erken menopozu bile aklıma getirdim gebeliği bir türlü konduramadım kendime...başıma gelmiş en kötü olay gibi gördüm ,içimde bir şeyler uçuştu durdu sanki günlerce.bütün organlarım havada duruyor gibiyidi,resmen büyük bir boşluk vardı sanki içimde...acaip bir gariplikti...yani anneliğe hazırlanmak yada kendini hazır hissetmek diye bir şey olmuyor canım...o anne rahmine düştüğü andan itibaren yavaş yavaş haızlranıyorsun...evladım şu an 11 aylık ve gözümün bebeği yaşamımın odak noktası oldu.gebe kaldığım günden beri günlük tuttum onun için.ilk günleri içimdeki o garip duygusal savaştan bahsettiğim sayfaları okuyorum bazende ......onların hepsi gebelikten dolayı alt üst olmuş hormonal dengenin getirileri tatlım..alışacaksın ve 4 ay sonra ilk kıpırtılarını duyduğun andan itibaren hayatının merkezi olacak gör bak...bunları sana teselli olsun diye yazmıyorum çünki teselli edilecek bir durumda değilsin..ancak çocuk için olmuyor diye ağlayanı teselli etmek gerektiğini savunuyorum.seni tebrik etmek gerekir canım....allahın kadına verebileceği en güzel hediyeyi hiç aramadan bulmuşsun...hastane korkunu ancak bebeğinin hareketlerini duyduktan sonra yenebilirsin.onun için yapamayacağın hiç bir şey olmadığını göreceksin.hastaneye değil hastanenin çatısına çık deseler çıkarsın yawrun için...psikolojik durumunda tamamen hormonlarının dengesiz çalışmasından kaynaklanıyor hiç psikolokluk bir durumun yok yani 1 aya kadar bir şeyin kalmaz.umarım bulantısız ve sorunsuz bir gebelik geçirirsin cnm...
eminim çok yakın bi zamanda hamileliğin sana kocaman bi mutluluk verecek...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?