• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamile kalmaya çalışırken soğan kürü

soğan kürü kullanıp hamile kalanlar var mı diye bir topic daha var ben geçenlerde orayada yazmıştım.Orda ki bayanlar soğan kürüne başlayınca kimisninin kanamsı erken kimisininde kanamsı daha geç olabiliyormuş ama çok uzarsa kanaması devam etmesinler tarzında bişeyler yazmışlardı.

Açıkçası benimde fazla bilgim yok bende başlayalı 1 hafta oldu bakalım ne olacak

anladım canım ben kanama başlayınca hemen kestim zaten acaba kanamanın olması iyi bir şey mi?

anladım canım ben kanama başlayınca hemen kestim zaten acaba kanamanın olması iyi bir şey mi?

Adet olsan da bırakma canım, erken gelebiliyor bu kürde adetin. Kistlerin varsa onlar parçalanmıştır, onun için erken gelmiş olabilir. Ama sen bırakma 15 günü tamamla. Sonra da diğer adetine 10 gün kala tekrar başla canım...

Adet olsan da bırakma canım, erken gelebiliyor bu kürde adetin. Kistlerin varsa onlar parçalanmıştır, onun için erken gelmiş olabilir. Ama sen bırakma 15 günü tamamla. Sonra da diğer adetine 10 gün kala tekrar başla canım...

inşallah canım ama ben korkup bıraktım bile:(şimdi ben ekimin bu zamanlarımı tekrar adet olacağım bebek istiyorum da ona göre davranayım en azından

daha önce soğan kürünü deneyip kanaması olanlar bir dahaki adet tarihiniz kanamanın olduğu tarihe mi denk geldi yoksa normal gördüğünüz adete mi hangisini baz almalıyız lütfen yardım edin:(

benı duyan varmı aloooooooooooooo su sogan kuru nasıl yapılıyo bana bır yazarmısınızzzzzzzzzzzz

canım yemeklik beyaz soğanı 4e bölüyorsun,2,5 bardak kaynamış suya atıp ağzı kapalı bir şekilde kaynatıyorsun 5 dakika sonrada süzüp ılık bir şekilde içiyorsun,günde 2 defa yapılıyor taze olarak,en uygun zamanın adet bitiminden bir hafta sonra olduğu söyleniyor ama ben bana uygun gelen bir zamanda yapmıştım,içerken reglin gelirse bırakma içmeye devam et

benı duyan varmı aloooooooooooooo su sogan kuru nasıl yapılıyo bana bır yazarmısınızzzzzzzzzzzz

:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

--> SOĞAN KÜRÜ

İlk başlangıç zamanınız adet bitiminden en erken 7 gün sonra, ya da tam tarihinizi biliyorsanız adet gününüze 15 gün kala.

1,5 su bardağı kaynamış suya kabuğu soyulmuş orta boy kuru soğanı dörde böl, at. 5 dk. ağzı kapalı olarak kaynat. Ilıyınca iç (Sakın soğutma iyice). Onbeş gün boyunca aç karnına günde iki kez iç. Eğer çalışan bir hanımsanız bu kürü akşam yemeğinden önce ve akşam yatarken uygulayabilirsiniz. İkinci Kür İçin; İlk adeti olduktan sonra ikinci adete 10 gün kala tekrar aynı kürü 10 gün uygula. (Ben ikincisini 7 gün biliyordum o kadar uyguladım o yüzden, ama siz 10 gün yapın kızlar).

--> İNCİR KÜRÜ

1 lt. kaynamış suya 15-16 kuru incir koy, 20 dk. ağzı kapalı olarak kaynat. Ilıdıktan sonra süz. 2 veya 3 e bölerek öğünlerden 10-15 dk. önce aç karnına iç. 25 gün uygula + 7 gün ara ver + Tekrar 25 gün uygula. Toplam 50 günlük kür. NOT: İncirleri bir kez kopararak suya at. Eğer incirin dışı beyaz pudralı ise önce yıka, sonra suya at.

--> KEÇİBOYNUZU KÜRÜ

Yarım litre kaynamış suya 6-7 adet adet keçiboynuzunu küçük küçük kırarak at. 3 dk. ağzı kapalı olarak hafif ateşte kaynat. 20 dk. dinlendir. Dinlenme süresi sonunda keçiboynuzu parçalarını çıkar. Soğuduktan sonra yarısını sabah aç karnına, diğer yarısını da akşam yatağa giderken iç. Bu uygulamaya 1 hafta boyunca hergün devam et. Birinci haftadan sonra 3 ay boyunca hergün akşam yatağa giderken 1 su bardağı su iç. Daha sonraki aylarda zaman zaman uygula.[/I][/B]

DİPNOT: Soğan ve incir kürü aynı anda uygulanmaz. İlk adım soğan kürü (2 kür), soğan küründen sonra incir kürü. İncir kürüne başlangıç için şart olan herhangi bir zaman-adet dilimi yok. Bu paylaştığım bilgileri araştırıp buraya aktardım arkadaşlar. İbrahim SARAÇOĞLU'nun resmi sitesindeki sıkça sorulan soruların hepsini tek tek okudum. Kür başlangıç zamanlarını da o cevaplardan edindim. Tariflerini de yine aynı siteden kür tariflerinden aldım. Güvenebilirsiniz ya da güvenmezseniz de 33 sayfalık sıkça sorulan soruları ve cevaplarını okuyup aynı sonuçlara ulaşabilirsiniz :1:

kızlar soğan kürü kullanan var mı aranızda.. benim 12. günüm bitti. ama afedersiniz idrarımı yapınca sanki küçük parçalara görüyorum klozette açık renkte.. nedir bu ya anlamadım?

selam aylint ben soğan kürüyle hamile kalanlardanım. 1.si soğan kürüne adetin bittiği gün başlıyorsun ve 15 gün yapıyorsun. yani yumurtlama döneminde kür bitmiş oluyor. 2.si soğanı yemeklerimizdede kullanmıyormuyuz? sakıncası olsa zaten doktorlar hamilelelre yasaklarlar. bunun için için rahat olsun derim. ben bir kaç yere yazımı yazmıştım fakat burayada yazayım. doktorlar bana sende polivistik over kisti var ve bu kistler sana kilo aldırıyor. sen kilo aldıkça bu kistler çoğalıyor ve hamile kalma şansın azalıyor. zayıfla gel aşılama, tüp bebek vs. yapalım diyorlaradı. ama ben 2 yıl boyunca kilo veremediğim gibi 5-6 kiloda aldım. artık ümitlerim tükeniyorduki ibrahim saraçoğlunun soğan kürünü duydum. ve 15 gün olduğu için düzenli bir şekilde yaptım.ertesi ay adetle kistleri attım galiba ki bir sonraki ay hamile kaldım. bence çocuğu olmayan herkes denesin. sonuçta soğan bu zararlı bişey değil.allah olmayan herkese nasip etsin inşallah.

soğan kürünün tadı nasıl mıde bulandırıcı mı acı mı bende istiyorum ama tadından dolayı gerı duruyorum

selam aylint ben soğan kürüyle hamile kalanlardanım. 1.si soğan kürüne adetin bittiği gün başlıyorsun ve 15 gün yapıyorsun. yani yumurtlama döneminde kür bitmiş oluyor. 2.si soğanı yemeklerimizdede kullanmıyormuyuz? sakıncası olsa zaten doktorlar hamilelelre yasaklarlar. bunun için için rahat olsun derim. ben bir kaç yere yazımı yazmıştım fakat burayada yazayım. doktorlar bana sende polivistik over kisti var ve bu kistler sana kilo aldırıyor. sen kilo aldıkça bu kistler çoğalıyor ve hamile kalma şansın azalıyor. zayıfla gel aşılama, tüp bebek vs. yapalım diyorlaradı. ama ben 2 yıl boyunca kilo veremediğim gibi 5-6 kiloda aldım. artık ümitlerim tükeniyorduki ibrahim saraçoğlunun soğan kürünü duydum. ve 15 gün olduğu için düzenli bir şekilde yaptım.ertesi ay adetle kistleri attım galiba ki bir sonraki ay hamile kaldım. bence çocuğu olmayan herkes denesin. sonuçta soğan bu zararlı bişey değil.allah olmayan herkese nasip etsin inşallah.

ben kullandığım ay hamile kaldım yani bu ay...

dun hcg degerıme baktırdım 1.6 cıktı esım 2.5 aydır yok yurt dısındaydı 2 hafta oldu gelelı acaba 2 haftada kalmıs olabılırmıyım

merhaba arkadaşlar bende de kist vardı onun için soğan kürünü 1 ay uyguladım ve ay sonunda kontrole gittiğimde kistim tamamen geçmişti. doktor kistin çok büyük olduğunu ve doğum kontrol hapı kullanmadan geçmeyeceğini söylemişti ama ben hapı hiç kullanmadım. daha sonra da yapılan testlerde fsh değerimin çok yüksek olduğunu söyledi (12 civarıydı) bu değerle hamile kalmamın çok zor olduğunu vakit kaybetmeden tüp bebek merkezine gitmemi söyledi çok üzüldüm yıkıldım tabi ama bi daha başka bi doktora gitmedim bile. burdan okumuştum bal, çörekotu, tarçın karışımını kullandım 1 ay ve o ayın sonunda hamile kaldım Allahın izniyle şu an 13 haftalık hamileyim eşimde bi sorun olup olmadığını bilmiyorum ama ona da 1 ay keçiboynuzu kürünü uygulamıştım ne kadar faydası oldu bilmiyorum tabi ki herşey Allahtan gelir O ol derse olur belki sizde denemek isterseniz diye paylaşmak istedim

Ben de reglmin ikinci günündeyim. yedinci günümde bu soğan kürünü ve eşime de keçiboynuzunu uygulamaya karar verdim inşallah.

Bütün yorumları okudum ve bu ay bebiş olmazsa (ama Allahın izniyle olacak gibime geliyor:49:)
soğan kürünü ve keçiboynuzu kürünü uygulamayı düşünüyorum :)

:emir_bebek::emir_bebek: :emir_bebek::emir_bebek:

inşallah hepimiz bir an önce bebişlerimize kavuşuruz...

Ayriyeten zayıflatıyor olması iyi çünkü kilo fazlam var...
boy 1,63 kilo 66 :(
:50:

Back
X