• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamile miyim?Hazır değilim,istemiyorum:(

Mrb arkadaşlar canım çok sıkkın.Reglm yaklaşık olarak bir hafta gecikti ve son 3gündür çok farklı rüyalar görüyodum hatta bir tanesinde hamile olduğumu ve doğum yaparak oğlumun olduğunu falan gördüm.Reglm geciktiği için stres yaptım bilinçaltımın oyunu diye yorumlayıp geçtim ancak stresim artınca bugün test alıp yaptım ve çift çizgiyi gördüm ikiside koyu,bariz belirgin ve hemen oluştu çizgiler.Test sonuçları doğru olmayabilir umuduyla 3tane test daha aldım ama yapmadım yarın yapcam korkuyorum.Tecrübeli arkadaşlar hamile miyim sizce?Hiç belirti yok ne mide bulantısı ne başka bişey sadece 3gündür ara ara hafif bir bel ağrım var.Allahm isteyen herkese nasip etsin ama ben henüz istemiyorum düşünmüyrum.2senelik evliyim şükür eşimlede iyiyiz ama bebek fikrine bile sıcak bakmazken erken diye düşünürken bir anda böyle birşeyle karşılaştım off.Sigara tiryakisiyim ve hastane,iğne fobim var ciddi şekilde.İğne olduğum zaman bayılıyorum,hastane ortamına gelemiyorum.Hayatımda bir kez kan değerlerime baktırdım ondada acilde 10dk yatırdılar napıcam ben ya?Fizyolojik ve psikolojik olarak hiç hazır değilim.Saatlerce ağladım eşim teskin etmeye çalıştı ama onunda morali bozuldu o istiyor çünkü.Bu arada lütfen kimse yargılamasın beni Allahm aratmasın ama hazır değilim işte ben seneye ya da diğer seneye düşünüyrdum.Sigarayı bırakıcak,tedavi olucak ve kendimi hazırlıcaktım.Yardımınıza ihtiyacım var offf.Yarın bakcam diğer testlere de.Son olarak o kdr dikkatliydik ki korunma konusunda nasıl oldu anlamadım umarım hamile değilimdir:(

Canım benim öncelikle hayırlı olsun.Bak ben çapada doğumhanede staj yaptım bir süre.Orda istemeden gebe kalmış hatta hamileliği çok sorunlu geçmiş tipler vardı.Doğum süresince hep yanlarında oldum.Ve o kadar ağrıya acıya rağmen bebeklerini ilk ellerine aldıklarında nerdeyse hiç bırakmayacak gibilerdi.Bi tanesi ay iyiki hamile kalmışım ya çok güzelllll felan dediydi.Senin hastane iğne korkun öyle önce kendini hazırlamakla geçecek şeyler değil.Sigarayı bırakmak zorunda kalman bence bırakmak için iyi bir sebep.Bebek planlıyorum bırakayım desen bırakamazdın.Emrivaki şeyler gıcıktır biliyorum ama bence bu senin için iyi bir fırsat olmuş.İçinde kıpırtılarını hissedince bize buraya ay çok mutluyum gibi şeyler yazacaksın :)
Bu arada nasıl korunuyordunuzda hamile kaldın?

Hayırlı olsun tekrardan :CüvCüv:

burda kimseyi eleştirmeyelim hazır olmayabilir çocuk için
evt çok güzel bi duygu ama hazır hissetmiyosan kendini kararı sen ver
hamilesin zaten büyük ihtimal

Tşk ediyorum hepinize arkadaşlar..Şu an için şükür herşey yolunda.18 haftalık oldu.Zaman inanılmaz bi hızda ilerliyor ya..Bu hafta havuz ve egzersize başlıcam doğum ve kilo kontrolü için.Bakalım kendimi çok merak ediyorum nası doğurcam diye doktorumda gülüyor fazla kafa yorma bi şekilde çıkıcak o diyor haklı tabi çıkıcak bi şekilde ama ne şekilde işte hayırlısı neyse o olur inş.

Canim arkadasim benim .. Senin cok iyi bir anne olucagini biliyorum .. Bebisin cok sansli inan cunku senin gibi melek bir annesi olacak ... Bebise cokkkkkk iyi bakacak.... Saglicakla kucagina alman dilegi ile

burda kimseyi eleştirmeyelim hazır olmayabilir çocuk için
evt çok güzel bi duygu ama hazır hissetmiyosan kendini kararı sen ver
hamilesin zaten büyük ihtimal

Konunun devamına bakamadın sanırım cnm 18 haftalık hamileyim.Şükür iyiyim artık baya adapte olmuş durumdayım.Şu doğum fobisini de bi yensem çok rahatlıcam..

Canim arkadasim benim .. Senin cok iyi bir anne olucagini biliyorum .. Bebisin cok sansli inan cunku senin gibi melek bir annesi olacak ... Bebise cokkkkkk iyi bakacak.... Saglicakla kucagina alman dilegi ile

Cnm bnm ya nası duygulandırdın şimdi sen beni böle..Gözlerim dolu dolu oldu yazdıklarını okurken..Yüreğin o kdr temiz ki asıl melek anne sıfatı sana yakışır arkadaşım..İnş o günleride görürüz ve bugünleri,geçmişi yad ederiz kah gülerek kah duygulanarak..İnanmıcan belki ama bende özeline msj atıcaktım şimdi 2dk arayla buraya yazmışız kalplerimiz yine beraber......

Canım benim öncelikle hayırlı olsun.Bak ben çapada doğumhanede staj yaptım bir süre.Orda istemeden gebe kalmış hatta hamileliği çok sorunlu geçmiş tipler vardı.Doğum süresince hep yanlarında oldum.Ve o kadar ağrıya acıya rağmen bebeklerini ilk ellerine aldıklarında nerdeyse hiç bırakmayacak gibilerdi.Bi tanesi ay iyiki hamile kalmışım ya çok güzelllll felan dediydi.Senin hastane iğne korkun öyle önce kendini hazırlamakla geçecek şeyler değil.Sigarayı bırakmak zorunda kalman bence bırakmak için iyi bir sebep.Bebek planlıyorum bırakayım desen bırakamazdın.Emrivaki şeyler gıcıktır biliyorum ama bence bu senin için iyi bir fırsat olmuş.İçinde kıpırtılarını hissedince bize buraya ay çok mutluyum gibi şeyler yazacaksın :)
Bu arada nasıl korunuyordunuzda hamile kaldın?

Hayırlı olsun tekrardan :CüvCüv:

Tşkler cnm..Eşim korunuyordu ve çokta dikkatliydik 2sene bişi olmamıştı zaten ama kısmetmiş bizimki isyan etti sanırım:)Kıpırtılarını hissetme olayını ve sonraki beni gerçekten merak ediyorum.Sizlerle yine paylaşıcam..Hoşçakal..

hayirli olsun canim bak rüyan cikmis ilk msjinda rüyamda oglum oldunu gördüm demistin ALLAH anali babali büyütsün :)

Evet cnm ya çok enteresan bi olay rüyamda hamile olduğumu ve hatta 24günlük olduğunu söylemişlerdi ben bilmezken ve oğlum olmuştu.Rüyada normal doğum yapıyodum ve çok rahat geçiyodu bakalım o da çıkıcak mı yoksa tersi mi nüksedecek:)

ilk mesajını okuyunca aldırmıştır diye düşünmüştüm. ama son sayfaya gelince yanıldığımı gördüm. sevindim..
allah kucağına almayı da nasip etsin inşallah..

Amin inş.Aldırmayı düşünmedim değil ilk zamanlar ama bu mümkün olamazdı benim yapımda birisi için..Kimse kimsenin yaşam hakkını elinden alamaz,almamalı da..Bu arada Denizlidesin sanırım görüşmelere geldin mi hiç?

vallhi gelişmeni okuyunca çok mutlu oldum inş. sigarayıda zorlanmadan bırakırsın doğumu hiç düşünme muhtemelen sezeryan yapar doktorun hiç bişey anlamadan kucağına alırsın bebeğini şöyle 18 haftalık olsun sana bir tekme sallasınki aklını başına getirsin ozzaman işte anlıycaksın allahın mucizesini sana verilen en güsel hediyeyi

:)inş cnm çok merak ediyorum tekme olayını ya bakalım artık bizimki brz şiddetli sallar sanırım dediğin gibi zira annesi onu oldukça üzdü ilk aylarda ne yapsa hakkıdır:)Konyada muayene olduğum doktor sezeryan demişti çok korktuğum için kendini de bebeğini de yorma direkt sezeryan ol demişti ama bakalım ben hepsinden aynı derecede korktuğum için farketmiyor

Allah bağışlasın.
Ama sigarayı bırakman elinden atman gerekiyor.
O bebeğe zarar veremezsin sen tasıyorsun diye buna lüksün yok :dilcikar:

Ama cokkkk tebrik ederim bebişini allah bagıslasın canım...
:icecream:

Tşkler cnm.Haklısın dicek bişi yok benimde çok üzüldüğüm ve aciz kaldığım bi nokta bu bakalım inş onuda alt ederiz..

Merhabalar Heracım;
Öncelikle seni yürekten kutluyorum...
Pazar sabahı eşim uyuyor ben erken uyandım kahvemi yaptım pc açtım...
senin topiğine rastladım saatlerdir tek tek okuyorum..
okurken kendimi buldum.
Şuan hamile değilim,ama endişelerim seninkiyle aynı ve hastane - doğum fobim.
22 yaşımdayım,8 aylık evliyim.eşim 30 yaşında ve artık baba olmak istediğinisöylüyor.
evliliğim daha çok yeni,yaşım daha küçük,tam anlamıyla evliliğede alışmış değilim vs.vs.
Kistelerim var tedavi görüyorum bayramdan sonra kontrolüm var ve iyileşmiş olmam bekleniyor...
Eşim şimdiden planlıyor,eğerki iyileşmişsem çocuk istediğini net bir şekılde dile getirdi.
Hergün kistlerim geçsin iyileşmiş olayım Allahım diye dua ediyorum..çok acı çekiyorum çünkü.
Ama bebek fikri benide derinden sarsıyor,korkuyorum o sorumluğu kaldıramayacağımı düşünüyorum.
Çevremdekiler ''çok büyük konuşuyorsun,şimdi istemiyorsun,yarın sen istersin allah vermez'' diyorlar.
Baskı altındayım yani...
Aklım öylesine karışık ki,senin korkularını diğer arkadaşların destek yorumlarını okurken çok ağladım.
Şuan erken diyorum ama biliyorum ki 2 sene sonrada ben yine hazır değilim diyeceğim.
Umarım bende bu duygulardan kurtulurum :( çok uzattım belki ama yazmak istedim sadece yazmak..
artık çok bunaldım,sürekli bunları düşünmekten bi hal oldum..
kocaman sevgilerimi yolluyorum sana canım,Allah kucağına almayıda nasip etsin öpüyorum!

bence bebek vakti gelmiş..iki yıl olmuş evleneli ve 9 ay sonra alacaksın onu kucağına..sen tedbirlerini aldığın halde b bebek olduysa bunu Allahın bir hediyesi olarak gör..bebek hasreti çeken o ladar çok kişi varki...emin ol bu bebek dünyanıza renk katacak ve sizi gerçek bir aile yapacak..eşinin gözünde kat kat daha kıymrtli olacaksın..iyi yönlerini gör lütfen..

düşüncelerime tercüman oldun bacı m evli değilim ama kardesim bve yakılarımdan biliyorum hele bide eger varsa böle bişi ilk tekmelerinde gör bak o duyguyu

allahım sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin aldırmamana sevindim[/QUOTE

Amin tşkler cnm..Bu arada bende oğlumun ismini nasip olursa Kayra koymayı düşünüyorum:)

anammmm varmıymıs gerçektennnnn süprizzzzz ortadaki sayfaları okumadım hadi hayırlısıı ben çok sevindim senn adına her ne kadar hazır değilim desen de çok sanslısın bence :CüvCüv:

Son düzenleme:
Merhabalar Heracım;
Öncelikle seni yürekten kutluyorum...
Pazar sabahı eşim uyuyor ben erken uyandım kahvemi yaptım pc açtım...
senin topiğine rastladım saatlerdir tek tek okuyorum..
okurken kendimi buldum.
Şuan hamile değilim,ama endişelerim seninkiyle aynı ve hastane - doğum fobim.
22 yaşımdayım,8 aylık evliyim.eşim 30 yaşında ve artık baba olmak istediğinisöylüyor.
evliliğim daha çok yeni,yaşım daha küçük,tam anlamıyla evliliğede alışmış değilim vs.vs.
Kistelerim var tedavi görüyorum bayramdan sonra kontrolüm var ve iyileşmiş olmam bekleniyor...
Eşim şimdiden planlıyor,eğerki iyileşmişsem çocuk istediğini net bir şekılde dile getirdi.
Hergün kistlerim geçsin iyileşmiş olayım Allahım diye dua ediyorum..çok acı çekiyorum çünkü.
Ama bebek fikri benide derinden sarsıyor,korkuyorum o sorumluğu kaldıramayacağımı düşünüyorum.
Çevremdekiler ''çok büyük konuşuyorsun,şimdi istemiyorsun,yarın sen istersin allah vermez'' diyorlar.
Baskı altındayım yani...
Aklım öylesine karışık ki,senin korkularını diğer arkadaşların destek yorumlarını okurken çok ağladım.
Şuan erken diyorum ama biliyorum ki 2 sene sonrada ben yine hazır değilim diyeceğim.
Umarım bende bu duygulardan kurtulurum :( çok uzattım belki ama yazmak istedim sadece yazmak..
artık çok bunaldım,sürekli bunları düşünmekten bi hal oldum..
kocaman sevgilerimi yolluyorum sana canım,Allah kucağına almayıda nasip etsin öpüyorum!

Öncelikle geçmiş olsun cnm inş en kısa zamanda sağlığına kavuşursun.Evet aynı duyguları,endişeleri,psikolojik baskıyı ve git gelleri yaşamışız.Biz eşimle 3,5yıllık bi flört dönemi sonrasında evlendik ve ben bu konuları düşünerek bikaç kez ilişkimi bitirmiştim.Evliliğe baştan beri hazır değildim eşimi çok sevmeme rağmen evlilik beni korkutuyordu.Ailemde çok rahat yetiştiğim için evliliği kaldıramam ve eşim ne kdr iddia etse de ben illa ki az ya da çok değişeceğini düşünüyordum bi sonraki konu evlenirsek eşimde kısa zamanda oluşacak çocuk arzusu endişesiydi çünkü o çok hevesliydi ve benden 6yaş büyüktü.Derken eşimle o dönemlerde uzun uzun konuştuk anlaştık ve nihayetinde evlendik.İlk yıl ne eşimden ne çevreden herhangi bi baskı görmedim amaaa 2.yıl eşim başladı bebek istemeye.Tabi ben hiç düşünmüyorum,çok erken benm için.O bana duygularını anlatıyodu, ben ona ve o da haklıydı kendi cephesine.Onu anlıyordum ama elimden gelen bişi yoktu.Onun isteğiyle evlenmiştim ama onun isteğiyle o sorumluluğa giremezdim,anne olmaya hazır değildim hiç bir yönden.Annelik bambaşka bişeydi.Ben memnundum hayatımdan.Aklımıza geleni yapar,rahat yaşardık.Bizim bu konudaki konuşmalarımız bikaç kez tartışmayla sonlandı.Eşimden ayrılmayı bile düşündüm onunda hakkıydı baba olmak ve benim yüzümden olamıyor,herkesin bebeğini uzaktan seviyor,baba olan arkadaşlarına gıptayla bakıyordu.1yıl sonrasına kendimi hazırlayacağım kanısına vararak eşimle konuştum kararımı anlattım ve tabi duygularımı.Ayrılma düşünceme eşim çok şaşırdı,ciddi tepkiler verdi ve 1yıl sonrası için anlaştık tabi eşim üzgündü o ayrı ama ben rahatlamıştım konuyu kapattığımız için.Bazende ya olmazsa istediğimiz zaman diye düşünmeden de kendimi alamıyordum.Yine de rahatlamıştı içim orta yolu bulduğumuz için bana kalsa ben 2sene daha düşünmüyordum.Eşimde bikaç kez gayri ihtiyari olarak 2.senemizi bitirince,yıldönümümüzde olsa ne iyi olur demişti ve dediği gibi de oldu.Bu arada çevreden de baskılar geliyordu ama ben önemsemiyordum sonuçta bu bizim hayatımızdı ve kimse müdahil olmamalıydı.Hiç aklımda yokken,böle bişey yaşayacağıma ihtimal vermezken bi anda bu durumla karşı karşıya kaldım.Hikayenin gerisini biliyosun cnm.İlk bir ay ağladım sürekli eşimde çok şaşkındı ama mutluydu burukta olsa...Sanki başıma çok kötü bi olay gelmiş gibi hissediyordum hep.Artık hiç bişey eskisi gibi olamayacaktı.Her gün doğum yaparken görüyordum kendimi ve ağlayarak,bağırarak uyanıyordum sonrasında saatlerce ağlama krizi geçiriyordum.İnan bir gün alışacağım,mutlu olacağım,karnımı okşayacağım aklıma gelmezdi dualar ederdim hep ama bunları yaşayacağımı düşünmezdim.Buradaki arkadaşlarımın desteği ,ailemin ve arkadaşlarımın motivasyonu,psikolog,eşimin çabaları üzüntüsü aynı zamanda sevinci derken ama en önemlisi hayatımda hiç bir değişikliğin olmadığını farketmem ve ilk üç ayda kişiyi karamsarlığa iten hormonların da gitmesiyle şükürler olsun iyiym artık ve hamile olduğum için mutluyum.Ama asıl adaptasyonu vu duygu karmaşasını bebeğimin büyümüş ve hareketlenmiş halini görünce yaşadım.O anda hıçkıra hıçkıra ağladım,içimi boşalttım içimden bişeyler aktı gitti.O kdr garip ve tatlı oluyomuş ki o anlar,onu görmek çok ilginç ya içinden bişeyler kopuyor resmen..
Gerçekten cnm deneyimlerini anlatanlar haklı çıktı zamanla alışıyosun ve mutlu oluyosun hatta ki ben daha hareketlerini bile hissetmiyorum herkesin dediği bi hisset o zmn tekrar görüşelim oluyor bakalım o zmn ne olucak bende merak ediyorum.Şimdi daha güçlüyüm,gelecekten daha bi umutluyum,tam olarak ifade edemesemde içimde ayrı bi kıpırtı var tanımlanamz bişey bu...Hayatım aynen devam ediyor ama eşin daha bi ilgili oluyor bu dönemde,çevren ailen herkes daha bi hassas yaklaşıyor ve bu durum okuşuyor insanın gururunu,mutlu ediyor.Canım annem zorla bebek mağazasına götürdü beni ve bişeyler aldık bebiş için cinsiyet bile bilmezken saolsun herkes beni adapte etmek için seferber oldu,Allah razı olsun buradaki arkadaşlardan,ailemden,dostlarımdan ve tabi ki eşimden....Herşey bitmedi tabi cnm daha öncede ifade ettiğim gibi iğne,hastane fobisi,sgra olayı maalesef devam ediyor bu iki konuda o kdr acizim ki hala kan aldırırken titriyor,bayılacak gibi oluyorum ve kara kara düşünmekten kendimi alamıyorum.Allahım büyük bunları da aştırcak bana inş.Bu hafta havuza ve egzersize başlıyorum doğum için elimden geleni yapıcam,mücadele edicem yenerim ya da yenilirim bilmiyorum ama bana düşenler için çabalıcam.Oğlum için....

Sana gelince cnm çok düşünme derim.Ben o kdr düşünür,kafaya takardım ki bu konuyu bak ne oldu.2sene boyunca aynı yöntemle korunduk ve bişey olmadı.Korunmaya devam ederken bi anda cee-ee diyerek sürpriz yaptı bize:)Demek istediğim o kdr arayan,tedavi olan arkadaş var ama olmuyor onlarında olacak inş bir gün eminim ama en azından şu anda olmuyor,Ben düşünmezken oluyor bu dünya çok garip bi dünya ve inan biz sınanıyoruz.Sen tedbirini ne kdr alsanda o olacaksa oluyor ve hayatta kesinlikle plan yapılmıyor ben bunu anladım.Bu hayatta bizler sadece piyonuz..Eşine hazır olmadığını güzel bi dille anlatmaya devam et.Çevreyi takma hiç sizin hayatınız düşünmüyoruz henüz diyerek geçiştir.Ama senin de içinde küçücükte olsun bi kıpırtı varsa şayet bu konuda çokta erteleme şu an için banada erken geldi senin açından ama bi süre sonra düşün.Bak bunları yazarken bile tuhaf oluyorum inan boşuna yazıyomuşum gibi geliyor o ne zmn isterse o zmn gelicektir bence artık:)Ama hayatın değişmiyor en azından hamilelikte doğduktan sonra mutlaka değişecektir ama çokta tatlı ve bambaşka duygularlada dolu olacak.Çok fazla endişelenme cnm güzel bi duyguymuş bi de eşin istiyo ya çok hevesli oluyolar sürekli titriyo üzerine ve o mutlulukları seni de gerçekten mutlu ediyor.Ben çevreme baktım bi dönem sürekli ve dedim ki herkes doğurmuş ben mi doğuramıcam ve herkes yetiştirmiş ben mi başaramıcam ciddi anlamda bunları diyodum o dönem sürekli.Bakalım doğurabilecek miyiz ama yetiştirme konusunda daha fazla güveniyorum artık kendime:)Eşinle konuştuğun zmn nası yaklaşımları?Ilımlı mı sert mi üzgün mü nası?Ve sen benim gibi bir gün bi anda hamile olduğunu öğrensen benim kdr mı tepki verirdin yoksa biraz daha mı rahat olurdun?İstediğin her zmn yazabilirsin cnm dertleşiriz,yardımcı olmaya çalışırım sana hiç bişey yapamasam bile dinlerim en azından seni.Rahat olmaya çalış gerçekten hayat bize veriyor biz bişeyler almıyoruz bunu unutma..Allahım isteyen tüm arkadaşlara en kısa zamanda,gönüllerine göre bi evlat nasip etsin inş.Sana da aratmasın ve istediğin zamanda bi bebiş versin inş cnm:)Uzun oldu ama inan bnde yazmak istedim..Sevgiler..

Back