hatırlarsın belkide 4 yıllık evliydim.yeni arkadaşlar belki geçmiş hikayemide dinlemek isterler diye anlatııyorum.kendiliğinden hamile kalamadım daha sonradoktora gittim ve yumurtlama takibi yaptı klomen ve + çatlama iğnesi vurulduktan sonra ilk denemede hamile kaldım ve dünyalar bizim olmuştu adeta..ilk gittiğim doktor çok yoğundu avcılar hospıtal haztanesinde nil hn a gitmiştim yoğunluktan dolayı doktorumu değiştirdim 5 haftalık hamileyken, avcılar medicana f.onur beye başladım gayet hoş sohbetli ilgili bir doktordu her ay çağırmaya başladı ikl gittikten sonra toplam5 yada 6 defa gitmiş oldum ve herşeyin düzgün gittiğini hiç bir problemim olmadığını söylerdi herdefasında hatta temmuz ayında buay nasıl geçti demişti ve ben hiç güzel geçmedi çk diş ağrısı çektiğimi sölemiştim ve 2 dişimi çektiler kanal yapmaya çalıştılar tekrar şiddetli ağrılar yaşayınca çekmişlerdi ve hiç bir sakıncası olmadığını belirtmişti bize ilk 3 ay veson 3 ay çok önemli oldğunu bildirdi. diş eti hapı yazıp gönderişti.ve bir sonraki facia kontrol 13 ağutos cumartesi günü ultrason kontrolümü yaptı ve herşey çok iyi suyun vs çok iyi dedi 3 hafta sonra şeker yüklemesi yapılacak dedi ondan sonraki hafta yanıma gelirsiniz diye 13 aylüle randevu vermişti.başka varmı şikayetiniz deyince bende ogün malum olmuş gibi çok ağrılarım var dayanamıyorum belim kasıklarıma ağrılar vuruyor ara ara dedim oda olucak okadar normal şeyler dedi ve tekrar malum olmuş gibi erken doğum falan olmasın dedim kesinlikle söz konusu değil henüz çok erken dedi + akıntım var aşırı derecede afedersiniz sanki idrar kaçırır gibi akıntım geliyor dedim doktorda enfeksiyon kapmışsındır dedi ve vaginal ilaç verdi.( sanki idrar tahlili yapmadan nerden anladın) renginemi baktın inceledinmi? hiç birini yapmadı ve ağrılarımı dikkate alıp NST ye bile sokmadı beni

( eşimde ordan dedi yola çıkabilsek ağrım var diyor eşim bir sakıncası olurmu dedi dr da kesinlikle olmaz rahat olun dedi ve yanıdan ayrıldık. tekrdağ tarafında yazlığımız var haftasonu eşimle 1 günlüğünede olsa geliyoruz iyi geliyor köy havası diye kaçıyoruz. ikimizde çalışıyoruz çünkü.cumartesi doktorun yanından çıkınca direk yola çıktık o akşam tabi aynı ağrılarla geçirdik ve pazar sabahı oldu kalktım hala devam ediyor aynı ağrılar akşam oldu hala geçmedi eşimde karnım geriliyor diyerek vasalin zeytinyağı sürüyrdu

ne bilsin garibim doktor herşey normal deikten sonra e benimde ilk hamileliğim nede olsademekki normalmiş diyoruz.saat gece 11 oldu beni lavaboya götürürmüsün dedim eşime onun eşliğinde geldim ve ne göreyim oluk oluk kan geliyor

( ne yapıcağımızı şaşırdık o an tabi sacıarım şddetlenmeye başladı belim kasıklarım 2,3 dakikada bir vuruyor bebek hareketsizlie geçti farkettim hemen en yakın devlet hastanesine götürdü eşimve gittiğimiz devlert hastanesinin kadındoğucusu yokmuş civarlardaki en yakın hastaneleri aradılar 25 haftalık ve kanamalı deyince hiç biyer kabul etmedi.ve bu sırada saat 12,30 olmuştu ve ben hala o şekilde bekliyorum hastanede müdahale yapamıyorlar bile. daha sonra çorlu özel şifa hastanesi kabul etmiş ambulans oraya götürdü beni ve ben eşimi istiyorum diye haykırıyordum ve buarada yeni kanuna göre ambulanslara eşi dahi olsa alınmıyormuş sadece hasta eşim bağırmaya başladı bilmiyorum gidiceğiniz hastane nerde almak zorundasınız baya bi olay sonra imza atırmışlar ön tarafa almışlar ve o sırada eşim doktorumu aramış açmayınca msj atmış acil eşimin kanaması var deyince geridönmüş. napıcaz şimdi nasıl müdahale yapılsın deyince dr a doğum başlamış olabilir ozaman en yakın devlet hastanesine gidin demiş ve kapatmış teli.(ayrıca anlatıcağım olayların sonuna kadar hiç birgün bile aramadı bu benim hastam gecenin bir yarısı kanaması vardı naptılar noldu diye dönmedi bile ama gidelim o tarafa görüşücez onunla) ve sevk edildim hastane yol mesafesi 1 saat.neyseki vardık hastaneye ve ekip hazırlanmış beni bekliyordu (telefon önceden açıldığı için) hemen ebe geldi ve alttan bakıcaahim 2 cm açılmış doğum başlamış hemen doğuma çıkarın dedi ve eşimle biz oana birbirimize baka kaldık. hiç beklemiyorduk kimin aklına gelir. ve doğuma aldılar okadar hızlıydılarki hiç birşeyin uyuşmasını ıkınmanı beklemiyorlrdı bile beni ve bebeğimi kurtarmak için çok hızlı hareket etmeleri gerekiyordu sunu sancıları vermeye başladılar 3 tane iğne damardan daha sonra aşağıan iğne vurdular ve uyuşmasını beklemeden kestiler çünkü bebek çok küçük olduğuiçin bastıramıyorlar ve çekemiyorlardı

ve altımda pamuklar elind çouk doktoru yeni doğan bakım ünitesi sorumlu dr. vardı yaptıklarıplan bebek gelir gelmez yoğun bakıma koşup bebeği küveze koymak olucaktı.nihayet bebeğim 15 ağustos gece 3,15 te doğdu 850 gr 37cm idi. ve dikişim atılıp nrmal odaya aldılar beni karşımda eşim büyüklerimize haber vermiş yolda olduğunu söyledi.ve ben bebeğim diye bağrıyordum. ve sabah oldu, kadın doğum doktoru gedi dün gece yaşananları ebe aktarmış ve bize açıklama yaptı annenin rahim ağzı esnekmiş dedi bir sonraki hamileliğindede aynı şeyi yaşıycaktı çok iyi bir doktor olsaydı bunu anlardı dedi. böyle durumlarda biz hastaya 3 aylıkkn çocuk ağırlaşmadan rahim ağzına dikiş atıyoruz yada iğneler yapyoruz. yatırıyoruz vss dedi. ve biz hala şoktayız tabi nasıl olur doktordan çıkıyorum ertsi gün doğum oluyor beni orda ogün yatırsaymış müşade altına alsaymış bnların hiçbirini yaşamıycakmışım demek

ağrlarımı dikkate almadı. hep normal dedi. bebeğimde aşağı düşünce kanama başlamış o sırada ve kanala sıkışmış ve beynin kaaması oluşmuş. 16 gün yaşadı 7gün doğduğu hastanede kaldı ve kaması 3-4 evre idi. beyin ameliyatı yapma kararı aldılar tam beyin ameliyatına başlıcklardı idrar çıkışı yapılmadığını farkettiler. test yapıyorlar böbrek yetmezliği çıkıyor ileri derecede diyalize ağlamaları gerekiyordu.yani bebeğin acil sevk edilmesi lazımdı araştırma hastanesine istanbul kabul etmedi bayram nedeni ile doktorların olamıycağını bildirdi ve edirne trakya tıp fakultesine sevki yapıldı.oradda diyalize bağlayamadılar kanı çok sıvı olduğu için pıhtılaşmasını beklediler kan istediler 3 ünite kan vermek için insan bulup götürdük, benden almıyorlardı yeni doğum yapıldı diye
kızıma sarıkan verdiler ve sonunda pıhtılaştı kanı ve diyalize bağladılar. çok sevinmiştik ogün eşimle hastanede.ve hergün 2 saat yol gidip geliyorduk edirneye yazlıktan okadar mesafeydi.istanbula eve hiç gitmedik. çünkü yol mesefase dahada uzuyordu ve. ayrıca sütümden istediler götürdük ama yawrum doğru dürüs içemedi bile

ayyyyy nekadar çok şeyler yaşamışım ve tabi kestim aralardan ama içimi biraz olsun döktüm sanki. şimdi hala kanamam gelior ve sütlerim akıyor

(( çok zordu arkadaşlar çok babası ucağına ölsünü aldı toprağa verdi bu çok acı vericiydi. ama ALLAH bizden daha çok sevmiş dedik. ALLAH böyle nasip etmiş. birde hergün doktor yorumları dinlemek olumsuzluk bizi hergeçen gün yıkıyordu. eğer ameliyat vs bişey olmadan atlatsaydı kesinlikle sağlıkı bebek beklemeyin daha neler neler ama.. hep bunları duyduk hergün bir öncekinden dahafazla yıkıldık.ve nasıl kalbi attığına nasıl bukadar yüksek üre değerinl yaşadığına şaşıyorlardı. bebeğim çok mücadele etti ancak 16 gün yaşayabildi en sonundada beyin ölümü gerçekleşmiş ve haberini aldık.